Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray állandó edzőt keres maga mellé, 34 évesen is megújulna

Takács Márton

Publikálva 14/02/2022 - 15:04 GMT+1

Andy Murray sérülésből való visszatérése a héten Dohában folytatódik, ahol korábbi edzője, Daniel Vallverdu dolgozik majd vele. A venezuelai azonban hamarosan visszatér főállásába, mivel Stan Wawrinkával dolgozik, és a skót szeretne állandó trénert találni, aki segíthet neki visszatérni a sportág csúcsának közelébe.

Andy Murray a hibái kijavítása érdekében is keres új edzőt

Fotó: AFP

Andy Murray hosszú távú megoldást keres az edzői problémáira, hogy összhangot teremtsen a játékában.
A britnek volt néhány fényes pillanata a komoly sérüléséből való visszatérése során, de nem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni. Nemrég még korábbi edzőjével, az őt 2010 és 2014 között trenírozó Dani Vallverduval dolgozott együtt, de ez csak átmeneti megoldás volt, mivel a venezuelai visszatér Stan Wawrinka mellé, mert főállásában az ő felkészítését végzi.
A később tornagyőztes, Felix Auger-Aliassime elleni rotterdami nyolcaddöntős vereséget követően Murray Vallverdu és Colin Fleming támogatásával utazott Dohába - de eltökélt szándéka, hogy állandó edzőt találjon, mivel úgy érzi, hogy a vegyes üzenetek hátráltatják a fejlődését.
"Csak próbálok egy tartósabb megoldást találni, hogy következetesebben tudjam kezelni azokat a dolgokat, amelyeken dolgozom, mert nem ideális, ha minden héten más-más üzeneteket kapok azoktól az emberektől, akik velem dolgoznak." – nyilatkozta Murray.
34 évesen talán túl optimista megközelítés lenne úgy gondolni, hogy Murray újra el tudná érni az előző évtized elején mutatott csúcsévek magasságát, de úgy érzi, van előrelépés a teljesítményében.
"Voltak pozitív jelek. Tényleg úgy érzem, hogy a teniszem sokkal jobb lehet. Nem érzem úgy, hogy azért veszítettem Auger-Aliassime ellen, mert nagyon küzdöttem a mozgásommal, de hiszem, hogy a teniszem javulhat, ha megfelelő munkát végzek és következetesen dolgozom a megfelelő dolgokon egy ideig, és hiszem, hogy ez meg fog történni.” – folytatta a skót.
picture

Andy Murray-t 34 évesen, két fémcsípővel sem lehet kiszorítani

Majd hozzátette: "Valószínűleg nem fog egyik napról a másikra megtörténni, mert néhány hiba, amit technikailag elkövettem, valószínűleg már 18 hónapja előfordult, így egy kis időbe telik, amíg ezeket a szokásokat megtöröm. Rengeteg munkára lesz szükségem, hogy változtassak ezen."
Murray Doha után - ahol 2008-ban és 2009-ben is nyert - a jövő héten szabadkártyával indul a Dubai Duty Free Tennis Championshipsen. A korábbi világelső játékos hetedik alkalommal indul a tornán, legjobb eredményét 2017-ben érte el ott, amikor elhódította a trófeát, miután a döntőben Fernando Verdascót győzte le.
Tervei szerint egyetlen salakos versenyen sem lép pályára a 2022-es idényben. Azért döntött így, mert az előző években meggyűlt a baja ezen a borításon a sérülésekkel, a rendelkezésre álló extra időt pedig a felkészülésre fordíthatja.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés