Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcarazra hosszabb kihagyás vár, nem lesz ott a világbajnokságon

Eurosport Magyarország

Frissítve 05/11/2022 - 18:07 GMT+1

Rolex Paris Masters - A világelső Carlos Alcaraz hasfalizom-szakadást szenvedett a párizsi tenisztorna elődöntőjében. A 19 éves spanyol teniszezőre hosszabb kihagyás vár, előreláthatóan a kezelések hat hetet vesznek igénybe. Ez azt jelenti, hogy kihagyja a szezonzáró ATP-világbajnokságot, és a Davis-kupában sem léphet pályára. Alcaraz helyén Taylor Fritz vehet részt a torinói ATP Finalsen.

Carlos Alcaraz

Fotó: AFP

Carlos Alcaraz sérülése súlyosnak bizonyult, nem vehet részt a torinói ATP-világbajnokságon.
Véget ért a US Open-bajnok Alcaraz szezonja, miután a párizsi elődöntőt követően kiderült: hasfalizom-szakadást szenvedett, a teljes felépüléshez pedig hat hétre lesz szüksége. Vagyis legkorábban a következő szezon elején, vélhetően Ausztráliában láthatjuk legközelebb a pályán – és még ez is optimista becslés, figyelembe véve, hogy decembertől kezdheti meg a teljes intenzitású edzéseket.
Alcaraz már a Holger Rune elleni mérkőzését sem tudta befejezni; a második szettben 6:5-ös állásnál ápolást kért (a dán adogatása előtt, ami nem rá vall), a tie-breakben pedig négy labdamenet után úgy döntött, nem éri meg kockáztatni a súlyosabb sérülést. A diagnózis alapján úgy tűnik, igaza volt, ám így sem ússza meg olcsón, hiszen az év végi világbajnokságról biztosan lemarad.
„A tegnapi visszalépésem után elvégzett orvosi vizsgálatoknak sajnálatos módon az alábbi eredménye lett: izomszakadás a hasfalam bal részén, amelynek a várható felépülési ideje hat hét. Sajnos nem vehetek részt az ATP-világbajnokságon és a Davis-kupán. Nehéz és fájdalmas kihagyni ezt a két eseményt, amely fontos a számomra, de igyekszem pozitív maradni és a gyógyulásra koncentrálni.”
Mindez az év végi világelsőség szempontjából is érdekes helyzetet eredményezett, hiszen Alcaraz már biztosan nem gyűjt pontot az idény hátralévő részében. A 19 éves spanyolnak 1000 pont az előnye Rafael Nadallal szemben, vagyis a 22-szeres Grand Slam-bajnok egy erős világbajnoki szerepléssel átveheti az első helyet. Sőt, egy vb-címmel Tsitsipas is előzhetne.
Ez azonban csak másodlagos, sokkal fontosabb, hogy Alcaraz teljesen felépüljön a sérüléséből – épp Nadal példája mutatja, mennyire kellemetlen, nehezen gyógyuló sérülésről van szó. Az ATP-világbajnokságon Alcaraz helyett Taylor Fritz vehet részt a csoportkörben, és Hubert Hurkacz vagy a párizsi döntős Rune lesz az első számú tartalék - ehhez a dánnak meg is kellene nyernie a párizsi 1000-est.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés