Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elindul a Roland Garroson a rákbetegséget legyőző, korábbi top 10-es teniszező

Wojciechowski Patricia

Frissítve 25/05/2021 - 19:14 GMT+2

Carla Suárez Navarro bejelentette, hogy elindul a Roland Garroson. A korábbi világranglista-6. teniszező először versenyez azóta, hogy legyőzte a rákot.

Carla Suarez Navarro készen áll a visszatérésre

Fotó: Getty Images

Suárez Navarro korábban többször is elmondta, hogy szeretne visszatérni, és a pályán búcsúzni a tenisztől. Ez most teljesül, úgy tűnik, ott lesz a Roland Garros főtábláján.

A spanyol teniszezőnél 2020 szeptemberében diagnosztizáltak Hodgkin-limfómát, melynek következtében kemoterápián és sugárkezeléseken esett át, majd áprilisban bejelentette, hogy kigyógyult a betegségből. Már korábban jelezte, hogy szeretne visszatérni, és elindulni Grand Slam-tornán, illetve a 2021 nyarára halasztott tokiói olimpiát célozta meg.
Suárez Navarro februárban az Eurosport Player’s Voice egyik részében elmondta, nem szeretne a kórházból visszavonulni, a pályán zárná le pályafutását.
„A diagnózis előtt eldöntöttem, hogy 2020-ban felhagyok a profi tenisszel, de nagyon fontos nekem, hogy elbúcsúzhassak a teniszpályától. Nem szeretném, hogy az emberek úgy emlékezzenek rám, mint aki a kórházból köszönt el tőlük. Most tehát az van a fejemben, hogy ha minden jól alakul, remélhetőleg el tudok úgy búcsúzni, ahogyan szeretnék”
Az egyik legszebb egykezes fonákkal rendelkező teniszezőnő utolsó hivatalos mérkőzését 2020 februárjában játszotta, a jövő héten tér vissza a Roland Garroson. Mint elmondta, a legnehezebb pillanatokban sokat segített neki, hogy ott lebegett előtte a visszatérés, mint cél.
Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek a Roland Garroson. Az elmúlt hónapokban azért dolgoztam, hogy lehetővé váljon még egyszer utoljára versenyeznem Párizsban. Alig várom, hogy pályára lépjek, és újra átéljem, milyen különleges is számomra ez a torna.
„A tenisz nagyon sokat adott nekem, és mindig is a pályán akartam elbúcsúzni. A Roland Garros pályafutásom legszebb pillanatit okozta. Első szép eredményeimet itt értem el, az évek során nagyon jó emlékeket gyűjtöttem, és élmény lesz még egyszer utoljára visszatérni Párizsba.”
A 32 éves teniszező 2008-ban és 2014-ben is eljutott a negyeddöntőig a Roland Garroson. Jelenleg csak a 118. helyen áll a világranglistán, de védett rangsora miatt a főtáblán kap helyet, és nem kell selejteznie.
Forrás: rfet.es

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linkenlehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés