Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic megvédheti címét a Roland Garroson, a franciák is enyhítettek a korlátozásokon

Takács Márton

Publikálva 03/03/2022 - 17:15 GMT+1

Úgy tűnik, Novak Djokovic elindulhat az idei Roland Garroson, hogy megvédhesse címét, miután Franciaország enyhítette a Covid miatt kiadott, oltási igazolványokkal kapcsolatos szabályait. Ezzel arra is lehetőséget kap a párizsi major-torna tavalyi bajnoka, hogy esetleges sikerével beérje Rafael Nadalt a legtöbb GS-t nyerő teniszezők ranglistájának élén.

Novak Djokovic 2021-ben megnyerte a Roland Garros, idén is meglesz rá az esélye

Fotó: AFP

Novak Djokovic esélyt kap, hogy beérje Rafael Nadalt a megnyert Grand Slam-tornák számában.
Március 14-től nem lesz szükség oltási igazolványra Franciaországban, ahol május 22-én kezdődik a francia nyílt bajnokság. Korábban nem tűnt valószínűnek, hogy Djokovic pályára léphetne a Roland Garroson, de ez a fordulat azt jelenti, hogy a szerbet sokkal hamarabb láthatjuk újra Grand Slam-versenyen, mint azt eredetileg gondoltuk.
A világranglista második helyezettje az Ausztrál Openen keveredett bele az oltási státusza körüli elhúzódó ügybe, amely azzal végződött, hogy a torna előestéjén kitoloncolták. A szerb azt láthatta a távolból, hogy Rafael Nadal megelőzte őt a férfi Grand Slam-versenyek örökranglistáján, miután a spanyol megnyerte a melbourne-i majort - egy olyan tornát, amelyről Djokovicot kitiltották.
Ahogy arról januárban beszámoltunk, Djokovic Ausztráliából való kiutasítása után egy nappal a francia kormány egyértelművé tette, hogy az oltási kötelezettség nemcsak a Franciaországban élő amatőr- és profi sportolókra, hanem a versenyekre érkező külföldiekre is vonatkozik.
A szerb azóta kijelentette, hogy nem fogja beoltatni magát akkor sem a koronavírus elleni vakcinával, ha emiatt ki kell hagynia a Roland Garrost és Wimbledont is, bár hangsúlyozta, hogy nem tagja az oltásellenes mozgalomnak.
A már nem Marian Vajdával dolgozó Djokovic a számára kedvező fejlemények után a 21. GS-címére pályázhat majd Párizsban, de egy újabb tőrdöfésként a hét elején Daniil Medvedev váltotta őt a világranglista első helyén.
picture

Djokovic dubajozás közben

Fotó: SID

A lazítások értelmében a Roland Garros tavalyi bajnoka részt vehet az április 9. és 17. között zajló monte-carlói Mastersen is. A Garros után Djokovic a figyelmét Wimbledonra irányíthatja majd, mivel az Egyesült Királyság kormánya minden játékosnak engedélyezi, hogy oltási státuszától függetlenül részt vehessen a londoni Grand Slamen. Erre már Tim Henman, az Eurosport szakértője is célzott.
A világranglista második helyezettje azonban nem játszhat majd az Egyesült Államokban, ahová továbbra is tilos a beutazás a nem beoltott embereknek. Ez azt jelenti, hogy kihagyja mindkét Masters 1000-es versenyt ebben a hónapban, Indian Wellsben és Miamiban. Mindeközben a US Openen való részvétele is kétséges.
A 34 éves játékos a múlt hónapban a Dubai Duty Free Tennis Championships-en tért vissza a pályára, ahol a negyeddöntőben esett ki, miután meglepetésre 4:6, 6:7 (4-7) arányban kikapott a későbbi finalista Jiří Veselýtől.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés