Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic reméli, legalább még egyszer játszhat Nadal ellen, ez a sportágnak is jól jönne

Takács Márton

Frissítve 18/11/2023 - 10:19 GMT+1

Nitto ATP Finals - Novak Djokovic üdvözölte a hírt régi nagy ellenfele, Rafael Nadal visszatéréséről, és azt mondta, reméli, hogy legalább még egy meccset tudnak játszani egymás ellen - folytatva a 17 éves rivalizálásukat. Djokovic harcosként méltatta Nadalt, és megemlítette, jót tenne a sportágnak, ha újra találkoznának a pályán.

Hurkacz szettet nyert Djokovic ellen, Rune kezében a világelső sorsa

Novak Djokovic örül, hogy Rafael Nadal visszatér, szívesen összefutna vele a pályán is.
A teniszvilág számára kétségtelenül csodálatos hír, hogy visszatér
Ezt Novak Djokovic mondta Rafael Nadalról a Hubert Hurkacz felett aratott háromszettes győzelmét követően, csütörtökön az ATP-világbajnokságon.
Rafa Nadal ugyanis előző nap erősítette meg, hogy jövőre tényleg visszatér a teniszpályákra. Nadal azóta nem szerepelt tétmeccsen, hogy januárban csípősérülést szenvedett az Australian Openen Mackenzie McDonald elleni veresége során.
A 22-szeres Grand Slam-győztes nyáron műtéten esett át, de nem lehetett tudni, mi lesz vele. Azóta bejelentette, hogy még egy évet válallna, valószínűleg az utolsót a Touron, majd a héten megerősítette, hogy visszatérésre készül, amelynek időpontját és helyszínét ő maga fogja ismertetni.
"Tegnap megerősítettem, hogy visszatérek. Maradjatok velünk a napokban, amikor eldöntöm és bejelentem a csapattal, hogy mikor és hol.” – írta Nadal az Instagram-oldalán.
picture

Nadal újra szárnyalna, a testén múlik minden

Fotó: AFP

Nadal visszatérésére akár az Australian Openen is sor kerülhet, ahol Djokovic a címvédő, és januárban a rekordot jelentő 25. major-címét szeretné megszerezni.
Tényleg csak arra érdemes figyelni, amit Nadal mond. Akadt már ugyanis olyan személy, aki már a spanyol bármilyen publikus állapotfrissítése előtt kinyilvánította, ő tudja, mikor láthatjuk újra teniszezni minden idők egyik legjobbját. Ahogy Németh Dániel kollégánk írta cikkében: "Craig Tiley, a Tennis Australia vezérigazgatója októberben például kijelentette: Rafael Nadal ott lesz a 2024-es Australian Openen.
Ezzel csak egy probléma van: Craig Tiley-nak fogalma sincs arról, ott lesz-e az Australian Open nyitányán a 22-szeres Grand Slam-bajnok. Méghozzá azért nem lehet, mert még Nadal sem tudja, mikor fog újra játszani.”
picture

Nadal egyetlen kérdéssel és egy kacsintással zavarba hozta Federert egy interjú kellős közepén

A szombati Carlos Alcaraz elleni vb-elődöntőjére készülő Djokovic reméli, hogy ismét szemtől szemben állhat egyik, ha nem a legnagyobb riválisával, aki ellen 30-29-es mérleget tudhat magáénak a 17 éve (!) tartó párharcban.
"Jót tenne a sportágnak, ha legalább még egy meccs lenne Nadal és köztem” - mondta Djokovic a riportereknek Torinóban.
"Ez a legnagyobb rivalizálás a lejátszott meccsek számát tekintve, ami valaha is volt ebben a sportágban. Szóval remélhetőleg ez megtörténhet.
Ő egy nagy harcos, olyan valaki, aki az összes sérülése ellenére, amin átesett, soha nem adja fel. Ezt a szellemiséget mindenképpen tisztelni és csodálni kell benne.”
picture

Tánccal és büszkén ünnepelte Novak Djokovic az újabb szédületes rekordot

Az már biztos, hogy Djokovic a 2023-as évet a világranglista első helyén zárja. A pazar, három GS-trófeát hozó szezonján az jelentené a koronát, ha a hétvégén világbajnok is lenne. Per pillanat hatszoros ATP Finals-győztes, amivel Roger Federerrel együtt tartják a rekordot. Ezt is megdöntené, ha elsőként futna be.
Abba talán pedig még ő is belenyugodna (idővel), ha esetleg már csak egyszer futna össze a pályán Rafael Nadallal, de azt a partit a Salakkirály nyerné, 30-30-ra módosítva az egymás elleni mérlegüket.
Ha nem jönne össze a nagy találkozás, akkor pedig az örökkévalóságnak ott marad legutóbbi meccsük, a 2022-es Roland Garros-negyeddöntőjük, amely földöntúli színvonalat és Nadal-győzelmet hozott.
picture

Ezek voltak a Nadal - Djokovic összecsapás legelképesztőbb pontjai

Tavaly decemberben beszélgettünk egy általunk rendkívül kedvelt személlyel, a népszerű rádiós műsorvezetővel, Nestával, polgári nevén Machán-Csetvei Frigyessel, aki ott ült a párizsi lelátón azon a szédületes partin.
"Ülsz, és nem hiszed el, hogy ott vagy. Ezek a csávók úgy teniszeztek, mintha az életük múlna rajta. Mindketten úgy jöttek ki, hogy már akkor flow-ban voltak.” – említette Nesta.
Minden bizonnyal a következő Djokovic-Nadalon is ezt lehetne tapasztalni.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés