Ons Jabeur, Naomi Osaka és Paula Badosa is elismerően beszélt Iga Swiatekről.
A világelső Iga Swiatek nem játszik az e heti Mutua Madrid Openen, de így is a 20 éves teniszező volt a beszédtéma a verseny szerdai médianapján. A Porsche Tennis Grand Prix-n zsinórban a 23. győzelmét arató Swiatek vállsérülésre és a jól megérdemelt pihenésre hivatkozva visszalépett a madridi tornától.
Nem is olyan régen még Ashleigh Barty részesült hasonlóan szép szavakban visszavonulása bejelentésekor – akkor maga Swiatek is dicséretekkel halmozta el az ausztrált, az is elárulta, hogy elsírta magát, amikor meghallotta a hírt.
Wimbledon
35 megnyert meccsel és 6 tornagyőzelemmel a zsebében, de elvárások nélkül készül Wimbledonra Świątek
TEGNAP 14:55
Na, most a világranglista élén Ash Bartyt követő Iga Swiatek kapott hasonló tartalmú csomagot a kollégáitól.
Miután az idei első három 1000-es WTA-tornát megnyerte Dohában, Indian Wellsben és Miamiban, majd Stuttgartban a szezon első salakos címét is behúzta, Swiatek történelmi sikere csodálattal töltötte el társait.
"Őszintén szólva inspirál minket. Akarjuk vagy nem akarjuk, de sok játékos számára inspirációt jelent, engem is beleértve.” - mondta a világranglista 10. helyén álló Ons Jabeur a madridi médianapon a riportereknek a WTA cikke alapján.

Ons Jabeur rendkívül sportszerűen nyilatkozott Iga Swiatekről

Fotó: AFP

"Iga mindig kedves. Nem változott. Kedvelem őt, egy nagyon alázatos ember. Őszintén szólva, nagyon tisztelem az alázatos embereket, mert utálom, amikor az emberek a ranglistán elért pozícióik miatt megváltoznak.
Remélem, én is elérem ezt a szintet, mert nem tudom, mit csinál most, de amit csinál, az helyes. Minden játékosnak az a célja, hogy ne veszítsen meccset, és remélem, hogy ő is így tudja folytatni. De nem ellenem” - tette hozzá nevetve a tunéziai.
A korábbi világelső Naomi Osaka az első sorból nézhette végig a Swiatek-show-t a Miami Openen a múlt hónapban, amikor a lengyel 6:4, 6:0-ra legyőzte őt a döntőben. A Stuttgartban vasárnap, a 4. helyen álló Aryna Sabalenka ellen aratott győzelmével Swiatek lett az első játékos, aki Osaka a 2020/2021-es szezonban mutatott produkciója óta 23 mérkőzést nyert zsinórban.

Swiatek és Osaka Miamiban

Fotó: AFP

"Szerintem nagyszerű, amit csinál. Bárcsak képes lennék négy tornát nyerni egymás után. Egyszerűen csak nagyon koncentráltnak tűnik, ami nagyon király ilyen fiatalon. Van egy célja, talán nem mindannyian tudjuk, hogy mi az, de tényleg úgy tűnik, hogy van célja. Nagyon jó látni, hogy ilyen jól játszik, és nagyon szeretnék ellene játszani salakon, hogy lássam, mi történik.” - mondta Osaka.
A világranglista második helyezettje, Paula Badosa és Swiatek gyakori edzőpartnerek, és a spanyol továbbra is csodálja a lengyel egyedülálló képességeit.
"Mentálisan más. Ahogyan játszik, különleges kezei vannak. Varázslatos. Középről nagyon könnyen megnyitja a pályát. Csodálatosan mozog. Minden megvan benne ahhoz, hogy világelső legyen. Teljesen megérdemli. Én pedig még boldogabb vagyok, mert ő egy alázatos ember, és annyira normális." - nyilatkozta Badosa.

Swiatek és Badosa Mexikóban

Fotó: AFP

via WTA

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Wimbledon
"Hihetetlen, hogy engem kért fel párostársának" - kiderült, kivel indul Serena Williams Wimbledonban
20/06/2022 18:32
Tenisz
Gálfi Dalma karriercsúcsot döntött, Jabeur már top3-as
20/06/2022 09:23