Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Roger távozásával életem egy fontos részét is elvesztem.” – Nadal együtt zokogott Federerrel

Minich Réka

Frissítve 24/09/2022 - 18:41 GMT+2

Roger Federer és Rafael Nadal. Mint a borsó meg a héja. Aki látta, hogy Federer mellett hogyan zokogott a spanyol is a londoni O2 Arénában, az sosem fogja elfelejteni. Két korszakos egyéniség, talán már sok újat nem is lehet írni a rivalizálásukról, arról viszont most mindketten bővebben is beszéltek, hogy a pályán kívül mit jelentenek egymásnak.

Roger Federer és Rafael Nadal

Fotó: Imago

Rafael Nadal már a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón előrevetítette, hogy mennyire nehéz mérkőzés vár rá is. Különleges este volt, ahol ugyan Roger Federer volt a főszereplő, de egyértelmű, hogy a spanyol rivális és barát majdnem ugyanakkora szerepet kapott.
A mérkőzés utáni ceremónia alatt Nadal sem tudta visszafogni a könnyeit, a kispadon egymás kezét fogva zokogtak Federerrel.
A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kitértek arra is, hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is mennyire fontos szerepet töltöttek be egymás életében. Federer így beszélt Nadalról:
Nem is tudom hogyan jutottunk el idáig az évek alatt. Mindig is jó volt a kapcsolatunk, de az elmúlt nagyjából 10 évben egyre szorosabbá vált. Talán mióta gyerekeim vannak, nem is tudom...nem tudom, hogy az segített, vagy csak változtam az évek alatt…
Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hogy ilyen a viszonyom Rafával, bármikor felhívhatom és el tudunk beszélgetn bármirőli. Remélem ő is így érez irántam, azért nem szoktunk annyira sokat csevegni.
Az, hogy Rafa egész családja eljött, jól jelzi, hogy mennyit jelentek neki. Érzem, hogy emberként is nagyon tisztelnek, nem csak vetélytársként, ez pedig nagyon sokat jelent számomra. Úgy érzem, hogy ő is hasonlóan érez, amikor látja a családomat.
Már nagyon várja, hogy apa lehessen, remélem sok gyereke lesz még. Ha gondolja tudok neki tanácsokat adni, de nem lesz könnyű dolga. Szülőként mindig csak próbálkozunk vele, hogy a legjobbat nyújtsuk a gyerekeink számára.
Remek a viszonyunk és nagyon élvezzük a másik társaságát. Millió dologról tudunk beszélgetni, minden együtt töltött este után úgy érzem, hogy megint nem volt elég időnk egymásra.”
picture

Roger Federer és Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Nadal hasonlóképpen, csak pozitívumokat tudott emlegetni Federerrel kapcsolatban.
„Szerintem lassan mindent elmondtam már, elképesztően hosszú és pozitív volt a közös utunk. Amikor megérkeztem a Tourra és elkezdtem fejlődni, akkor Roger mindig ott volt előttem. Mindig ő volt az, akit meg kellett vernem. Egy időben a legnagyobb riválisok voltunk, de úgy érzem, hogy csak még jobban hajtottuk egymást.
Mindig is tiszteltük a másik csapatát és a családját. Ahogy viszont öregedtünk a személyes kapcsolatunk is egyre jobb és jobb lett, egész egyszerűen hasonlóan állunk az életben sok dologhoz, így pedig könnyű volt megtalálni a közös hangot.
A pályán teljesen más a stílusunk, szerintem ezért is volt mindig nagyon érdekes, ha egymás ellen játszottunk. Az élet többi területén viszont nagyon hasonlóak vagyunk, ahogy a családunkhoz kötődünk. Emiatt könnyen tudunk megbízni a másikban, sokszor tudunk az érzelmeinkről is beszélni a másikkal.
Nagyon szép, hogy olyan szerepet tölt be Roger az életemben, amilyet. Mindezt annak ellenére, hogy milyen sokáig voltunk a legnagyobb ellenfelek a pályán. Elképesztően büszke vagyok rá, hogy részese lehettem a pályafutásának, de mindennél fontosabb számomra, hogy barátként tudjuk befejezni ezt a közös utat.
Tudom, hogy Roger milyen frusztráló időszakon ment keresztül, és mekkora dolog számára, hogy a pályán tudott elbúcsúzni. Nehéz időszakon megyek keresztül az életemben, nem mondanám, hogy sokat aludtam mostanában, de meg sem fordult a fejemben, hogy ma ne legyek itt.
picture

Ilyet is csak egyszer látni az életben: Federer és Nadal egymás mellett zokog az utolsó meccsük után

Elég érzékeny ember vagyok és nem félek mások előtt sírni. A sírás néha jó tud lenni, el tudod vele engedni az érzelmeket. Életem egy része távozott ma, nekem is nehéz pillanat volt.
Nadal már a meccs után jelezte, hogy valószínűleg számára is lezárult az idei Laver-kupa, hiszen felesége az első gyermeküket várja, de a terhesség nem komplikációmentes. Szerencsére jelenleg úgy tűnik, hogy az utóbbi hetek nehézségei után minden rendben van, de természetesen ennél jelenleg semmi sem lehet fontosabb számára.
„Nagyon stresszes időszakon vagyok túl, nem igazán tudtam aludni. Egészen másfajta nyomással kellett megbirkóznom, mint a pályán. Szerencsére már minden rendben van, sokkal nyugodtabb a helyzet, így el tudtam jönni ma is.
Ennek ellenére nem mondhatom, hogy jól érzem magam. Nem tudom, hogy maradjak vagy hazamenjek, át kell még gondolnom, de nagy bennem a konfliktus. Most még kell egy kis idő, hogy lenyugodjak, aztán eldöntöm mi legyen.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés