Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rublev nyerte az újabb ötszettes hullámvasutat, folytatódik Shelton amerikai álma az AO-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/01/2023 - 10:09 GMT+1

Australian Open - Az orosz Andrey Rublev és az amerikai Ben Shelton is nagy csatában jutott be a negyeddöntőbe a férfiaknál az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Australian Open: Rublev - Rune - a mérkőzés legjobb pillanatai

Australian Open - Óriási csatában nyert Rublev és Shelton

Az ötödik kiemelt orosz ellenfele, a 19 éves dán Holger Rune az utolsó szettben 5:2-re vezetett, majd 6:5-nél fogadóként elszalasztott két meccslabdát. A 10 pontig tartó döntő rövidítésben a skandináv tinédzser 5-0-ra és 7-3-ra is vezetett, de jobban koncentráló riválisa megfordította az állást, és 3 és fél óra alatt nyert. A 25 éves Rublev hetedszer jutott Grand Slam-negyeddöntőbe, de onnan még egyszer sem sikerült továbblépnie. Erre most sincs túl sok esély, mivel a folytatásban a kilencszeres AO-bajnok Novak Djokovic vagy a hazai kedvenc Alex De Minaur vár rá.
picture

Óriási mázli hozta meg a továbbjutást Rublevnak egy ötszettes őrület után

A torna meglepetésembere, a világranglistán 89. Shelton ugyancsak öt szettben gyűrte le honfitársát, a 67. helyezett J.J. Wolfot úgy, hogy egyszer sem vesztette el az adogatását a csaknem négyórás meccsen. Az egyetemi bajnok, 20 éves Shelton - aki eredetileg amerikaifutballistának készült, és csak 12 évesen kezdett teniszezni - életében először tartózkodik az Egyesült Államokon kívül, és hazájából ő a legfiatalabb játékos a top 250-ben.
Eredmények, nyolcaddöntő:
  • Rublev (orosz, 5.)-Rune (dán, 9.) 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11-9)
  • Shelton (amerikai)-Wolf (amerikai) 6:7 (5-7), 6:2, 6:7 (4-7), 7:6 (7-4), 6:2
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása