Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hosszú rehabilitáció után újra bombaformában a 2021-es döntős, őrült küzdelemben jutott tovább

Németh Dániel

Publikálva 04/06/2023 - 15:59 GMT+2

Anastasia Pavlyuchenkova 3:6, 7:6(3), 6:3-ra legyőzte Elise Mertenst a Roland Garros 4. fordulójában. A belga teniszezőnek a második szettben hét labdája volt a dupla brékelőnyhöz, Pavlyuchenkova azonban mindet hárította, majd megfordította a játszmát. A 2021-es Roland Garros-döntős egy egész évet kihagyott a térdsérülése miatt, és a 333. helyig csúszott vissza a rangsorban.

Pavlyuchenkova a szakadék széléről visszatáncolva győzte le Mertenst, és újra negyeddöntőt játszhat

Anastasia Pavlyuchenkova tavaly térdsérülés miatt visszalépett a Roland Garrostól, idén azonban újra számolni kell vele.
Hat elveszített Grand Slam-negyeddöntőt követően a hetediket már megnyerte Anastasia Pavlyuchenkova, akinek váratlanul későn, a 2021-es Roland Garroson jött össze az áttörést jelentő siker. Barbora Krejčíkovától ugyan kikapott, a siker azonban újra emlékeztette arra, a játéktudása alapján benne lehet a pályafutásában egy Grand Slam-győzelem.
2022-ben azonban alig lépett pályára térdsérülés miatt, köztük a Roland Garrost is kénytelen volt kihagyni, azóta pedig a rehabilitációval volt elfoglalva. Öt hónapon keresztül egyáltalán nem fogott ütőt a kezében, a ranglistán pedig a 333. helyig csúszott vissza. Az idei Roland Garroson csak védett ranglistával indulhatott, de ha már így alakult, egészen a negyeddöntőig menetelt.
Az orosz teniszező sorozatban a második háromórás meccsét nyerte Párizsban, Liudmila Samsonova után Elise Mertens legyőzéséhez is három játszmára volt szüksége. Pavlyuchenkova agresszíven kezdte a találkozót, a belga azonban kiválóan védekezett, és rendre hibára kényszerítette, másfél szetten keresztül egyértelműen az ő akarata érvényesült.
6:3, 3:1-es állásnál Mertensnek hétszer is labdája volt a dupla brékhez, Pavlyuchenkova azonban nagy nehezen hozta a szerváját, majd villámgyorsan visszabrékelt és kiegyenlített. Újabb brék már nem volt a második szettben, a rövidítést viszont 7-3-ra elhozta az orosz, kiharcolva ezzel a döntő játszmát, amelyben már ő volt az esélyesebb.
picture

Pavlyuchenkova a szakadék széléről visszatáncolva győzte le Mertenst, és újra negyeddöntőt játszhat

Pavlyuchenkova ennek megfelelően dupla brékelőnyre tett szert, és az is belefért, hogy egyszer elbukja a szerváját, mert egyből visszaállította a különbséget. Noha a befejezéssel meggyűlt az orosz baja – Mertens öt meccslabdát is hárított –, végül sikerült lezárni a találkozót, így 2021 után ismét bejutott a negyeddöntőbe a Roland Garroson.
"Nagyon büszke vagyok magamra és a teljesítményemre. Hihetetlenül jó mérkőzés volt ez. Sokszor megtörténik, hogy elveszítem az első szettet, de aztán találok némi erőt magamban, és nyerni tudok. Nagyon örülök, hogy itt lehetek azok után, hogy tavaly sérült voltam. Egy egész évet nem játszottam, szóval ez elképesztő eredmény."
Különleges kapcsolat fűz ehhez a tornához. Juniorkorom óta nagyon szeretek itt játszani, szeretem a salakpályákat, különösen ezt. Mentálisan erősebb vagyok, mint korábban, és mindent beleadok."
"Minden lehetséges, azért vagyok most itt. Tavaly november óta mostanáig nagyon keményen edzettem. A csapatomnak köszönhetően most itt vagyok. Mindig velem vannak, és nagyon boldog vagyok, hogy mellettem vannak, és próbálnak tolni előre, amennyire csak lehetséges" – mondta az orosz a találkozót követően.
A következő fordulóban Karolína Muchová vagy Elina Avanesyan lesz az ellenfele, esélytelennek tehát semmi esetre sem nevezhetjük.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés