ATP-vb - Djokovic elsőként döntős.
A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb az első játszmában 57 percig tartó küzdelem után, rövidítésben, 7-5-re kerekedett felül amerikai riválisán, aki a második szettet jobban kezdte. Az elején elvette Djokovic adogatását, aki azonban 3:5-ről egyenlített, majd 6:6 után, az újabb rövidítésben is jobbnak bizonyult, ezúttal 8-6-ra, 1 óra 56 perc alatt biztosította helyét a döntőben.
Eredmény, elődöntő: Novak Djokovic (szerb, 7.)-Taylor Fritz (amerikai, 8.) 7:6 (7-5), 7:6 (8-6)
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
EGY ÓRÁJA

Kikapott Djokovictól, de az őrült tie-break legőrületesebb pontját megnyerte Fritz

A közel egyórás első szettet Djokovic nyerte, bár Fritz ismét elővette a remek adogatásait, és eljutottak a tiebreakig, ott a szerb komoly nyomás alá helyezte az amerikait, fordítani tudott, és 7-5-tel vitte a játszmát.
A második játszma is rövidítéssel végződött, Fritznek ugyan lett volna lehetősége kiharcolni a döntő szettet, de Djokovicnak más tervei voltak, és kihasználta ellenfele hibáit. A tieabreakben aztán úgy tűnt, Djokovic ismét elhúz, de Fritz összeszedte magát, és izgalmas lett a végjáték, olyannyira, hogy amikor az amerikai 5-5-re egyenlített, olyan labdamenetet hoztak össze, hogy szinte megőrült a közönség. Djokovic ezután meccslabdát rontott a saját adogatásánál, de végül Fritz hibázott, és 8-6-tal le tudta zárni a szerb a meccsét két szettben, 1 óra 56 perc alatt.
A pályafutása első világbajnokságán szereplő Fritz összesen 30 nyerőt ütött, ebből 15 ász volt, de Djokovic játéka ellen ez most még kevésnek bizonyult, megnyerte a negyedik meccsét is az idei vb-n.

Djokovic: "Hogy őszinte legyek, küzdenem kellett a túlélésért"

A meccs végén adott interjújában Djokovic elmondta, hogy nem ez volt élete meccse, és a Medvedev-elleni háromórás, szuperintenzív tegnapi mérkőzése után nagyon össze kellett szednie magát, hogy ma képes legyen a megfelelő szinten teniszezni.
Küzdenem kellett a túlélésért
- tette hozzá, de kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy éhes a győzelemre, és már nagyon várja a holnapi döntőt, ami előtt most legalább valamivel több ideje marad regenerálódni.
Az ötszörös világbajnok Novak Djokovic így már csak egyetlen győzelemre van attól, hogy beérje Roger Federer rekordot jelentő hat vb-győzelmét.
A vasárnapi döntőt az Eurosporton természetesen élőben közvetítjük, ugyanúgy, ahogy a ma esti második elődöntőt is, 21:00 órai kezdettel.
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00
Nitto ATP Finals
Djokovic mindenek felett, Tsitsipas a szülei árnyékában áll
22/11/2022 - 11:15