Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bosszú francia módra – Fritz olyan pfujolást kapott, amire, míg él, emlékezni fog

Kálmán Laci

Publikálva 03/06/2023 - 20:13 GMT+2

Roland Garros - Nem lehet mondani, hogy a francia közönség ne volna bosszúálló fajta, vagy mondjuk úgy, hogy ne adná meg mindenkinek azt, ami szerinte neki jár. Taylor Fritz nem fogta vissza magát a második fordulós meccse után, sem a pályán, sem utána a Twitteren, a Garros közönsége pedig úgy volt vele, hogy ha harc, hát legyen harc, ők ugyan nem fújnak visszavonulót.

Újabb top 10-es kiemelttől köszönt el Párizs, totógyilkos meccsen esett ki Fritz

Taylor Fritz olyan fogadtatást kapott a franciáktól a harmadik körös meccse előtt, amire, míg él, emlékezni fog.
A történet előző fejezetében Taylor Fritz, miután beütötte a győztes pontot a francia Arthur Rinderknech ellen a Suzanne-Lengelen pályán, egy határozott, jól látható mozdulattal csendre intette a nézőtéren tartózkodó, javarészt francia közönséget.
Ennek az volt az oka, hogy a meccs folyamán a nézők a sportszerűség határait súrolva, esetenként talán át is lépve drukkoltak a kedvencüknek. Ezt Fritz nem vette jó néven, és gondolta, majd jól elhallgattatja őket. Erre a Twitteren még rá is erősített egy csendre intő emojival, amit sok szeretettel küldött a franciáknak.
A sors úgy hozta, illetve hát egészen pontosan a (francia) szervezők úgy döntöttek, hogy két nappal később Fritzet visszaküldik szépen a Suzanne-Lenglen-ra, a Francisco Cerundolo elleni harmadik fordulós mérkőzésére. Aztán egye meg az amerikai, amit főzött.
A nézők alig várták, hogy az amerikai besétáljon a pályára, rögtön akcióba lendültek. Fritz mutatta volna, hogy ő békével jött, a közönség azonban nem gondolta úgy, hogy ami két nappal ezelőtt történt, annak pontot lehetne tenni a végére. Így aztán az amerikai széles mosolya egyre kevésbé tűnt őszintének.
Fritz, bár sokra nem ment vele, az Eurosport stúdiójából kapott némi együttérzést.
picture

Taylor Fritz, Roland Garros 2023

Fotó: Eurosport

„Ez azért kemény” – mondta Barbara Schett.
„Ez már kicsit kényelmetlen” – csatlakozott Tim Henman. „A meccs még el sem kezdődött. Ő visszajött arra a pályára, ahol csendre intette őket. Úgy tűnik, nem felejtenek.”
„Oké, hogy provokálta őket legutóbb, de ezek nem ugyanazok az emberek” – mondta Alize Lim. „Sajnálom őt. Ha a helyében lennék, én tutira sírnék, de úgy tűnik őt ez nem érdekli, talán még extra motivációt is ad neki.”
John McEnroe, még az előző meccs után azt mondta, hogy örül annak, hogy a honfitársa elhallgattatta a franciákat.
„Én abszolút átérzem, milyen az, amikor a nézők ellened vannak, úgyhogy tisztelet Taylornak, ez tetszett. Egy ellenséges tömeg nagyon fenyegető tud lenni, ugyanakkor hatalmas plusz motivációt is adnak. A saját javadra tudod fordítani a negatív energiákat.”
„Taylornak van egyfajta személyisége, de szükség van erre. Ráadásul ő a jobb játékos, szóval nem akkora meglepetés, hogy ő győzött. Nagyon bírom, amikor valaki meri ezt vállalni, és konfrontálódik, ahogy azt Daniil Medvedev is tette néhány éve a US Openen.”
picture

Taylor Fritz of United States reacts against Arthur Rinderknech of France during the Men's Singles Second Round match on Day Five of the 2023 French Open

Fotó: Getty Images

Fritz az első játszmát azért megnyerte Cerundolo ellen, utána azonban az argentin irányított, és négy szettben továbbjutott.
Egyébként nem csak Fritznek gyűlt meg a baja a francia közönséggel. Többen, köztük Novak Djokovic is panaszkodott arra, hogy egyesek fütyülnek, ha kell, ha nem, bármit csinál.
Tény, a francia közönség, az idén mintha szokásosnál is, mondjuk úgy, gátlástalanabbul szurkolna az övéinek. Ebben talán benne lehet az is, hogy eléggé frusztráltak, mert a franciák viszonylag hamar búcsúztak férfi egyesben.
via eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés