Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Djokovic-Nadal Garros-negyeddöntőt a tenisz történetének legfontosabb meccsének nevezte Wilander

Takács Márton

Frissítve 30/05/2022 - 17:07 GMT+2

Kedden egymás ellen játssza a Roland Garros negyeddöntőjét Novak Djokovic és Rafael Nadal. Tavaly a legjobb négy között találkozott egymással a két óriás, idén már egy körrel korábban. Az Eurosport szakértője, Mats Wilander elmesélte előzetes várakozásait a rangadóról.

Rafael Nadal és Novak Djokovic párharca lesz a Roland Garros csúcsmeccse

Fotó: AFP

Mats Wilander előzetest adott a Roland Garros Novak Djokovic-Rafael Nadal negyeddöntőjéhez.
"Azt hiszem, Novak Djokovic eddig örült. Örült annak, hogy ez több mint négyórás meccs. Örült annak, hogy Nadal nincs élete formájában. Szerintem most már nem örül." – mondta Szabó Gábor Rafael Nadal Felix Auger-Aliassime elleni parádés meccsén, döntő szett 5:3, 40-15-nél.
A 13-szoros Garros-győztes ugyanis az ötödik játszma utolsó két-három játékában briliáns teljesítményt nyújtott, pedig előtte alaposan megszenvedett a nagyszerűen játszó kanadaival.
Djokovic címvédő hadjárata viszont egy sima, 6:1, 6:3, 6:2-es eredménnyel folytatódott a 15. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen vasárnap, a világelső sorozatban a 13. Roland-Garros-negyeddöntőjébe jutott be. A szerb és a spanyol győzelme azt jelenti, hogy tizedik alkalommal rendeznek majd Djokovic-Nadal meccset a Garroson, ezúttal már a legjobb nyolc között.
"Novak Djokovic egészen biztosan tudja, hogy Rafael Nadal ezen a pályán, ebben a stadionban egy teljesen más színvonal, mint ahogy egyébként létezik a világban." – tette hozzá fenti gondolatmenetéhez Szabó Gábor.
Az Eurosport szakértője, Mats Wilander "a tenisz történetének legfontosabb mérkőzésének" nevezte a két óriás kedd esti, nagyszabású negyeddöntős összecsapását, mivel mindkét játékos újabb nagy címekért küzd.
picture

Heroikus küzdelemben jutott be Rafael Nadal a negyeddöntőbe a Garroson - videó

A hétszeres Grand Slam-győztes svéd egy hosszabb előzetesben fejtette ki véleményét a nagyon várt mérkőzésről.
"Úgy gondolom, hogy Rafa Novak Djokovic személyében egy rendkívül motivált ellenfélre talál majd. Szerintem hihetetlenül jól használja a közönséget arra, hogy feltüzelje magát, akár mellette vannak, akár az esélytelenebbnek szurkolnak, mert nem ellene vannak. De a közönség ezen a tornán gyakran egyértelműen az esélytelenek mellett foglal állást. Tenisz szempontból nem hiszem el, hogy Novak ilyen gyorsan vissza tudott térni erre a szintre."
Wilander már hetekkel a Garros előtt Djokovicot nevezte meg a torna legnagyobb esélyesének, már csak azért is, mert Nadal sérüléssel küzdött, és akkor még nem lehetett tudni, hogy mire lesz képes a spanyol a kedvenc pályáján. Ezt a véleményét májusban is megerősítette.
picture

Djokovic tankönyvi rövidítéssel oktatta Schwartzmant a nyolcaddöntőben

Ennek megfelelően ő is örül, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is találkozik egymással a két gigász. Akkor az elődöntőben futottak össze, most már a legjobb nyolc között.
"Hihetetlenül izgatottan várom ezt a meccset, mert emlékszem, hogy tavaly, amikor az elődöntőben játszottak, azt mondtam, hogy talán a legfontosabb meccs a tenisz történetében, mert a győztes valószínűleg megnyeri a 20. Grand Slamet. Ezt most megismétlem.
Nagyon meg kell becsülnünk ezt a pillanatot, mert nem tudom, hányszor játszhatnak még ezek a srácok itt, a Roland Garroson vagy a US Openen. Sokat kérünk ezektől a srácoktól, ezért úgy gondolom, hogy ez egy hihetetlen lehetőség arra, hogy megbecsüljük ezeket a nagyszerű játékosokat."
picture

Novak Djokovic - Diego Schwartzman - Roland-Garros

Az Eurosportnak az esélyekről, az erőviszonyokról is kifejtette a véleményét Wilander, inkább Djokovic szempontjából.
"Novak hihetetlenül erősnek tűnik. Elszánt. Hihetetlenül jól mozog, olyan agresszív, mint amilyennek valaha is láttam, ugyanakkor a megfelelő időben dobja be a rövidítéseket. Kihasználja a közönség energiáját, mert nyilvánvalóan az esélytelenebbnek szurkolnak. Nem Novak ellen vannak, hanem az esélytelenek mellett.
Novak a testbeszédével a ’tudjátok mit, megmutatom nektek, hogy én vagyok a világ első számú teniszezője’-formába öntötte ezt, és ez segít neki a közönséggel. Azt hiszem, ugyanezt várom Rafa ellen is, mert Párizsban senki sincs Rafa ellen. Szerintem az érzelmi csata hihetetlen lesz. Remélem, hogy kapok egy helyet!"
picture

Rafa Nadal meccslabdája után szinte felrobbant a teltházas Philippe Chatrier


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés