Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal, Djokovic és Zverev is nagyon megdicsérte a Garroson legyőzött ellenfelét

Takács Márton

Publikálva 30/05/2022 - 11:42 GMT+2

Az idei Roland Garros legnagyobb esélyesei közül Novak Djokovic, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz is bejutott a negyeddöntőbe, ahogy Alexander Zverev is. Nadal káprázatos mérkőzésen, öt játszmában nyert Felix Auger-Aliassime ellen, így összejött a Djokovic-Nadal negyeddöntő. A nőknél a 18 esztendős Coco Gauff ott van a legjobb nyolc között. A főszereplők meccs utáni nyilatkozatai közül válogattunk.

Rafael Nadal az idei Garros talán legjobb meccsét játszotta Felix Auger-Aliassime ellen

Fotó: AFP

Nadal, Djokovic, Zverev, Gauff és Alcaraz nyilatkozatát gyűjtöttük össze.
Novak Djokovic címvédő hadjárata egy sima, 6:1, 6:3, 6:2-es eredménnyel folytatódott a 15. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen vasárnap, a világelső sorozatban a 13. Roland-Garros-negyeddöntőjébe jutott be.
Djokovic 16-0-ra javította negyedik fordulós párizsi mérlegét, és tizedik alkalommal szállhat szembe Rafael Nadallal ezen a tornán, kedden a legjobb nyolc között.
Az Eurosportnak adott meccs utáni interjújában Djokovic tisztelettel adózott argentin ellenfelének - és figyelmeztette riválisait, hogy egy újabb lenyűgöző teljesítményt követően még sok minden vár rá.
"Nagyon tisztelem Diegót. Úgy gondolom, hogy nagyszerű ember, a pályán és azon kívül is. Ennek a borításnak az egyik specialistája és ma nem volt könnyű ellene játszani. Gratulálok Diegónak a nagyszerű tornához; rengeteg jó pillanatot hozott számára az elmúlt héten, és sok szerencsét kívánok neki a szezon hátralévő részére!
Úgy gondolom, hogy jól teljesítettem; a megfelelő pillanatokban megtaláltam az adogatásomat, így boldog vagyok. De van még munka, amit el kell végezni. Készen állok a következő feladatra. Tetszik, ahogyan érzem magam, ahogyan ütöm a labdát. Arra fogok koncentrálni, amit tennem kell."
picture

Novak Djokovic - Diego Schwartzman - Roland-Garros

Coco Gauff az Elise Mertens felett aratott győzelmével bejutott a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe, és egyre magabiztosabbnak érzi magát a párizsi salakon. Mivel rengeteg nagy név esett ki, a 18. helyen kiemelt játékos is esélyes lehet a címre.
"Határozottan magabiztosnak érzem magam a pályán. Úgy érzem, hogy nagyon illik a játékomhoz. Az előző versenyeken ebben a salakszezonban volt néhány jó győzelmem, de nem igazán voltak kiemelkedő eredményeim. Úgy érzem, hogy sokat tanulhattam azokból a kemény meccsekből, amiket ebben a szezonban elvesztettem, azt hiszem, megmutattam, hogy egyre jobb vagyok.
Azt mondogatom magamnak, hogy minden pontért harcoljak. A nyomás kiváltság, és örülök, hogy az emberek elvárnak tőlem dolgokat. Csak élvezni fogom a meccseket, régebben túlságosan is az eredményekre koncentráltam. Azt hiszem, ezen a Slamen szórakozom a legjobban eddig."
picture

Coco Gauff - Elise Mertens - Roland-Garros

Rafael Nadal továbbra meccsben van a rekordot jelentő 14. Roland-Garros-koronájáért folytatott küzdelemben, mivel a spanyol teniszező az idei Garros talán legszínvonalasabb találkozóján 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 arányban nyert a 9. helyen kiemelt Felix Auger-Aliassime ellen.
Nadaltól nagy erőfeszítés kellett, hogy legyőzze remekül játszó ellenfelét. Amikor a legjobban kellett, az ötödik szett utolsó két-három játékában a spanyol brillírozott, és végül ő kerekedett felül.
"Ezt az embert előző életében Roland Garrosnak hívták, alighanem." – említette frappánsan Szabó Gábor a közvetítésben a meccs vége után.
"Kétségkívül fontos győzelem volt ez számomra. Nem kezdtem jól a mérkőzést. Nehéz első szettet játszottam. Miután visszajöttem, jól játszva fejeztem be a harmadikat, aztán a negyedik megint keménynek bizonyult. Nehéz volt, mert Felixnek hatalmas szervája van. Nagy nyomás alá helyezett, és nem tudtam visszavágni neki.
A meccs végén valami mást kellett csinálnom. Örülök az akkor mutatott hozzáállásomnak, mivel agresszívebben játszottam és többet mentem a hálóhoz, és ez sokat számított." - mondta Nadal.
picture

Heroikus küzdelemben jutott be Rafael Nadal a negyeddöntőbe a Garroson - videó

A spanyol elismeréssel adózott Auger-Aliassime előtt, ahogyan mondta:
"Sok mindent jól csinált. Évről évre fejlődik. Minden jót kívánok neki, nagyszerű srác!"
A Djokovic elleni összecsapásról Nadal így nyilatkozott:
"Jól ismerjük egymást, elég gazdag közös múltunk van. A Roland-Garroson vagyunk, ez a kedvenc helyem, nagyon fogok koncentrálni. A legjobbamat fogom nyújtani, mint mindig, nem tudom, mi fog történni, de garantálhatom, a végsőkig harcolni fogok."
picture

Rafa Nadal meccslabdája után szinte felrobbant a teltházas Philippe Chatrier

Alexander Zverev 7:6(11), 7:5, 6:3-ra legyőzte a spanyol selejtezős Bernabe Zapata Mirallest, és ezzel öt év alatt negyedszer jutott be a Roland Garros negyeddöntőjébe.
Zverev nagyon megdicsérte kiejtett ellenfelét a küzdelmes siker után.
"Élete legjobb teniszét játszotta. Látszik, hogy milyen keményen dolgozik és milyen nagyszerű srác, azt hiszem, mindenki reméli, hogy több ilyen hete lesz, és továbbra is ugyanígy fog játszani, mert nagyon jó játékos lehet, és remélhetőleg gyakrabban láthatjuk majd ezen a pályán."
Zapata Miralles először lépett pályára egy Grand Slam-tornán a negyedik fordulóban, és az ideges kezdés ellenére a spanyol úgy tűnt, otthonosan mozog a nagyszínpadon. Kihasználta Zverev minden visszaesését, hogy a német soha ne érezze magát kényelmesen, de a világranglista harmadik helyezettjének nagyobb tűzereje végül elég volt a két óra 45 perces győzelemhez vele szemben.
"Őszintén szólva az őrületbe kergetett. Ő az egyik leggyorsabb srác a Touron, alig tudtam győztes ütést ütni ellene. Három szettet játszottunk, de közel három órát. Hihetetlenül teniszezik, szóval ha továbbra is így játszik, nem értem, miért ne emelkedhetne tovább a ranglistán." - tette hozzá Zverev.
picture

Alexander Zverev - Bernabe Zapata Miralles - Roland-Garros

A 6. helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz 6:1, 6:4, 6:4-es sikerrel jutott be első Garros-negyeddöntőjébe a 21. helyen kiemelt Karen Khachanov ellen a Philippe-Chatrier Stadionban vasárnap késő este rendezett mérkőzésen.
Alcaraz a pályafutása második Grand Slam-negyeddöntőjébe jutott ezzel a győzelmével. A 18 éves zseni 32-3-as győzelem/vereség mutatóval áll ebben a szezonban (20-1 salakon), és legközelebb a harmadik helyen kiemelt Zverev ellen lép pályára az elődöntőbe jutásért.
"Nagyszerű mérkőzés volt" - mondta Alcaraz az Eurosport Cube-ban.
"Az elejétől a végéig koncentráltnak kellett maradnom. Agresszívan kezdtem, domináltam a mérkőzést, és próbáltam végig tartani a szintemet."
A hálóhoz való rendszeres előretörésről Alcaraz így nyilatkozott:
"Olyan játékos vagyok, aki szereti az ejtéseket és a röptéket. A stílusom az agresszivitás, ezért igyekszem minél többször a hálóhoz menni. Szeretem, ha az emberek beszélnek rólam, ismernek engem. Ez nyomás, de megpróbálom ezt a nyomást motivációként használni. Szeretek a legnagyobb stadionokban, sok ember előtt játszani."
picture

Karen Khachanov - Carlos Alcaraz - Roland-Garros


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés