Hiába játszotta, és kishíján nyerte meg Stefanos Tsitsipas élete első Grand Slam-döntőjét vasárnap este a Roland Garroson, a nap végén megírt Instagram posztjában mégis kicsit máshova helyezte a hangsúlyt.

Nagy nap volt a tegnapi Stefanos Tsitsipas életében. Karrierje során először jutott el egy Grand Slam-torna döntőjébe, ahol minden esélye megvolt az első trófea megszerzésére is. Mint azonban későbbi posztjában beszámol róla, a mérkőzés előtt néhány perccel hunyt el nagymamája, az ilyen események pedig alapvetően határozzák meg az embert.
Megindító szövegében így ír erről a görög teniszező:
Tenisz
A héten a szokásosnál jobban befagyott a tenisz-világranglista
TEGNAP 08:08
„Az élet nem a győzelemről vagy a vereségről szól. Hanem arról, hogy élvezzük az élet minden egyes pillanatát, akár egyedül, akár másokkal együtt. Értékes életet élni nehézségek és lehangoltság nélkül. A trófeák és a győzelmek ünneplése nagy dolog, de nem minden. 5 perccel a pályára lépés előtt hőn szeretett nagymamám elvesztette a küzdelmet az élettel. Egy bölcs asszony, akinek az életbe vetett hite, adakozó és gondoskodó készsége nem hasonlítható egyetlen más emberi lényhez sem, akivel valaha is találkoztam. Fontos, hogy több ilyen ember legyen a világon, mint ő. Mert az olyan emberek, mint ő, életre keltenek. Álmodni késztetnek.
Szeretném elmondani, hogy függetlenül a naptól, a körülményektől vagy a helyzettől, ezt teljes egészében neki, és csakis neki szentelem.
Köszönöm, hogy felnevelte az apámat. Nélküle ez nem lett volna lehetséges”.
A görög játékos egyébként soha nem volt ilyen közel élete legnagyobb sikeréhez. Remek salakszezon után számolni kellett vele a Roland Garroson, ő pedig jó sorsolását kihasználva egészen. Az – akkor még csak – 18-szoros GS-győztes Novak Djokovic ellen már két szettel vezetett, a szerb azonban fordítani tudott.
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
28/07/2021 09:48
Tokyo 2020
Olimpiai bajnok nagypapája inspirálja a Roland Garros-döntős teniszezőt
26/07/2021 12:01