Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három óra küzdelem tét nélkül, az utolsó vérig - ilyen egy emlékezetes Djokovic-Medvedev csata

Gecsei Dina

Publikálva 18/11/2022 - 19:41 GMT+1

Nitto ATP Finals: Novak Djokovic három játszmában nyert Daniil Medvedev ellen a férfi teniszezők szezonzáró ATP-világbajnokságán, a csoportkör pénteki zárónapján. Szinte hihetetlen, hogy a vb eddigi egyik legjobb meccse egy tét nélküli találkozó lett, de úgy tűnik, ha Djokovic és Medvedev találkozik, valami mindig történik, ami miatt emlékezetes marad.

Három óra küzdelem tét nélkül, az utolsó vérig - egy újabb emlékezetes Djokovic-Medvedev csata

Fotó: Getty Images

Djokovic 3-0-s mérleggel zárta a csoportkört a vb-n, és bár már biztosan elődöntős volt, mégis belekeveredett egy elképesztő csatába Medvedev ellen. Az ellen a Medvedev ellen, aki úgy zárta nyeretlenül a világbajnokságot, hogy mindhárom mérkőzésén döntő szett rövidítésben maradt alul.
"Daniil és én már vívtunk néhány csatát a múltban, és tudtam a mai meccs előtt, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése a szezonban, és nem akarja majd vereséggel befejezni" - mondta Djokovic. "Nagyon jól kezdtem, aztán a második szettben volt néhány bréklabdám, a döntő pillanatokban azonban nagyon jól és gyorsan játszott Daniil. A harmadik szettben fizikai problémáim voltak, szabályosan küszködtem. De ez egy csata, igazi küzdelem."
Djokovic a mérkőzés után elismerte, hogy "fizikailag nem érezte jól magát", láthatóan remegett a fárasztó találkozó alatt, de eltökélt volt, hogy legyőzi egyik "legnagyobb riválisát".
Az első szettet simán, 43 perc alatt vitte Djokovic, a második - egy rövid kontaktlencse-birizgáló szünettel megszakított - játszma már hosszabbra sikerült, csupán rövidítés döntött Medvedev javára, ami azt is jelentette, hogy Djokovic először vesztett szettet a vb-n. A döntő szettben aztán láthattuk Djokovic küzdelmeit, láttuk, ahogy remeg a keze, de a meccset végül Medvedev nem tudta lezárni, Djokovic pedig a tie-breakben elővette a főnixként feltámadó énjét, és végül ő ünnepelhetett. A meccs három óra kilenc percig tartott.
Nagyon büszke vagyok arra, hogy képes voltam megtalálni az utolsó csepp energiát és a szükséges koncentrációt ahhoz, hogy 5-4-es hátrányból visszajöjjek a meccsbe.
picture

Djokovic három játszmában győzte le Medvedevet

A 21-szeres Grand Slam-bajnok kitartott amellett, hogy meg sem fordult a fejében a gondolat, hogy feladja a meccset, és tartalékolja az energiáját a szombati elődöntőre.
"Nem, nem, nem" - mondta Djokovic, amikor arról kérdezték, gondolt-e arra, hogy nem játsza le a meccset.
"Nem ismerem a szabályokat. Nem hiszem, hogy ha ma visszalépek, akkor holnap nem játszhatok, vagy ilyesmi, tényleg nem tudom, de őszintén szólva nem is gondolkodtam ilyesmin.
picture

Novak Djokovic újratölti az energiaraktárait.

Fotó: Eurosport

Ez a meccs, az egyik legnagyobb riválisom ellen nagyon fontos volt számomra, függetlenül attól, hogy már továbbjutottam, győzni akartam.
A 35 éves játékos szombaton az elődöntőben Taylor Fritz ellen lép pályára, ahol alaposan próbára teheti a kondícióját, miután több mint három órát töltött a pályán ezen a Medvedev elleni meccsen, ahol látszólag tényleg az utolsó csepp energiáit is kijátszotta magából. A görög Stefanos Tsitsipas péntek este Andrey Rublevvel találkozik a másik csoportban, a győztes jut tovább, és Casper Ruud ellen lép pályára.
Djokovic egyébként az elmúlt 17 mérkőzéséből 16-ot megnyert, sőt, az előző hónapban Tel-Avivban és Asztanában is elhódította a trófeát. A szerb ezzel a győzelmével már 8-4-re vezet Medvedev ellen a privát csatájukban, amiből reméljük, még rengeteg epizódot láthatunk.
picture

Daniil Medvedev au Master de Paris le 2 novembre 2022.

Fotó: Getty Images

Medvedev is nyilatkozott a meccs után, de szerencsére nem vette elő a "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" mondást, és kijelentette, hogy semmi pozitvumot nem tud mondani a találkozóról.
"Nem, ez a válaszom, sajnálom" - mondta az orosz arra a kérdésre, hogy valamivel elégedett volt-e a meccsen.
"Úgy értem, jó kis csata volt, de semmi pozitívumot nem látok benne."
Pofonegyszerű, szarul játszottam.
"Ennyi történt. Ez katasztrófa. Az egyetlen, aminek örülök, hogy ez a meccs nem számított a csoportból való továbbjutásnál, különben két olyan meccsem lenne, ahol elvesztettem az adogatást a meccsért. Legalább ez most már mindegy volt. De egyébként igen, ez borzasztó. Legközelebb megpróbálok jobb lenni. Nincs más választásom."
Forrás: ATP, TennisMajors
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása