Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán Fábián teljesítette célját Umagban, de szeretne továbbra is fejlődni

Eurosport Magyarország

Publikálva 29/07/2023 - 11:29 GMT+2

Teljesítette célját Umagban Marozsán Fábián, aki karrierje során először lehetett alanyi jogon főtáblás ATP 250-es tornán. Előzetesen azt tűzte ki az elmúlt héten, Triesztben elődöntőig menetelő 23 éves teniszező, hogy legalább egy mérkőzést megnyerjen a nagy hagyományokkal rendelkező horvát megméretésen.

Marozsán Fábián: "Annyi élményt és gratulációt kaptam, amit soha nem fogok elfelejteni"

Kedden, az első fordulóban a balkezes argentin Juan Manuel Cerundolóval találkozott, s eső miatt épp úgy szakadt félbe a mérkőzés, ahogyan Triesztben a legjobb négy között a Francesco Passaróval vívott csatája: szett- és brékelőnyben volt a magyar játékos.
Míg azonban Olaszországban, vasárnap kikapott, addig Umagban, ahol épp adogathatott volna a meccsért, jól jött ki a lépés, és szerdán mindössze három perc alatt lezárta az összecsapást.
„Örülök neki, hogy két sima szettben összejött a győzelem. Kedden összeszedetten, pontosan játszottam, és kicsit ideges volt aznap este, sőt, még másnap délelőtt is, amiért közbeszólt az időjárás – már csak azért is, ami Triesztben történt. Ezúttal azonban szerencsére jól sikerült a folytatás, hamar be tudtam fejezni a mérkőzést” – mondta el Marozsán Fábián.
„Minél több ilyen helyzetet megél az ember, annál többet tanul belőle. Nem mondom, hogy én két mérkőzés alatt mindent megtudtam arról, hogyan reagálok ezekben a szituációkban, de mindenképpen közelebb vitt hozzá, hogy kiismerjem saját magamat. Van, akinek ez könnyű, van, akinek nehezebb – úgy tűnik, én ez utóbbi kategóriába tartozom. Az is előfordulhat egyébként, hogy ha épp vert helyzetből kéne felállnom, másnap felmennék a pályára, és megfordítanám a meccset – még tapasztalatot kell szereznem” – fejtette ki.
picture

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

A legjobb 16 között, csütörtökön a világranglista-104. Jaume Munarral játszott a negyeddöntőbe jutásért, és kemény mérkőzésen végül 6:4, 6:3-ra alulmaradt a spanyollal szemben.
„Örültem neki, hogy nem kiemelt játékost kaptam, úgy éreztem, lehet keresnivalóm a pályán, és bíztam abban is, hogy az előző, háromórás mérkőzése után kicsit fáradtabb lesz, nem lesz annyira pontos. Ez nem érződött rajta, stabilan játszott, sokkal jobban szervált, mint az első umagi meccsén. Látszott az is, hogy felkészült belőlem. Végig támadtam, de nem tudtam leütni a pályáról, hiába jöttem fel a hálóhoz. Ebben még mindenképpen fejlődnöm kell, mert nem érzem magam túl komfortosan, nem mindig zárom jól a szögeket a hálónál. Nem volt reális esélyem arra, hogy nyerjek, de boldog vagyok, hogy ilyen magas szinten teniszeztem, szeretnék minél több 250-es tornán indulni.” – fejtette ki a 87. helyen rangsorolt Marozsán Fábián.
Jövő héten Németországban, lüdenscheidi ATP-challengertornán első kiemeltként szerepel majd – a megméretés győztese 100 pontot szerezhet a világranglistán.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés