Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Djokovic ellen is hittem volna a győzelemben” – Rune sajnálja, hogy nem jött össze a negyeddöntő

Németh Dániel

Frissítve 07/02/2023 - 21:04 GMT+1

A 2022-es szezonját követően hatalmas elvárások övezik Holger Rune játékát a mostani idényben is. A dán tehetség nem is indította rosszul az évet, noha az Andrey Rublev elleni vereséget nehezen emésztette meg a sok kihagyott lehetőség miatt. Ez egyébként azt is jelentette egyben, hogy nem csaphatott újra össze Novak Djokoviccsal, pedig az önbizalmával azon a meccsen sem lett volna gond.

Djokovicot legyűrve élete legnagyobb győzelmét aratta a dán csodagyerek

A dán tehetség próbál hozzászokni a gondolathoz, hogy már ő is az ellenfelek célkeresztjében van.

Holger Rune ezen a héten Montpellier-ben versenyez, ahol első kiemeltként egyértelműen a torna favoritja lesz. A dán tehetségnek a 2022-es eredményeit követően hozzá kell szoknia ahhoz, hogy már nem a jövő sztárjaként tekintenek rá, de már most is nagyon komolyan veszik őt a kiemelt versenyeken. Rune tisztában van azzal, hogy top10-es játékosként nehezebb dolga lesz, ezzel együtt úgy érzi, képes megbirkózni a feladattal.
„Készen állok rá. Nyilvánvalóan érzem. Még inkább le akarnak győzni engem, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. De ez rendben van így. Azt jelzi, hogy jól játszottam, ami pozitív dolog. Innentől persze nehezebb meccseim lesznek, mert több győzelmet várnak tőlem, mint az előző évben. Csakhogy nagyon jól tudjuk: mindenki nagyon magas színvonalon játszik a Touron. Ha nem vagyok egyben, akkor veszíteni fogok.”
Minden alkalommal 100%-ig készen kell állnom arra, hogy topformában teniszezzek. Amennyiben mégsem, akkor pedig megoldásokat kell találnom, illetve felkészülnöm a küzdelemre.
ATP-szinten a mostani lesz az első verseny, amit a tábla első számú játékosaként kezdhet meg, Rune azonban az eddigiek alapján nem kimondottan tűnik olyan teniszezőnek, aki megijed a saját árnyékától. Tavaly a salakpályás versenyeken villant először, Münchenben tornát nyert, a Roland Garroson a korábbi döntős Stefanos Tsitsipas legyőzését követően negyeddöntőt játszott, a remek szezont pedig a párizsi 1000-esen megszerzett címével koronázta meg.
picture

Djokovicot legyűrve élete legnagyobb győzelmét aratta a dán csodagyerek

„Fiatal vagyok még, ezért nem gondolom azt, hogy minden alkalommal nyernem kell. Persze most én vagyok az első kiemelt. Remek kihívás lesz, mert ha el akarom érni a céljaimat és valóra váltani az álmaimat, akkor nekem kell első kiemeltnek lennem. Szóval kiváló alkalom, hogy hozzászokjak. Egyébként jó érzés, sokkal jobb, mintha a nyolcadik lennék, vagy valami ilyesmi. A junioroknál sokszor voltam első kiemelt, ehhez vissza tudok majd nyúlni, elgondolkodni azon, hogyan teljesítettem.”
„Az egy igazán szép pillanat volt” – mondta a párizsi sikeréről. „Pályafutásom, de valószínűleg az egész életem legnagyobb győzelme. Hatalmas dolog. Az a tudat, hogy le tudom győzni ezt a fickót ezen a szinten, önbizalomlöketet adott, reménnyel töltött el erre az évre. Ezt még most is érzem, ami jó dolog. Közben azzal is tisztában vagyok, mennyi erőfeszítés és munka áll mögötte, szóval tudom, mire van szükségem.”
Rune számára nem indult rosszul a szezon, az Australian Openen a nyolcaddöntőig menetelt (érdemes megjegyezni, hogy ez volt a második fellépése Melbourne-ben), mégis lehetett benne némi keserűség az Andrey Rublev elleni mérkőzést követően. A döntő szettben 5:2-re vezetett az orosz ellen, ám nem tudta befejezni a találkozót, és hiába volt a meccs tie-breakben is 5-0-s előnye, végül Rublev jutott tovább.
picture

Australian Open: Rublev - Rune - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Nyilvánvaló, hogy az egy kemény vereség volt. Nagyon szerettem volna, hogy újra összejöjjön a Novak elleni mérkőzés, de nem így alakult. Találgatni pedig már nem érdemes. Izgatottan léptem volna pályára, és elhittem volna azt, hogy legyőzhetem, elvégre azt gondolom, minden meccset megnyerhetek. Természetesen az lett volna a lehető legnehezebb párosítás a negyeddöntőre nézve” – fogalmazott a dán tehetség.
Rune csapatába tavaly év végén bekerült Patrick Mouratoglou is, a kezdeti tapasztalatok pedig annyira pozitívak voltak, hogy az együttműködés egy darabig egészen biztosan folytatódni fog. A dán korábbról is ismerte az edzőt, elvégre gyakran készült a szakember dél-franciaországi akadémiáján, de mindig foglalt volt, hiszen Serena Williams, majd Simona Halep felkészülését irányította. Rune elmondta: elégedett a körülötte lévő csapattal, ami Mouratoglouval teljesebb lett.
„Folytatni fogjuk, igen. A tavalyi év nyilvánvalóan nagyszerű volt. És egyelőre a mostani is jól alakult. Remek dolog, hogy ott van mellettem. Remekül éreztük magunkat együtt, Lars Christensennel és az anyámmal kiegészülvel. Fejlődik a csapat, mindenki nagyon nyitott, elégedett vagyok azzal, ahogyan felépítettük” – magyarázta Rune. A torna első kiemeltje csütörtökön kezdi meg a szereplését Montpellier-ben, és Marc-Andrea Hüslerrel találkozik a második fordulóban.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés