Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hogy Rafael Nadal tutira nem lesz topformában a Garrosra? Ki merne ilyet állítani?

Kálmán Laci

Publikálva 06/05/2022 - 07:45 GMT+2

Napjaink egyik legsikeresebb edzője, Patrick Mouratoglou mondott egy merészet a minap a francia tévé egyik műsorában. Serena Williams sikereinek kovácsa, Simona Halep újdonsült edzője arról beszélt, hogy szerinte Rafael Nadal biztosan nem kerül csúcsformába a Roland Garrosra. A 21-szeres Grand Slam-bajnok edzője, Carlos Moya nem hagyta szó nélkül kollégája megjegyzéseit.

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Amikor Rafael Nadalról és a Garrosról beszélünk, semmi sem lehetetlen.
Ezt nyilván Patrick Mouratoglou is tudja, ezért is volt meglepő, amit mondott. Esély nyilván van rá, hogy a spanyol ne legyen top formában, de az esély elég messze áll a bizonyosságtól.
Nadal a rendkívül jó szezonkezdetet követően Indian Wellsben megsérült, és az elmúlt bő öt hétben nem versenyzett. A Madrid Openen azonban visszatért, és Miomir Kecmanovic ellen meg is nyerte az első mérkőzését. A következő körben aztán David Goffin ellen eléggé megszenvedett, és csak keservesen, egy végletekig kiélezett meccsen jutott tovább.
A spanyol célja természetesen az, hogy a május 22-én kezdődő Roland Garrosra a lehető legjobb formába lendüljön. Ezzel kapcsolatban szólalt meg Patrick Mouratoglou, aki azt mondta, Rafa szerinte nem lesz tökéletes állapotban Párizsban. A francia mester ezt a kijelentését arra alapozta, hogy a 13-szoros Garros-bajnok nem tudott játszani a salakszezon első felében.
„Nadal nagyon kevés meccset fog játszani, és az nagyon ritka, hogy ő ennyire kevés meccsel érkezzen meg Párizsba” – mondta Mouratoglou a francia tévében.
Annak ellenére, hogy hihetetlenül jól kezdte a szezont, Nadal mindig is az a játékos volt, akinek nagyon sok meccsre volt szüksége. Nem fog a legjobb formájában érkezni a Roland Garrosra.
Carlos Moya, aki 2016 óta tagja Nadal edzői stábjának, úgy döntött, a Twitteren teszi helyre Mouratoglou kijelentését, tényekkel alátámasztva.
„17 éve van ott megszakítás nélkül a top 10-ben. A 2020-as Garrost úgy nyerte meg, hogy a megelőző hét hónapban mindössze három mérkőzést játszott. A 2022-es Ausztrál Opent pedig úgy, hogy fél év alatt játszott mindössze három meccset. Egy kicsit több tiszteletet, és jobb emlékezőtehetséget, kedves Patrick Mouratoglou.”
A számok tényleg magukért beszélnek. Nadal mindössze három salakos meccsel a lábában és a kezében nyerte meg a 2020-as Garrost, és volt egy hosszú kihagyása az idei Ausztrál Open előtt is.
Nadal a Kecmanovic elleni meccse után beszélt arról, hogy már nincsenek fájdalmai, és a körülötte lévő orvosi team szerint is teljesen rendben van. Azt azonban ő is hangsúlyozta, hogy nehéz és küzdelmes időszak van mögötte, és most igyekszik majd formába lendülni.
Rafael Nadal
„Vannak sérülések, amelyek lehetővé teszik, hogy elvégezz bizonyos mennyiségű edzésmunkát, nos, a bordasérülés nem ilyen, gyakorlatilag semmit sem tudtam csinálni. De nem aggódom. Úgy vélem, minden perc, amit a pályán tölthetek, pozitívan hat a formámra.”
Ebből a szempontból borzasztóan fontos volt a számára, hogy Goffint végül döntő szettben legyőzze. Ráadásul egy végtelenül szoros, 11-9 arányban megnyert tie-breakben sikerült ezt megtennie.
„Már egyáltalán nem fáj a bordám. A hét elején még éreztem valamit, de közben szerencsére az MRI is megerősítette, hogy minden rendben van.”
picture

Sima Nadal-győzelemnek indult, őrületes madridi teniszmaraton lett belőle

Sok minden előfordulhat, hisz Nadal sem lesz fiatalabb, szóval Mouratoglounak akár még igaza is lehet. Való igaz például, hogy hosszú éveken át sok tornával, sok megnyert meccsel készült a Garrosra. Az utóbbi időben azonban többször megmutatta, hogy gyakorlatilag a semmiből is képes csodát tenni.

Rafáról van szó és a Garrosról. Márpedig ők ketten együtt bármire képesek.

részben via tennis 365
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés