Andy Murray hosszú távú megoldást keres az edzői problémáira, hogy összhangot teremtsen a játékában.
A britnek volt néhány fényes pillanata a komoly sérüléséből való visszatérése során, de nem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni. Nemrég még korábbi edzőjével, az őt 2010 és 2014 között trenírozó Dani Vallverduval dolgozott együtt, de ez csak átmeneti megoldás volt, mivel a venezuelai visszatér Stan Wawrinka mellé, mert főállásában az ő felkészítését végzi.
A később tornagyőztes, Felix Auger-Aliassime elleni rotterdami nyolcaddöntős vereséget követően Murray Vallverdu és Colin Fleming támogatásával utazott Dohába - de eltökélt szándéka, hogy állandó edzőt találjon, mivel úgy érzi, hogy a vegyes üzenetek hátráltatják a fejlődését.
National Bank Open
Kanada betette a kaput, Djokovic nem indulhat jövő hétfőn Montrealban
04/08/2022 19:31
"Csak próbálok egy tartósabb megoldást találni, hogy következetesebben tudjam kezelni azokat a dolgokat, amelyeken dolgozom, mert nem ideális, ha minden héten más-más üzeneteket kapok azoktól az emberektől, akik velem dolgoznak." – nyilatkozta Murray.
34 évesen talán túl optimista megközelítés lenne úgy gondolni, hogy Murray újra el tudná érni az előző évtized elején mutatott csúcsévek magasságát, de úgy érzi, van előrelépés a teljesítményében.
"Voltak pozitív jelek. Tényleg úgy érzem, hogy a teniszem sokkal jobb lehet. Nem érzem úgy, hogy azért veszítettem Auger-Aliassime ellen, mert nagyon küzdöttem a mozgásommal, de hiszem, hogy a teniszem javulhat, ha megfelelő munkát végzek és következetesen dolgozom a megfelelő dolgokon egy ideig, és hiszem, hogy ez meg fog történni.” – folytatta a skót.

Andy Murray-t 34 évesen, két fémcsípővel sem lehet kiszorítani

Majd hozzátette: "Valószínűleg nem fog egyik napról a másikra megtörténni, mert néhány hiba, amit technikailag elkövettem, valószínűleg már 18 hónapja előfordult, így egy kis időbe telik, amíg ezeket a szokásokat megtöröm. Rengeteg munkára lesz szükségem, hogy változtassak ezen."
Murray Doha után - ahol 2008-ban és 2009-ben is nyert - a jövő héten szabadkártyával indul a Dubai Duty Free Tennis Championshipsen. A korábbi világelső játékos hetedik alkalommal indul a tornán, legjobb eredményét 2017-ben érte el ott, amikor elhódította a trófeát, miután a döntőben Fernando Verdascót győzte le.
Tervei szerint egyetlen salakos versenyen sem lép pályára a 2022-es idényben. Azért döntött így, mert az előző években meggyűlt a baja ezen a borításon a sérülésekkel, a rendelkezésre álló extra időt pedig a felkészülésre fordíthatja.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Citi Open
Murray és Venus Williams is kiesett az első körben Washingtonban
02/08/2022 07:23
Citi Open
Andy Murray imádja a teniszt, és addig nem hagyja abba, amíg úgy érzi, képes fejlődni
01/08/2022 15:00