Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ismerd meg az új generációt: Luca Van Assche, a rögbirajongó matekzseni

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/11/2023 - 16:42 GMT+1

A Next Gen ATP Finals 2023-as résztvevői között sok új arccal találkozhatunk, de szerencsére szívesen válaszolgatnak a legfurább kérdésekre is. Az ATP ezúttal Luca Van Assche válaszaira volt kíváncsi.

Next Gen: Medjedovic a Van Assche elleni győzelmével a csoport élére került - összefoglaló

Luca Van Assche először áprilisban került be az ATP-világranglista top 100-as listájára, ugyanazon a héten, amikor megszerezte első tornagyőzelmét Estorilban. A francia srác háromszoros ATP Challenger Tour-bajnok, és idén bemutatkozott a Next Gen ATP Finals mezőnyében is.
De milyen a 19 éves játékos a pályán kívül? Az ATPTour.com felkereste a világranglista 70. helyezettjét, hogy egy kicsit többet is megtudjunk róla.
Ha három emberrel vacsorázhatnál együtt, kik lennének azok és miért?
Roger Federerrel, mert ő a példaképem. Arthur Filsszel, mert ő egy jó barátom. Aztán Bjorn Borgot választanám, mert ő egy másik generáció egyik legjobb játékosa volt.
Emlékszel arra, hogy gyerekkorodban Federert nézted? Volt olyan meccs vagy verseny, ami nagyon emlékezetes volt számodra?
Igen, rengeteg olyan tornát néztem meg, ahol ott volt Federer. Ha egy meccset kellene kiemelnem, akkor a 2017-es Australian Openen a Rafa elleni döntője lenne az. Visszatért, és az egy nagyon jó meccs volt. De annyi meccsét láttam, hogy nehéz csak egyet kiválasztani.
Milyen lenne egy tökéletes napod, amikor nem teniszezel?
Aludnék, és jó későn kelnék, fél tíz vagy tíz körül, hogy hosszú éjszakám legyen, de azért még maradjon néhány órám arra, hogy élvezzem a napot. Aztán megreggeliznék egy jót. Elmennék egy étterembe néhány barátommal, és időt töltenék a családommal. Csak a barátaimmal, csinálnánk valamit, elmennénk mozizni, vagy valamilyen programra, aztán vacsorára jöhet egy jó pizza.
Ha nem teniszező lennél, milyen foglalkozást választanál?
Azt hiszem, mérnök lennék, mert imádok mindent, ami matematika, vagy ami a matematikával kapcsolatos. Szóval szerintem ez érdekes lehetne számomra. Szeretek matematikával foglalkozni, most is azt tanulom az egyetemen.
Még nagyon a karriered elején jársz, de van olyan, amit a profi pályafutásod után esetleg szívesen csinálnál?
Persze. Mondjuk nem igazán szeretnék teniszedző lenni, sőt, talán szeretnék váltani is, hogy új dolgokat tanuljak meg a sporton kívül. Azt hiszem, ezért nem hagytam abba a tanulmányaimat, mert tudom, hogy a tenisz után lesz majd egy másik munkám.
Ha választanod kellene, hogy koncertre vagy valamilyen sporteseményre menj, mit választanál és miért?
A sporteseményt választanám. Az elmúlt hónapban kétszer voltam rögbimeccsen, a franciaországi rögbi-világbajnokságon, szóval talán az, vagy a foci, megnézném a PSG-t Franciaországban. Vagy talán a Forma-1-et.
Láttad Franciaországot játszani a rögbi-világbajnokságon?
Igen, két meccset is láttam. Az egyik az Új-Zéland - Írország, a másik pedig Franciaország - Új-Zéland volt.
Kik a legjobb barátaid az ATP Touron?
Azt hiszem, a legjobb barátom a mezőnyből Arthur Fils, mert egyidősek vagyunk, ő is francia, együtt nőttünk fel. Nagyon jól ismerem őt, sok időt töltöttünk együtt, és rengeteg közös emlékünk van. Még fiatal vagyok, így nem ismerek mindenkit, és persze nem is mindenki az én generációmból való. Szóval egyelőre csak őt, de talán a következő években többekkel is összebarátkozhatunk.
Mikor találkoztál először Arthurral? Mikor játszottál vele először?
Azt hiszem, talán kilencéves koromban játszottunk egy tornán, aztán rengeteg másikon játszottunk együtt. Nagyon jó volt.
Mi volt a legérdekesebb dolog, amit életedben csináltál?
Ez a hét Dzsiddában egy rendkívüli élmény számunkra, hogy együtt töltöttük az időt más játékosokkal, akiket eddig nem nagyon ismertem. Ez egy teljesen új ország számomra, egy új civilizáció. Szóval ez egy nagyszerű élmény. Nagyszerű volt látni a dzsiddai óvárost.
Mi volt a legszebb hely, ahol nyaralni voltál?
Velence, sokszor jártam Olaszországban. De voltam teniszversenyen Marokkóban, és az is nagyszerű volt, egészen más kultúra, mint Franciaországban.
Mi az az egy dolog, amit megtanultál idén a Touron?
Sok mindent megtanultam. Azt hiszem, megtanultam, hogy a világ legjobb játékosainak szintjén vagyok. Sok tapasztalatot szereztem, mert ez volt az első évem a Touron. Új meccseket, új versenyeket, új városokat tapasztalhattam meg. Nagyon érdekes volt számomra, és rengeteg dolgot tanultam a meccseimen és azokon kívül is.
Forrás: ATP Tour

Már Viberen is megtalálsz minket! Csatlakozz a csatornánkhoz, ha nem szeretnél lemaradni a legjobb tartalmainkról!
https://invite.viber.com/?g2=AQBna1VMrDOxv1FfnAQl35vnk42wyJ%2BFILd8vy5MLMaGPfKledo7%2FzMDlFkvmWyi
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés