Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedevnek salakon sosem ment valami jól, de Madridban több esélyt ad magának, mint máshol

Takács Márton

Frissítve 27/04/2023 - 15:38 GMT+2

Mutua Madrid Open: Daniil Medvedevnek eddig nem termett sok babér salakon, de ezen a borításon is szeretne jobbá válni, és erre a spanyol fővárosban a héten zajló 1000-es torna tökéletes lehetőséget kínál.

Madár az ász - egy ritka madridi lúd komikus kergetésén nevet az internet

Daniil Medvedev még sosem nyert tornát salakon, Madridban tovább fejlődne ezen a felületen.
Nagyon nem szeretem a salakot, furcsán pattan a labda, ráadásul mindig tiszta kosz leszek a meccsek végére.
Daniil Medvedev és a salakos pályák közti viszonyt jól meg lehet határozni. Ő maga még 2021-ben nyilatkozta a fenti mondatot. A korábbi világelső orosz a pályafutása eddigi 19 egyéni címéből 18-at kemény pályán, egyet pedig füvön nyert, salakon nem mondhatott magáénak nagy sikereket.
Ez viszont egy ideje kezd megváltozni.
2021-ben a Roland Garros negyeddöntőjéig, tavaly pedig a negyedik fordulóig jutott. Az idei salakos szezont egy monte-carlói negyeddöntővel kezdte, a héten a Madrid Openen pedig szeretne hasonlóan jól szerepelni, mint szűkebb pátriájában, Monacóban.
"A legnagyobb elvárásom magammal szemben az, hogy megpróbáljak jól játszani, hogy irányítsam a játékot, és bajba sodorjam az ellenfelemet. Még salakon is, ha jól játszom, úgy érzem, hogy képes vagyok nagyszerű srácokat legyőzni, jó teniszt játszani és messzire jutni a tornákon, mint idén Monte-Carlóban" - mondta Medvedev a madridi verseny honlapja szerint.
picture

Rolex Monte-Carlo Masters : Rune két szettben győzte le Medvedevet

Bár a salak messze nem a kedvenc borítása, Medvedev úgy véli, hogy a spanyol fővárosban van a legnagyobb esélye arra, hogy sikereket érjen el ezen a felületen is.
"Ez határozottan más. Azt mondanám, hogy egy kicsit olyan, mint a Roland Garros salakja, ahol egy kicsit keményebb a felület. Itt valóban jobban kellene tudnom játszani, mint más salakpályás tornákon. Eddig nem sikerült. De minden év egy új lehetőség. Ez az év is egy újabb, és megpróbálom a legjobbamat nyújtani, és remélhetőleg jó teniszt játszani."
Az orosz óriás elismerte, hogy a salakon való mozgás továbbra is kihívást jelent számára, és még mindig tanulja, hogyan kell csúszni a felületen, hogy jobban tudjon teljesíteni.
Arra a kérdésre, hogy mi a kulcs a salakon való játékhoz, a Madridban második kiemelt azt mondta, hogy "az adogatás utáni első ütés nagyon fontos", majd elismerte, hogy a legnagyobb esélye a fejlődésre a pálya lefedésében lesz.
"A mozgás számomra a legnehezebb salakon. Kemény pályákon szeretek mozogni és a hosszú labdamenetekben a labda előtt futni, de salakon ez nem így van. Még mindig próbálom megtanulni, hogyan csússzak jobbra, mert minden ütés után öt másodpercet veszítek" - mesélte az orosz, aki visszatért a világranglista 3. helyére.
picture

Medvedev a madridi sajtótájékoztatón © mutuamadridopen.com

Fotó: From Official Website

A 2023-ban 31-4-es győzelem/vereség mutatóval álló játékos pénteken kezdi meg idei madridi szereplését, amikor a második fordulóban vagy a korábbi világelső Andy Murray, vagy az olasz Andrea Vavassori lesz az ellenfele.
Madridban az eddigi legjobb eredményét 2021-ben érte el, amikor nyolcaddöntőt játszhatott.
"Már annyi mindent elért a teniszben, ami elképesztő, és még sok év áll előtte. Barcelonában erősen adogatott, hihetetlenek voltak az ejtései, emlékszem néhányra Indian Wellsből, az ember sosem számít rá bizonyos helyzetekből." – tette hozzá.
picture

El tudja nyomni Medvedev gigantikus önbizalma azt, hogy rühelli a salakot?


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés