Novak Djokovic két játszmában nyert Taylor Fritz ellen a szombati első elődöntőjében.
Bár Djokovic Torinóban csak a 7. helyen kiemelt játékos, a torna kezdete óta egyértelműen ő a legnagyobb favorit. Nemcsak azért, mert a szerb már ötször nyerte meg a világbajnoki címet, hanem mert sokkal előrébb lenne rangsorolva, ha a wimbledoni győzelemért kapott volna ranglistapontokat, és játszhatott volna akár az Australian Openen, akár a US Openen.
Volna, volna, volna. Djokovic ezúttal nem zárja világelsőként az évet (az a cím már elkelt, a 19 éves Carlos Alcaraz birtokolja), de az első ötben lesz, hacsak Andrey Rublev nem nyeri meg a vb-t. Ez azért nem rossz olyan valakitől, aki a négy Grand Slam-tornának csak a felén vett részt, és még pontokat sem kapott azért az egyért, amelyet megnyert.
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
3 ÓRÁJA

Egy meccsre a hatodik világbajnoki címétől Novak Djokovic - az elődöntő összefoglalója

A fiatal amerikait a szombati veresége után a 2022-es szezonjáról kérdezték.
"Ez egy őrült év volt" - mondta Fritz.
Fritz számára ez az év a nagy elsők éve volt. Márciusban Indian Wellsben szerezte meg első ATP Masters 1000-es címét, októberben pedig bejutott a top 10-be a világranglistán, és nem utolsó sorban ezen a héten debütált a világbajnokságon is.
Annak ellenére, hogy kikapott az elődöntőben, a 25 éves játékos elárulta, hogy büszke a szezonjára, és úgy érzi, végre ott tart, ahol tartania kell.
"Abszolút úgy érzem, hogy ide tartozom" - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a világranglista 9. helyén álló Fritz.
Azt hiszem, bebizonyítottam, hogy a Top 10-ben a helyem, és ide tartozom.
"Csak továbbra is keményen kell dolgoznom. Év közben különböző sérülésekkel küszködtem, mégis egy nagyon jó évet tudtam produkálni. Izgatottan várom, hogy visszatérjek a munkához és még tovább fejlődjek. Jövőre arra törekszem, hogy még jobban megszilárdítsam a helyemet."

Kikapott Djokovictól, de az őrült tie-break legőrületesebb pontját megnyerte Fritz

Fritz nem csak a saját évéről beszélt, általánosságban a szezont is értékelte, külön kiemelve elődöntős ellenfele szerepét.
Azt hiszem, a tanulság az, hogy amikor Novak játszott, ő volt a legjobb játékos.
"Ehhez kétség sem férhet. Amikor nem játszott - ami az év nagy részét jelentette - akkor nagyon különböző eredményeket láttunk, mert ha őt kivesszük az egyenletből, akkor mindenki más rendkívül közel van egymáshoz, és azon fog múlni a győztes kiléte, hogy ki játszik a legjobban azon a héten, milyenek a pálya körülményei és hogy épp hogy megy a játék.
Szerintem, ha Novakot kivesszük az egyenletből, akkor 15-20 olyan játékos van, aki adott körülmények között bármelyik nap képes legyőzni a másikat. Ez az oka a sok különböző eredménynek - különböző emberek nyernek. Ez már csak így megy."
Forrás: TennisMajors.com és ATP
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00
Nitto ATP Finals
Djokovic mindenek felett, Tsitsipas a szülei árnyékában áll
22/11/2022 - 11:15