Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fritz csendre intette a pfujoló párizsi közönséget, McEnroe imádta a gesztust

Minich Réka

Frissítve 02/06/2023 - 19:02 GMT+2

Csütörtökön rossz napja volt a helyi drukkereknek a Roland Garroson. Este Taylor Fritz ellen elbúcsúzott az utolsó francia versenyző is, amit az amerikai elleni hangos pfujolással fogadtak. Fritz a mérkőzés után, még a pályán visszaintett nekik, ami után a szokásos interjút is nehéz volt megtartani. John McEnroe természetesen imádta a honfitársa magabiztosságát.

Fritz csendre inti a francia drukkereket

Pikáns véget ért a csütörtök este a Garroson, miután Taylor Fritz a francia Arthur Rinderknech elleni győzelmét követően ironikus mutogatással fogadta a párizsiak ellenséges szurkolását.
A párizsi közönség természetesen a helyi játékosokat támogatja, de csütörtökön többször is túlmentek a sportszerűségi határokon. A délutáni program zárásaként Ons Jabeur Oceane Dodin legyőzésével jutott tovább, de ő is kiemelte, hogy nem igazán értékelték tőle a szép megoldásokat sem.
„A franciák előtt játszani nem egyszerű, nem tetszik, ha pfujolnak, de elfogadom, hiszen azt akarják, hogy a hazaiak nyerjenek. Máshol viszont értékelik mástól is a szép teniszt, megtapsolnak egy-egy jó ütést, ami itt nem jellemző.
Az volt a legfontosabb, hogy ki tudjam a nézőket zárni, hiszen rögtön felforrósodik a hangulat, ha reagálok a cukkolásukra.”
Hogy Jabeurnek mennyire igaza volt, azt az esti zárásként pályára lépő Taylor Fritz remekül bemutatta. Az amerikai négy játszmában ejtette ki a hazaiak kedvencét, amit a drukkerek hangos pfujolással „köszöntek” meg. A győzelmét ünnepelve csendre intette a drukkereket, ami csak olaj volt a tűzre.
A pályán Marion Bartoli próbálta meg a szokásos interjút megcsinálni, de ő sem tudta lecsillapítani a drukkereket. Fritz láthatóan nyelte a mérget, de végig kulturált tudott maradni, bár az interjú végül mindössze egy kérdésig tartott csak.
Ha van valaki, aki tudja, hogy hogyan lehet a negatív nézőtéri fogadtatást a saját javára fordítani, az John McEnroe. A korábbi amerikai Laver Kupa kapitány jól ismeri a 25 éves honfitársát, akinek a reakciójától el volt ragadtatva.
„Minden tiszteletem Tayloré, imádom, amit csinált. Egy ilyen ellenséges közönség meg is félemlíthet, de fel is dobhat. A negatív érzelmeket a magad javára tudod fordítani.
Fritz remek munkát végzett, top formában van a pályán és remekül küzd. A személyisége egészen egyedi. 50 éve ezt mondom, de egy ilyen sportágban, ahol szemtől szemben kell kiállnod valaki ellen, ahhoz kell az intenzitás, nem csak testileg, hanem lelkileg is.
Taylor fejben végig ott volt és meg tudta mutatni, hogy ő a jobb játékos, érvényesíteni tudta a papírformát.
Szeretem azt látni, ha van egy kis kiállás a nézők ellen, mint ahogy azt néhány éve Daniil Medvedev is tette a US Openen.
Aki ismeri Taylort, az tudja, hogy elképesztően magabiztos, de ez kell, ha valaki a legjobb akar lenni. A pályán ez nem mindig látszik, de azon kívül mindig. A Laver Kupa miatt dolgoztunk együtt egy ideig és mindig az volt az ember benyomása, hogy tudja, mit kell csinálnia. Hisz magában, emiatt pedig a többiek is hisznek benne.
Egy ilyen helyzetben ezt kell tenni, hiszen lehetett tudni, hogy a közönség ellene lesz. Remekül kezelte a helyzetet.”
Taylor Fritz a mérkőzés után, a pályán ironikusan meg is köszönte a biztatást.
Úgy szurkoltatok nekem, értetek is akartam nyerni, köszönöm srácok.
A továbbjutás után a kilencedik kiemeltnek a következő fordulóban Francisco Cerundolo ellen kell pályára lépnie, de a csütörtökön történtek után nem lenne meglepő, ha ismét nem ő élvezné a párizsiak támogatását.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés