Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A pályán kívül is folytatódott a skandináv balhé: valaki biztosan hazudik, már csak az a kérdés, ki

Németh Dániel

Publikálva 03/06/2022 - 13:49 GMT+2

Nem ért szép véget Holger Rune és Casper Ruud Roland Garros negyeddöntője, amely az esélyesebbnek tartott norvég sikerével zárult. Ruud már a meccs alatt is kifogásolta Rune viselkedését, utóbbi viszont a találkozó után támadásba lendült, és sportszerűtlenséggel vádolta ellenfelét. Aki a norvég Eurosportnak adott interjúban hazugságnak nevezte a dán állításait.

Holger Rune és Casper Ruud

Fotó: Getty Images

Vajon tényleg előtört Casper Ruudból a belső Nick Kyrgios, vagy Holger Rune rendelkezik rendkívül élénk fantáziával?
Casper Ruud egy feszültségektől sem mentes, az első szettet leszámítva szoros mérkőzésen legyőzte Holger Runét, így karrierje során először jutott Grand Slam-elődöntőbe. A meccs utózöngéi azonban nem a pályán látottak miatt lettek hangosak (vagyis csak részben), a meccset elveszítő dán tehetség ugyanis sportszerűtlenséggel vádolta meg az ellenfelét. Sőt, amennyiben minden úgy történt volna, ahogyan elmesélte, azt nyugodtan nevezhetnénk taplóságnak is.
„Az öltözőben ő és a csapata is elment mellettem. Az emberei aranyosak voltak, ő azonban egyenesen felém fordult, és az arcomba üvöltött. Arra gondoltam: mi a fenét csinálsz? Ilyesmit nem tesz az ember. A pályán úgy ünnepelsz, ahogyan csak akarsz, boldog lehetsz. Én is ezt teszem, ha megnyerek egy meccset. Ez azonban meglehetősen ízléstelen, nem ártana némi tisztelet” mondta Rune az ekstrabladet.dk nevű oldalnak.
A dán szerint Ruud már a meccs alatt is sportszerűtlen volt. „Ott kezdődött, amikor megkértem a mérkőzésvezetőt, hogy nézzen rá egy nyomra. Nagyon közel volt, és nem láttam, hogy kint vagy bent van. Ő pedig azt kérdezte, muszáj-e minden nyomot megnéznem, pedig ez volt az első alkalom. Közöltem vele, hogy ne szóljon hozzám, egy meccs közepén vagyunk. De ő folytatta, azt hajtogatva, hogy nem lehet így beszélni az emberekkel. Ekkor újra elmondtam neki, hogy ne szóljon hozzám.”
picture

Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros - a mérkőzés legjobb pillanatai

Meglehetősen fagyosra sikeredett a kézfogás is, Rune épphogy csak belecsapott Ruud tenyerébe, majd az ellenfelére rá sem pillantva elviharzott. A norvég egy jól látható fejcsóválással reagált Rune viselkedésére. „Nem akartam megölelni” – mondta az esetről a dán. „Kapott egy pacsit, de utána le kellett lépnem. Rendkívül sportszerűtlen volt a meccs alatt, folyamatosan beszélt hozzám. Kettős érzéseim vannak, mert eszméletlen mértékben tisztelem őt, nagyszerű salakpályás játékos.”
Ezért sem értettem, honnan jött ez. Vagy térden állva kellett volna gratulálnom neki?
, akinek egészen más rémlik az öltözőből. „Teljességgel hamis, amit mondott, igazából nem ez történt. Mindketten az öltözőben voltunk a meccs után, ami nyilván egy meglehetősen nagy helyiség. Mivel sok játékos van, mindketten végig a saját részünkben voltunk. Vettem egy jégfürdőt, ettem némi pizzát, zenét hallgattam, majd hazamentünk. Holger közben a saját részén ült az öltözőben.”
Az a sztori, miszerint azt üvöltöttem az arcába, hogy IGEN, egyszerűen csak hazugság. Nem történt ilyen. Egy nagy hazugság, és eléggé elszomorító, hogy ilyen történeteket talál ki.
„Az nem különösebben foglalkoztat, hogy olyan játékosnak tart, aki nem a szabályok szerint játszik, nem ez a fontos. Ez az ő személyes véleménye, ám, ha hazugságokat gyárt rólam, az már nem helyes. Azt kívánom, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyesmire vetemedik” – jelentette ki a norvég. A vitába egyébként a szülők is beszálltak, Christian Ruud hazugságnak nevezte a 19 éves játékos állításait, Rune édesanyja, Aneke viszont azt állította: a férfi ott sem volt a kérdéses jelenetnél.
Rune egy másik sztori miatt is magyarázkodni kényszerült, a meccs közben ugyanis üvöltve követelte az egyik stábtagjától, hogy hagyja el a stadiont. Mivel a jelenet után az anyja távozott, sokan azt vélelmezték, ő lehetett a címzett. „Nem küldtem el az anyámat. Ez egy másik embernek szólt” – mondta a sajtótájékoztatón. Később a közösségi oldalán hozzátette: néha jól jön az, amikor az anyja vagy az edzője elhagyja a pályát, mivel így csak egy emberre tud figyelni meccs közben.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés