Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Roland Garroson Świątekre figyel mindenki, de a nap meccse egy skandináv derbi lehet

Takács Márton

Publikálva 31/05/2022 - 21:21 GMT+2

A Roland Garros programja az egyes negyeddöntőkből hátralévő négy mérkőzéssel folytatódik szerdán. Láthatjuk a világelső Iga Świąteket, a 2014-es US Open győztesét, a pazar formába lendülő Marin Čilićet és a nap mérkőzésének ígérkező norvég-dán párharcot, Casper Ruud és Holger Rune csatáját is.

Iga Świątek három győztes meccsre van egy újabb Garros-címtől

Fotó: AFP

Szerdán válik teljessé a Roland Garros elődöntőseinek mezőnye, a világelső Iga Świątek folytathatja menetelését.
A Philippe-Chatrier Stadionban 12:00 órakor kezdődik a játék, mind a négy szerdai negyeddöntőt a centerpályán rendezik. Sorban ajánljuk megtekintésre mind a négyet.

Veronika Kudermetova [29.]-Daria Kasatkina [20.]

Két orosz, a 29. helyen kiemelt Veronika Kudermetova és a 20. pozícióban rangsorolt Daria Kasatkina egymás elleni meccsével nyitunk. Előbbi az első Grand Slam-negyeddöntőjére készül, míg utóbbi járt már a Garroson a legjobb nyolc között.
A 25 éves játékos azóta nem jutott el GS-tornán a második hétig, hogy 2018-ban a Roland Garroson és Wimbledonban egymás után negyeddöntős volt. De miután 2020 végére a világranglista 71. helyére esett vissza, az elmúlt két évben újjáéledt. Kasatkina 2021-ben négy döntőbe jutott, és ebből kettőt megnyert; ebben a hónapban Rómában 2018 óta először jutott 1000-es versenyen elődöntőbe. Szezonbeli mérlege most 22-10.
picture

Daria Kasatkina két szettben győzte le Camila Giorgit

Kudermetova tavaly Charlestonban szerezte meg első WTA-címét, és 2022-ben tovább fejlődött, döntőbe jutott Melbourne-ben, Dubajban és Isztambulban, valamint Indian Wellsben negyeddöntős volt. A 25 éves játékos az idei szereplése előtt még soha nem jutott major-tornán a második hétig.
Az egyaránt 1997-es születésű Kasatkina és Kudermetova pályafutása párhuzamosan futott. Kudermetova nyerte első találkozójukat egy 2010-es moszkvai U14-es versenyen. Kasatkina azonban megfordította a rivalizálásukat, hiszen egyetlen U16-os mérkőzésüket, mindhárom junior találkozójukat és egyetlen profi összecsapásukat 1- megnyerte a 2021-es szentpétervári negyeddöntőben. Ez lesz azonban az első alkalom, hogy salakon mérkőznek meg egymással.
picture

Veronika Kudermetova - Madison Keys - Roland-Garros

Iga Świątek [1.]- Jessica Pegula [11.]

Jessica Pegula szerdán a szuperfavorit Iga Świątek ellen lép pályára. A 28 esztendős amerikai az újonnan felfedezett salakos alkalmasságát az önbizalmának és a minden áron való kitartásának köszönheti. Az eddigi párizsi négy forduló alatt Pegula csak két szettet veszített.
"Azt hiszem, bebizonyítottam, hogy tudok türelmes lenni salakon, hogy tudok jól játszani, hogy sok salakpályás teniszezőt meg tudok verni, még akkor is, ha a körülmények nem kedveznek nekem, ami nagyon-nagyon fontos volt. Egy kicsit megleptem magam ezen a héten." – nyilatkozta Pegula.
picture

Jessica Pegula - Irina-Camelia Begu - Roland-Garros

A kérdés, hogy a torna abszolút esélyesének, a 32 meccses győzelmi sorozatot felépítő világelsőnek is tud-e gondot okozni.
"Tudom, hogy nagyon jól kell játszanom. Agresszívan kell majd játszanom ellene, rá kell mennem az ütéseimre, mert ő jobb, amikor a labdamenet meghosszabbodik. Megpróbálom majd a lehető legjobban lerövidíteni a pontokat, de ugyanakkor megpróbálok türelmes lenni. Mindenképpen nagyon kemény lesz. Remélhetőleg tudom hozni az A-játékomat, mert szükségem van rá."
Az Eurosport szakértője, az egykori füves pályás specialista, Tim Henman elárulta várakozásait az utolsó női negyeddöntővel kapcsolatban.
"Jessica Pegula és Iga Świątek is jók, ha támadásban vannak, de a salakon a védekezés is fontos. Úgy gondolom, hogy Świątek képes meghosszabbítani a labdameneteket, agresszívvá válik, Pegula viszont, amikor a sarokba szorul, nem olyan hatékony a labdamenetben maradásban. Ha Pegula hatást akar gyakorolni, akkor tényleg agresszívan kell játszania, szorosan az alapvonalnál kell játszania, sok kockázatot kell vállalnia, mert ha lemarad a labdamenetben, akkor Świątek nagyon jó."
picture

Iga Swiatek szetthátrányból fordított Zheng Qinwen ellen

Andrey Rublev [7.]- Marin Čilić [20.]

A 20. helyen rangsorolt Marin Čilić a 7. helyen kiemelt Andrey Rublev ellen lép pályára a harmadik negyeddöntőben. A 33 éves horvát a saját bevallása szerint is karrierje egyik legjobb mérkőzését játszotta a US Open-címvédő Daniil Medvedev ellen, akit nagyszerű teljesítményt nyújtva búcsúztatott három szettben. Čilić először győzött le top 10-es játékost a Roland Garroson.
A horvát a harmadik Roland Garros-negyeddöntőjébe jutott 2017 és 2018 után, és első GS-negyeddöntőjébe azóta, hogy 2018-ban a négy major közül háromban is eljutott eddig, köztük az Ausztrál Open fináléjába.
picture

Daniil Medvedev három szettben kikapott Cilictől

Most pedig az első RG-elődöntőjére hajt. Hatszor játszott eddig Rublevvel, az orosz vezet 4-2-re az egymás elleni párharcban. Az orosz az idei szezonban 36 mérkőzéséből 29-et nyert meg, és három tornát nyert, a legnagyobbat a Dubai Tennis Championships-en.
Čilić legyőzte az oroszt, amikor 2015-ben Genfben először feszültek egymásnak. A következő négy találkozójukat azonban Rublev nyerte. Idén az Ausztrál Open harmadik fordulójában is találkoztak egymással, ahol Cilic 7:5, 7:6(3), 3:6, 6:3-ra nyert.
Rublev esélyesként léphet pályára, de Čilićet sem szabad leírni, tekintve a hatalmas tapasztalatát és azt, hogy hétfőn milyen minőségű tenisszel verte a világranglista második helyezettjét. Rublev 2021 eleje óta 28 salakos meccséből 20-at megnyert, ami jobb, mint a horvát 13-9-es mérlege ebben az időszakban.
picture

Andrey Rublev - Jannik Sinner - Roland-Garros

Casper Ruud [8.]-Holger Rune

Egy 19 éves, a sorsolást és az esélyeset felrúgó játékos elég ismerősen hangzik. Nem, most nem Carlos Alcarazról vagy Leylah Fernandezről van szó. A már elődöntős Coco Gauff mellett az idei Garroson szupertinik kerültek fókuszba. Holger Rune egy újabb tinédzser szenzáció a párizsi reflektorfényben.
A főtáblás debütáns dán a 2021-ben finalista Stefanos Tsitsipast búcsúztatta a negyeddöntőbe jutásért. Rune lett az első dán férfi, aki a Roland Garros történetében nyolc közé jutott, miután a 4. helyen kiemelt görög ellen 7:5, 3:6, 6:3, 6:4 arányban nyert.
Skandináv derbi következik, hiszen a mezőny egyik legkiválóbb salakpályás játékosa, a norvég Casper Ruud áll majd a háló másik oldalán. Runét egyáltalán nem ijeszti meg, hogy ismeretlen területre lépjen.
"Nagyon jól ismerem Caspert, főleg a Masters 1000-es és a 250-es versenyeken mutatta meg a legjobbját, amelyekből sokat nyert. Természetesen tapasztaltabb nálam, de nem sokkal tapasztaltabb egy Slamen, mindkettőnknek ez az első negyeddöntője. Mindketten érezni fogjuk magunkon az idegességet. Hosszú meccs lesz, nem számít, hogy három, négy vagy öt óra alatt zárom le." – nyilatkozta Rune.
picture

Roland Garros: Rune négy szettben ütötte ki a tavalyi döntős Tsitsipast

A világranglista 8. helyén álló Ruud a múlt hónapban Monte-Carlóban 7:6(5), 7:5-re győzte le a feltörekvő tinédzsert, miután mindhárom korábbi mérkőzésüket megnyerte.
Az Eurosport szakértője, Mats Wilander így várja a meccset:
"A Rune elleni negyeddöntő jó sorsolás Casper számára. Játszhatna Carlos Alcaraz, Rafa Nadal vagy Novak Djokovic ellen is. Ez egy abszolút arany lehetőség mindkét játékos számára. Óriási dolog a skandináv tenisz számára, hogy egymás ellen játszanak majd, abszolút óriási dolog. Hatalmas. Ez az, amire Skandináviában szükségünk van, hogy feltüzeljük a gyerekeket, mert ez azt jelenti, hogy egy játékosunk ott lesz az elődöntőben, és ez Svédországba is átgyűrűzik."
picture

Casper Ruud - Hubert Hurkacz - Roland-Garros


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés