Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Shelton Nadal küzdőszellemét irigyli és nem akar Kyrgios lenni a pályán

Minich Réka

Publikálva 23/09/2023 - 20:03 GMT+2

A Laver-kupa első napján Ben Shelton simán nyert Arthur Fils ellen. A helyszínen lévő újságírók a meccs után meg is jegyezték a fiatal amerikainak, hogy a stílusa mennyire hasonlít Rafa Nadalra, Shelton pedig rögtön el is kezdett arról mesélni, hogy számára igazi példakép a spanyol.

Jó húzás volt McEnroe-tól betenni a fiatal amerikait, győzelemmel mutatkozott be a világcsapat

Balkezes, nagy küzdő és igazi showman. Ezek után nem volt nehéz megtalálni a hasonlóságot Ben Shelton és Rafael Nadal között.
Ben Shelton is nagy rajongója Rafa Nadalnak, ami most a Laver-kupa első napján újra kiderült.
Ben Shelton játszotta a 2023-as Laver-kupa első mérkőzését, amit két játszmában meg is nyert Arthur Fils ellen. A két fiatal idegesen kezdte a meccset, az első játszma rövidítéssel dőlt el. Fils itt már 4-1-re is vezetett, de végül hibázni kezdett, amit Shelton rögtön kihasznált.
A második játszmában Shelton már sokkal jobban ki tudta használni az óriási szerváit és végül 6-1-re hozta a szettet. A mérkőzés után a fiatal amerikai kiemelte, hogy a kanadai drukkerek óriási energiát adtak neki a győzelemhez.
A mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón részt vevő egyik riporter elmondta, hogy szerinte Shelton egészen nadalos kisugárzással rendelkezik a pályán. Shelton kapva kapott az alkalmon és rögtön előbújt belőle a rajongó.
„Néha azt gondolom, hogy a küzdőszellemem – ami sokszor kisegít a nehéz szituációkból – hasonlít Rafáéra, hiszen kisebb koromban mindig őt néztem, biztos, hogy közben tanultam is tőle néhány dolgot. Tényleg példakép, mindig őt akartam másolni a pályán, de csak remélni merem, hogy egyszer úgy fogok harcolni, mint ő.”
picture

Jó húzás volt McEnroe-tól betenni a fiatal amerikait, győzelemmel mutatkozott be a világcsapat

Nem nehéz elképzelni, hogy a szintén balkezes Shelton miért Nadalra nézett fel gyerekkorában. A fiatal amerikai azt is elárulta, hogy a 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol hasonlóan használja az érzelmeit a játékában, mint, ahogy ő is próbálkozik vele.
Shelton már az első profi évében sok rajongót szerzett a játékával, aminek talán a leglátványosabb része, hogy mindig óriási energiával küzd és a legnehezebb pillanatokban hozza a legjobb játékát.
„Azt, hiszem, hogy Rafa sokat segített a játékomon, ahogy az érzéseit felhasználja és kimutatja, hogy az ellenfelet is mindig nyomás alatt próbálja tartani, az mind olyan, amiket próbálok ellesni tőle.”
Shelton sokak szerint másokra is hasonlít, elsősorban a kevésbé sportszerű cselekedetei miatt, hiszen a pályán imád szájalni, azon kívül pedig nem veti meg a bulikat se. Néhányan Nick Kyrgios és Gael Monfils nevét emlegették vele kapcsolatban, de Shelton elmondta, hogy nem az ő példájuk lebeg a szeme előtt.
„Nem akarok showman lenni, csak próbálok a lehető legjobb lenni, akármi is legyen az. Nem az a célom, hogy trükkös ütésekkel szórakoztassam a nézőket.
A teniszemre koncentrálok, hogy egyre jobb legyek. Szóval, ha egy játékost kéne kiemelni, akire felnézek, az Rafa Nadal lenne, még úgy is, hogy a játékunk eléggé különbözik.
Forrás: Tennis Majors
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés