Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A kvázi vb-beugró Fritz elődöntős a világbajnokságon, amit még ő is óriási dolognak tart

Takács Márton

Frissítve 18/11/2022 - 14:48 GMT+1

Nitto ATP Finals - A nyolcadik helyen kiemelt Taylor Fritz három játszmában (közte két rövidítésben eldőlőben) nyert az elfáradó Felix Auger-Aliassime ellen, így Casper Ruud mellett ő jutott a legjobb négy közé a Zöld-csoportból a szezonzáró ATP-világbajnokságon.

Taylor Fritznek helyén volt a szíve és más, itt most meg nem nevezett testrésze is

Fotó: AFP

Taylor Fritz meglepetésre elődöntőbe jutott az ATP-vb-n.
Ez óriási dolog
Az amerikai Taylor Fritz csak Carlos Alcaraz sérülése miatt lehet ott egyáltalán az ATP-világbajnokságon az utolsó, nyolcadik helyen rangsorolva, de megmutatta, hogyan kell élni a váratlanul az ölünkbe hulló lehetőséggel.
Röpke 2 óra 44 perces meccset vívtak ők ketten, éjfél körül járt már, amikor vége lett a hatalmas csatájuknak. Ezt a kései idősávot jellemezte úgy Az utolsó cserkészben Bruce Willis és Damon Wayans, hogy "a kislányoknak is otthon a helyük, a lámpák is égnek már".
Két rövidítést is láthattunk, a harmadik szettben az amerikai 3:2-re vezetett, amikor a mérkőzés első brékjét követte el, körülbelül laza két és fél órás adogatópárbaj után.
picture

Elképesztő küzdelemben nyert Fritz Auger-Aliassime ellen, így elődöntős a vb-n

Fritz agresszív játékkal jelentkezett, és nyomás alatt is ő volt fölényben, ez segítette őt győzelemhez az előzetesen esélyesebbnek vélt Auger-Aliassime-mal szemben.
"Végig jól kellett szerválnom, ezt tudtam. Frusztráló volt az egész meccs során, amikor nagyon sok helyzetben egy pontra voltam a bréklabdától. Annyiszor lett 15/30, vagy 0/30 fogadóként, de folyton elvesztettem az utánuk következő labdameneteket. Csak próbáltam türelmes maradni, nem voltam frusztrált, és amikor lehetőségem adódott, kihasználtam." – nyilatkozta Fritz.
A bevezetőben említett előzmények után ő a vb meglepetésembere. Arról is mesélt, hogyan éli meg, hogy elődöntős a világbajnokságon, amelyet Szántó Petra az amerikai eddigi legnagyobb sikerének nevezett az Eurosport élő közvetítésében.
"Onnan, hogy eredetileg nem is sikerült a tornára való kvalifikáció, most az elődöntőbe kerülni, nagyszerű érzés. Úgy éreztem, hogy itt jól fogok játszani. Azt hiszem, mindig a legkiválóbb játékosok ellen játszom a legjobb teniszemet."
picture

A fotó alapján nem túlzás, eléggé örült a sikerének Fritz

Fotó: AFP

Fritz lenyűgöző teljesítményt nyújtott, amikor az alapvonalon belülre lépett, és támadásban a pontok 80 százalékát megnyerte bátor ütéseivel.
A torinói szezonzáró vb-n 1-2-es mérleggel debütáló Auger-Aliassime szerint is piszok jó meccset játszottak ők ketten.
"Az biztos, hogy nagyon magas színvonalú mérkőzés volt. A harmadik szettben hoztam néhány rossz döntést, rosszul hajtottam végre néhány részt. Talán egy kicsit elvesztettem a koncentrációt. Néha nem érzi az ember, hogy fáradt vagy, de késő van, sokat játszottam. Hosszú volt az év.
Néha anélkül, hogy közben érezné az ember, rossz döntéseket hoz, néhány hibát, kettős hibát - csak azért, mert az agyunk már nem olyan éles. Ez történt. Elismerésem Taylornak, mert ahogy visszajöttem a második szettben, jelen tudott maradni, jól játszott a harmadik játszmában, ez nagyszerű teljesítmény volt tőle." – értékelte vereségét Auger-Aliassime az ATP honlapja szerint.
picture

Auger-Aliassime mintha elfáradt volna a harmadik szettre

Fotó: AFP


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés