Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osakában sokáig benne marad majd a Garciától elszenvedett miami vereség

Takács Márton

Frissítve 25/03/2024 - 14:49 GMT+1

Miami Open - A világranglista 27. helyén álló Caroline Garcia a korábbi világelső Naomi Osaka elleni győzelmével bejutott a legjobb 16 közé Floridában. A meccs után Osaka a csalódottságának adott hangot, miszerint ezt a vereségét sokáig nem fogja elfelejteni, de azért pozitívumokat is visz magával a tornáról.

Australian Open: Carolina Garcia - Naomi Osaka - a mérkőzés legjobb pillanatai

Naomi Osaka az eddigieknél csalódottabban nyilatkozott a Caroline Garcia elleni miami vereségét követően.
Őszintén szólva nagyon utáltam a legutóbbi teljesítményemet
Caroline Garcia 7:6(4), 7:5-re legyőzte Naomi Osakát a Miami Open harmadik fordulójában. Garcia a januári Ausztrál Openen és Dohában is búcsúztatta Osakát, de a japán az év elején még teljesen érthető módon bizakodóan nyilatkozott, hiszen hosszú kihagyás után tért vissza a Tourra.
Ezúttal viszont már csalódottan értékelte kiesését. A négyszeres Grand Slam-győztes japán jól szerepelt Miamiban, előbb Elisabetta Cocciarettót, majd a 15. helyen kiemelt Elina Svitolinát múlta felül. És ahogy az eredményből is látszik, szoros partit vívott 2022 világbajnokával.
"Ez rendkívül frusztráló, és valószínűleg nagyon-nagyon sokáig fog velem maradni" - árulta el Osaka a vereségéről.
picture

Újra ragyoghatnak a pályán - az Australian Open nagy visszatérői: Osaka, Wozniacki, Raducanu, Kerber

"Azt hiszem, nem úgy játszottam, mintha önmagam lennék, és nem én diktáltam a pontokat. Úgy érzem, vannak bizonyos dolgok, amelyek egy játékost játékossá tesznek.
Számomra az, hogy én diktálom a pontokat, és remekül adogatok. Ezt a két dolgot nyilvánvalóan nem csináltam jól ezen a meccsen. Én csak fejlődni akarok, és úgy akarok távozni, hogy megőrzöm önmagam, még akkor is, ha nyerek vagy veszítek." – nyilatkozta Osaka.
Arra a kérdésre, hogy mit visz magával a torna egészét nézve, Osaka így válaszolt:
"Ez most nehéz kérdés, mert tudom, hogy elég kemény vagyok magammal szemben. Mit viszek el ebből a tornából? Azt hiszem, egyértelműen a legjobb meccsemet játszottam Elina ellen. De most nem gondolok túl pozitívan magamra. Itt mindenképpen jobb akartam lenni."
Voltak azonban pozitívumai is a vereségnek, ahogy azt maga a japán is kifejtette.
"Ez a vereség sokkal másabb, mint az Indian Wells-i, és ezt pozitívumként kell értékelnem. Úgy érzem, ha reálisak akarunk lenni, úgy nyolc hónappal a szülés után vagyok. Tudom, hogy normális esetben a negyeddöntőbe, az elődöntőbe és a döntőbe akarok jutni, de minden meccsre, amit játszom, úgy gondolok, mint fejlődésre. Kicsit csalódott vagyok, mert nem játszhattam több meccset a szurkolók előtt, de jó lesz jövőre visszatérni.”
részben via Tennis Majors

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés