Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ijesztő jelenetek: összeesett a pályán az Ausztrál Openen nagyot menetelő francia

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/03/2024 - 12:11 GMT+1

Arthur Cazaux kénytelen volt feladni a Harold Mayot elleni mérkőzést a miami 1000-es selejtezőjében. A 21 éves francia teniszező a harmadik játszmában fogadni készült, amikor előbb térdre ereszkedett, majd a földre zuhant. Cazaux problémáit valószínűleg a brutális időjárás okozta, a hőség mellett a magas páratartalom is nehezítette a játékosok dolgát.

Meglepetés: szabadkártyás francia küldte haza a férfi torna 8. kiemeltjét - videó

Arthur Cazaux-t tolószékben vitték le a pályáról, miután ellátták az orvosok.

Brutális körülmények várták a játékosokat Miamiban, hiszen a 30 fokhoz magas, 70% feletti páratartalom társult. A nem túl szerencsés kombinációnak meg is volt az áldozata a francia Cazaux személyében.
A selejtező első fordulójában Harold Mayot-val találkozott, akivel többek között a 2020-as Australian Open junior döntőjében is összecsaptak. Azt a csörtét Mayot nyerte, a felnőttek között viszont fordult a kocka, Cazaux-t jelenleg a 74. helyen jegyzik a ranglistán, míg honfitársa a 141. pozícióban áll.
Az első játszmát Mayot nyerte 6:4-re, utána egy 7:5-ös szettel egyenlített Cazaux, és a harmadikban is 2:1-re vezetett, amikor harminc-egyenlőnél összeesett a pályán, miközben a fogadásra készült. Az orvosok gyorsan kapcsoltak – gyorsabban, mint Mayot – és szinte azonnal ott voltak a francia teniszező mellett.

Cazaux-t végül az ápolást követően tolószékben vitték le a pályáról, a mérkőzést pedig kénytelen volt feladni.

Mayot tehát bejutott a második fordulóba, ahol majd David Goffin lesz az ellenfele. A junior Ausztrál Open-győztes franciát sokan megtalálták a közösségi oldalakon, amiért látszólag nem nagyon foglalkoztatta a földön fekvő honfitársa. Utólag a közösségi oldalán elmagyarázta, hogy ez azért nem teljesen így történt.
„Ne csináljatok botrányt a semmiből! Már több játék óta küszködött, nem érezte jól magát, és görcsölni kezdett. Nem láttam őt elesni, és azt gondoltam, hogy a görcsök miatt lefeküdt a földre. Miután rájöttem, hogy komolyabb a helyzet, azonnal odamentem hozzá, és nagyon aggódtam. Segítettem, amiben tudtam.”
Cazaux a szezon elején még 100-on kívül volt a ranglistán, Nouméában azonban megnyert egy Challenger-tornát, majd az Australian Openen szabadkártyásként a nyolcaddöntőig menetelt, miután két kiemeltet - köztük Holger Runét - is búcsúztatott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés