Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Casper Ruud lesz Rafael Nadal ellenfele a döntőben

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/06/2022 - 22:46 GMT+2

Casper Ruud lesz Rafael Nadal ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság férfi fináléjában, miután a pénteki elődöntőben négy játszmában legyőzte Marin Cilicet. Pedig az első játszmát még a horvát játékos nyerte, mert 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, utána viszont a 2014-ben US Open-bajnok Cilic két brékkel szettelőnybe került.

Cilic - Ruud meccslabda

A pályafutása első Grand Slam-elődöntőjében szereplő norvég riválisa viszont nem esett kétségbe, már a következő játszma elején elvette ellenfele adogatójátékát, előnyét pedig végigvitte, így 48 perc alatt egyenlített.
A folytatásra teljesen elbizonytalanodott a 33 éves Cilic, aki azonnal kettős brékhátrányba került. A hullámvölgyből az a közjáték sem tudta kihozni, hogy egy környezetvédelmi aktivista a pályára rohant, ahol a hálóhoz kötözte magát. Emiatt néhány percre félbe is szakadt a meccs, a játékosok az öltözőbe vonultak. A 23 esztendős Ruud viszont nem zökkent ki, és lezárta a harmadik szettet.
A skandináv teniszező, akinek eddigi legjobbja a tavalyi Australian Openen elért nyolcaddöntő volt a Grand Slam-tornákon, a negyedik játszmában is ugyanolyan magabiztosan játszott. Azonnal brékkel kezdett, majd később még egyszer elvette ellenfele adogatását, így viszonylag könnyedén, kevesebb mint három órás csatában jutott a fináléba.
A Roland Garroson 14. diadalára hajtó Rafael Nadallal vasárnap találkozik a döntőben, akivel még nem mérkőztek meg.

Eredmények, elődöntő, férfiak:

  • Ruud (norvég, 8.)-Cilic (horvát, 20.) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

    Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés