Carlos Alcaraz sérülése súlyosnak bizonyult, nem vehet részt a torinói ATP-világbajnokságon.
Véget ért a US Open-bajnok Alcaraz szezonja, miután a párizsi elődöntőt követően kiderült: hasfalizom-szakadást szenvedett, a teljes felépüléshez pedig hat hétre lesz szüksége. Vagyis legkorábban a következő szezon elején, vélhetően Ausztráliában láthatjuk legközelebb a pályán – és még ez is optimista becslés, figyelembe véve, hogy decembertől kezdheti meg a teljes intenzitású edzéseket.
Alcaraz már a Holger Rune elleni mérkőzését sem tudta befejezni; a második szettben 6:5-ös állásnál ápolást kért (a dán adogatása előtt, ami nem rá vall), a tie-breakben pedig négy labdamenet után úgy döntött, nem éri meg kockáztatni a súlyosabb sérülést. A diagnózis alapján úgy tűnik, igaza volt, ám így sem ússza meg olcsón, hiszen az év végi világbajnokságról biztosan lemarad.
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
4 ÓRÁJA
„A tegnapi visszalépésem után elvégzett orvosi vizsgálatoknak sajnálatos módon az alábbi eredménye lett: izomszakadás a hasfalam bal részén, amelynek a várható felépülési ideje hat hét. Sajnos nem vehetek részt az ATP-világbajnokságon és a Davis-kupán. Nehéz és fájdalmas kihagyni ezt a két eseményt, amely fontos a számomra, de igyekszem pozitív maradni és a gyógyulásra koncentrálni.”
Mindez az év végi világelsőség szempontjából is érdekes helyzetet eredményezett, hiszen Alcaraz már biztosan nem gyűjt pontot az idény hátralévő részében. A 19 éves spanyolnak 1000 pont az előnye Rafael Nadallal szemben, vagyis a 22-szeres Grand Slam-bajnok egy erős világbajnoki szerepléssel átveheti az első helyet. Sőt, egy vb-címmel Tsitsipas is előzhetne.
Ez azonban csak másodlagos, sokkal fontosabb, hogy Alcaraz teljesen felépüljön a sérüléséből – épp Nadal példája mutatja, mennyire kellemetlen, nehezen gyógyuló sérülésről van szó. Az ATP-világbajnokságon Alcaraz helyett Taylor Fritz vehet részt a csoportkörben, és Hubert Hurkacz vagy a párizsi döntős Rune lesz az első számú tartalék - ehhez a dánnak meg is kellene nyernie a párizsi 1000-est.
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00
Tenisz
A pozsonyi tornagyőzelem visszarepítette Fucsovicsot a top 100-ba
14/11/2022 - 09:35