Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Benoit Paire: "Tudni akarom, kit véd jobban az ATP, a játékosokat vagy Oroszországot"

Péter Babos

Frissítve 24/05/2022 - 21:12 GMT+2

Benoit Paire négy szettben vereséget szenvedett a fehérorosz Ilya Ivashka ellen a Roland Garros első körében. A mérkőzés után ő maga kérte, hogy adhasson sajtótájékoztatót, ugyanis mivel kikapott, alapvetően nem lett volna erre lehetősége. Végül engedélyt kapott és mondhatjuk, élt is vele.

Benoît Paire

Fotó: Getty Images

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az ATP úgy döntött, hogy idén nem oszt ranglistapontokat Wimbledonban. A szervezet azzal indokolta döntését, hogy a wimbledoni bajnokság szervezői Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedik indulni az orosz és fehérorosz játékosokat.
Ezzel kapcsolatban aggályát fejezte ki korábban többek között Novak Djokovic - akit gyakorlatilag megfosztottak világelsőségétől -, Fucsovics Márton és Naomi Osaka is, most pedig épp egy fehérorosz játékos - Ilya Ivashka - elleni veresége után Benoit Paire is.

El tudnánd mondani, mi történt a negyedik szettben?
"A tenisz nem egyszerű sport és a szezonom eleje is meglehetősen nehézkes volt. Sejtettem, hogy a játékom nem lesz a legmagasabb színvonalú" - kezdte értékelését Paire a mérkőzése után.
„Most inkább Wimbledonról szeretnék beszélni. Tudni akarom, hogy kit véd jobban az ATP! Minket, játékosokat, vagy Oroszországot? Ezért akartam veletek beszélni, mert egy Grand Slam-tornán fogunk játszani pontok nélkül. Érdekes, amikor COVID volt, senki nem mondta, hogy törölni kéne tornákat, de amikor 3-4 játékos, köztük Medvedev bajba kerül, hirtelen Wimbledon ellenünk fordul."
„Szomorú vagyok, hogy a vezetők nem hallgatnak ránk. A játékosok 99%-a nem ért egyet a döntéssel, ennek ellenére meghozták azt. Mi pontokat akarunk, és azt, hogy olyan legyen a verseny, amilyen mindig is volt.”
Ezért vagyok ennyire kíváncsi arra, hogy kit véd jobban az ATP. Minket vagy az oroszokat?
Ezek szerint nem fogsz indulni Wimbledonban? Mit gondolsz a többiekről?
"Elindulok és felveszem a pénzem, ahogy azt egy bemutatótornán is tenném. De a legfontosabb kérdés szerintem az, miért nem a játékosokkal konzultálnak előbb? Tudom, hogy azt mondják, egy bizottság szavazott erről, de nekünk erről nem mondtak semmit. Ha ez egy háború az ATP és Wimbledon között, az nem jó nekünk, mi csak normális körülmények között szeretnénk játszani!”
Sajnálom Oroszországot és az oroszokat, de az egész helyzetről ők tehetnek. Ennek ellenére mi fizetünk ezért komoly árat. Medvedev emiatt lesz világelső. Ez egy vicc. A többség érdekét kéne előtérbe helyezniük, erre ők pont az ellenkezőjét csinálják.
Úgy érzed, a játékosok és az ATP nincs egy hullámhosszon?
"Igen. Értem, hogy háború van Ukrajnában, és emiatt különleges szankciókhoz kell folyamodni, de a szervezetnek a játékosok többsége mellett kéne állnia, nem 4-5 ember érdekei szerint dönteni.”
"Mindenkinek gondja van ezzel. Emlékeztek, milyen rossz volt a helyzet a COVID alatt, amikor ki se mozdulhattunk a szobáinkból? Akkor valamiért nem fagyasztották be a pontosztást… Egyszerűen nem értem ezt. Most mindannyian bűnhődünk. Az egész olyan lesz, mint egy bemutatóverseny. Csak azért utazunk el, hogy felvegyük a pénzdíjat.”
Szeretnél esetleg a mérkőzésedről is beszélni?
„Nekem egyébként nincs sajtótájékoztatóm. Külön kellett kérnem, hogy beszélhessek veletek. Mivel vereséget szenvedtem, azt mondták, nincs lehetőségem erre, ezért szóltam, hogy jönnék. Mindenesetre beszélhetünk róla.”
„Mentálisan nagyon nehéz most nekem. Csalódott vagyok, mert volt esélyem győzni. A szervám a legnagyobb fegyverem általában, de most is az a probléma jött elő, ami már-már megszokott az esetemben. Rengeteg kettőshibát ütöttem.
„Fejben tudom, hogy képes vagyok jól szerválni, mert edzéseken mindig jól megy. De most, amikor nyomás alatt vagyok egy nagy versenyen, sokszor nem tudom magam összerakni. Ezen a meccsen is ez történt. Mikor 40-0-ra vezettem, akkor is elkezdtem hibázni és nem tudtam könnyedén lezárni a játékokat.”
„Nagyon szerettem volna jól szerepelni itt a Garroson. Nem csak a hazai közönség miatt, hanem azért is, mert jót tett volna az önbizalmamnak, ha nyerek pár meccset.”
"Most azonban pihenésre van szükségem, hogy feldolgozzam mindazt, ami az elmúlt pár hónapban történt velem, nem csak a pályán mentek rosszul a dolgok, de a magán életemben is. Helyre kell tennem magam mentálisan, aztán elkezdeni keményen dolgozni. Amikor visszatérek, tisztalappal szeretném kezdeni a munkát" – zárta mondandóját a világranglista 78. helyezettje.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés