Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Egyesek kifütyülnek, akármit is teszek” – Djokovic a Garros közönségével való viszonyáról

Kálmán Laci

Frissítve 03/06/2023 - 15:25 GMT+2

Roland Garros - Novak Djokovic két izzasztó és egy könnyebb játszmában legyőzte Alejandro Davidovich Fokinát, és bejutott a Roland Garros negyedik fordulójába. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján a meccs értékelését követően mondott érdekességeket a párizsi közönséggel való felemás viszonyáról is.

Djokovicot három órán át szorongatták, de kimászott a slamasztikából - Összefoglaló

Évek óta formáljuk egymást, mint víz, s a part, vad szívünkbe eret vág sok könnypatak.
A fönti sor az R-GO nagysikerű ’80-as évekbeli slágerének, a Szeretlek is, meg nem is című nótának a nyitó verszaka.
A dal annak kapcsán jutott eszünkbe, hogy Novak Djokovic a tegnapi Alejandro Davidovich Fokina elleni győztes meccse utáni sajtótájékoztatóján néhány gondolat erejéig kitért a Garros közönségével való ellentmondásos kapcsolatára is.
Szeretik is, meg nem is. És ez nem csak Párizsban van így, hanem a világon szinte mindenhol. Nyilván senkit sem szeret mindenki, de Djokovic személyisége különösen megosztóvá vált az elmúlt évek során.
Ezzel nincs is semmi baj, azt lehet talán csak egy kicsit nehezen érteni, hogy a szerb időnként tudatosan tesz olyan dolgokat, amivel a közönséggel való viszonya szükségszerűen feszültté válik, máskor pedig sajnálkozik, és nem érti, miért nem szeretik őt elegen és eléggé.
A Davidovich Fokina elleni mérkőzésen is kapott hideget-meleget, volt éljenzés és fütty is bőven, úgyhogy érthető, miért került elő a téma a sajtótájékoztatón.
picture

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

„Egyszer fenn, egyszer lenn, így volt ez egész pályafutásom során” kezdte válaszát Djokovic, amikor arról kérdezték, milyen a kapcsolata a párizsi közönséggel. „Akkoriban, amikor rendre kikaptam a döntőben, vagy néhány körrel korábban, komoly támogatást és szeretetet kaptam tőlük, amiért hálás is vagyok. Ezek csodálatos emlékek.”
Itt eszünkbe jutott a 2015-ös döntő, amit elvesztett Stan Wawrinkával szemben. Djokovic ekkor még nem volt Garros-bajnok, úgyhogy a közönség maximálisan együtt érzett vele. Olyan standing ovationt kapott, amin el is sírta magát a szerb. Nagy pillanat volt, amire azért is emlékszünk ilyen jól, mert egyik első írásunk ebből született az akkori hosszabbitas.hu-ra, az Eurosport jelenlegi honlapjának elődjére.
Visszatérve a jelenbe, Djokovic a szép pillanatok felelevenítése után kitért a problematikus dolgokra is.
„Most is kapok támogatást, és az emberek többsége szerintem azért jön ki egy teniszmeccsre, hogy élvezze a játékot, és drukkoljon egyik vagy másik játékosnak. De vannak emberek, kisebb csoportok, akik azért jönnek, hogy kifütyüljék, akármit is teszek. Ezt én nagyon tiszteletlennek érzem.”
„Ezt a viselkedést néha el tudom fogadni, néha azonban megérdemlik, hogy reagáljak rá.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés