Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ismerd meg az új generációt: Flavio Cobolli, aki focista lenne, ha nem teniszezne

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/11/2023 - 19:04 GMT+1

A Next Gen ATP Finals 2023-as résztvevői között sok új arccal találkozhatunk, de szerencsére szívesen válaszolgatnak a legfurább kérdésekre is. Az ATP ezúttal Flavio Cobolli válaszaira volt kíváncsi.

Next Gen: A francia srác nem bízza a véletlenre a vb-t, a második meccsét is megnyerte - videó

Flavio Cobolli októberben, nem sokkal azután, hogy megnyerte második ATP Challenger Tour-címét, bejutott a bejutott az ATP világranglistáján a legjobb 100 közé. A 21 éves olasz teniszező áprilisban negyeddöntőbe jutott a müncheni ATP 250-es versenyen, májusban pedig a Roland Garroson debütált, ahol egyből Carlos Alcaraz ellen kellett pályára lépnie. A firenzei születésű játékos egyike annak a két olasznak, aki részt vesz a 2023-as Next Gen-világbajnokságon.
De milyen Cobolli a pályán kívül? Az ATPTour.com felkereste a világranglista 100. helyezettjét, hogy beszélgessenek egy kicsit.
Ha három emberrel vacsorázhatnál együtt, kik lennének azok és miért?
Daniele De Rossit hívnám meg, ő egy hihetetlenül nagy focista Rómában. Ő a példaképem a teniszen kívül. Továbbá Cristiano Ronaldót és Novak Djokovicot, mert miatta és Fabio Fognini miatt kezdtem el teniszezni. Fabiót pedig egyébként is ismerem, ezért Novakot választanám.
Milyen lenne egy tökéletes napod, amikor nem teniszezel?
Hosszú ideig aludnék, aztán a barátnőmmel lógnék, padeleznék a barátaimmal és fociznék. Aztán irány a stadion, és megnézem az AS Romát. Nagy Roma-rajongó vagyok, van egy tetoválásom is.
Ha választanod kellene, hogy koncertre vagy valamilyen sporteseményre menj, mit választanál és miért?
Sport, a teniszen kívül a foci érdekel leginkább, de nem szeretek teniszt nézni. Szóval ha választhatnék egy teniszmeccs és egy focimeccs között, akkor a focit nézném meg.
Emlékszel még arra, hogy Olaszország két évvel ezelőtt megnyerte az Európa-bajnokságot?
Igen, az első meccset megnéztem, mert Rómában voltam, a többit pedig a tévében követtem.
Ha nem teniszező lennél, milyen foglalkozást választanál?
Biztosan focista lennék, vagy tűzoltó.
Fiatalabb korodban fociztál?
Kétévesen kezdtem el teniszezni, aztán átváltottam a futballra. Amikor gyerekként fociztam, heti négy napot játszottam, és két napon teniszeztem. Aztán 14 évesen úgy döntöttem, hogy visszatérek a teniszhez. Ha így maradtam volna, talán most a Serie A-ban játszanék (nevet).
Mi volt a legérdekesebb dolog, amit életedben csináltál?
Beleugrottam egy medencébe 15 méterről.
Kik a legjobb barátaid az ATP Touron?
A legjobb barátom Matteo Gigante. Egy időben kezdtünk el teniszezni, hiányzik nekem itt is. Luca Nardival ugyanez a helyzet, ugyanabban az időben kezdtünk el játszani, és ő is jó barátom.
Mit tanultál meg idén tenisz közben?
Sok mindent megtanultam, de a legfontosabb dolog, hogy napról napra mindig keményen dolgozzak. Mert ha öt órára leálltál, akkor egy napra álltál le, tehát elveszítesz egy napot.
Forrás: ATP Tour

Már Viberen is megtalálsz minket! Csatlakozz a csatornánkhoz, ha nem szeretnél lemaradni a legjobb tartalmainkról! Cikkek, játékok, érdekességek közvetlenül a mobilodra!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés