Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev nem érti, hogy lehet utálni Nadalt és Federert

Takács Márton

Frissítve 17/03/2023 - 14:44 GMT+1

Daniil Medvedev Indian Wellsben is folytatta remek idei teljesítményét, már az elődöntőben jár a sivatagi tornán, ahol Frances Tiafoe lesz az ellenfele. Az orosz teniszező mesélt arról, hogy milyen nyomás nehezedik az aktuális világelsőre, és hogy mit tanult Novak Djokovictól, Rafael Nadaltól és Roger Federertől.

Medvedev nyerte az orkán erejű szélben játszott negyeddöntőt

Daniil Medvedev elárulta, mivel lenne elégedett a saját pályafutásával kapcsolatban.
Mindig az élet napos oldalát lásd!
Daniil Medvedev szokatlanul optimistán, plusz bölcsen nyilatkozott az Indian Wells-i negyeddöntője után, tényleg, mintha a Brian életéből lépett volna ki, vagy mint Jack Nicholson a Lesz ez még így se! c. filmben Melvin Udall karakterébe bújva, a fent idézett sort énekelné.
Medvedev elárulta, hogy mit tanult a két korábbi világelső, Rafael Nadal és Roger Federer uralkodó időszakából, ahogy megdöbbentette, hogy vannak olyan emberek, akik Nadalt és Federert is utálják.
A 27 éves orosz 2022 februárjában lépett először a világranglista első helyére, három hetet töltve ott. Tavaly nyáron visszatért az élre, de ismét csak rövid ideig lehetett pole pozícióban, mielőtt Carlos Alcaraz a US Open megnyerésével átvette a helyét.
Az Indian Wells-i elődöntőbe jutás (ahol Tiafoe-val játszik majd) után Medvedev az első hely kihívásairól is beszélt:
"Normális érzés volt. Amikor azt mondom, hogy normális, nem arra gondolok, hogy természetesnek venném, vagy ilyesmi. Egyszerűen csak úgy érzem, hogy nagyszerű érzés volt.
Nagyon boldog voltam, hogy sikerült elfoglalnom ezt a helyet, és ilyen sokáig megtartani. Nem voltam elégedett a teniszem színvonalával és az elvesztett meccseimmel, de ennek semmi köze az első helyhez. Különböző teniszmeccseket veszítettem el más játékosok ellen."
picture

Medvedev bődületes lecsapását múzeumban kellene kiállítani, annyira tökéletesre sikerült

A legnagyobb nehézségnek azt érzi az orosz, hogy elképzelhetetlen mértékű nyomás nehezedik a világelsőre.
"A teniszezők jobban próbálnak megverni téged, amikor te vagy az első számú játékos? Nem tudom. Remélem, hogy nem, mert jobb lenne nekik, ha minden meccsen megpróbálnák ezt tenni, függetlenül attól, hogy hányadik helyen állsz a ranglistán.
Az biztos, hogy nem könnyű kezelni a nyomást, mert tudod, hogy mindenki sokat vár tőled. Azt hiszem, ez még inkább megtanított engem sok mindenre, mert az biztos, hogy 20 évesen épp csak feljövőben voltam. Akkor még imádod a közösségi médiát, imádod olvasni az összes kommentet magadról, hogy az emberek azt mondják 'oké, jól fog teljesíteni', vagy azt, hogy 'ő egy rossz játékos', és amikor fiatal vagy, néha azt válaszolod nekik, hogy ’nem, én jól fogok teljesíteni'."
picture

Csúnyán kifordult Medvedev bokája, percekig a földön fekve próbált rájönni, mekkora a baj

Medvedev nem érti, hogyan fordulhat elő, hogy még az olyan játékosoknak is kijut a gyűlöletből, mint Nadal, vagy Federer.
"Ez a nyomás, hogy az első számú játékos vagy, biztosan sok gyűlölködőt vonz magával, és ez normális. Novaknak is sok gyűlölködője van. Még Rafának és Rogernek is vannak valahogy. Az ember azt kérdezi utóbbival kapcsolatban, hogy ez hogyan lehetséges? Nem kellene, hogy legyenek."
Maradva a szurkolói és kommentelői lélektannál, a US Open 2021-es bajnoka elárulta, mit szűrt le magának mindezekből.
"Ez megtanított arra, hogy még kevésbé törődjek ezzel, és inkább magamra, a körülöttem lévő közeli emberekre koncentráljak, mert csak így tudsz épelméjű és hű maradni magadhoz, hogy ne sajnálkozz.
Csak azért, mert valaki azt mondta, hogy ezt a fonákot kellett volna ütnöd a pályán… Nem, te tudod, hogy a tőled telhető legjobbat próbáltad, és talán az edződ meg fogja mondani, ha valamit jobban kellett volna csinálnod, de ő az egyetlen ember, aki ezt meg tudja mondani."
picture

Medvedev háromórás csatában gyűrte le Zverevet

Medvedev az Indian Wells-i szereplése után a világranglista 5. helyére léphet előre a jelenlegi hetedik pozíciójából.
A 27 éves játékos egy hullámzó 2022-es év után idén visszatért a legjobb formájához, és jelenleg 18 meccses győzelmi szériában van. Ilyen játékkal újabb Grand Slam-címekért szállhat harcba, miután 2021-ben, a US Openen megnyerte az első majörjét.
Az ambícióiról Medvedev, aki két másik GS-döntőben is kikapott, így nyilatkozott:
"A legfontosabb célom az, hogy ne bánkódjak, amikor befejezem a pályafutásomat. Mármint biztosan sajnálom, hogy Rafa elleni meccset a 2022-es Australian Open döntőjében nem tudtam megnyerni, és nem lett meg a második Slamem. Közel voltam hozzá, de küzdöttem. A végsőkig küzdöttem. Lehet, hogy kihagytam néhány ütést, de ez a sport.
Amikor 35 éves leszek vagy akármennyi, és visszavonulok, nem akarom azt mondani, mint ahogy hallottam néhány más teniszezőtől, hogy 'ha ezt másképp csináltam volna a karrierem során, talán jobb lett volna a karrierem, vagy megbántam, hogy ezt csináltam'."
picture

Salakblog podcast - Medvedev mesterhármasa, az uborkalé és Nadal top 10-es rekordja

"Szeretném, hogy amikor befejezem a pályafutásomat, függetlenül attól, hogy hány Slamet, tornát vagy bármit nyertem, csak tudjam, hogy a legjobbamat adtam.
Eddig úgy érzem, hogy elértem a célomat, még a tavalyi sem volt a legjobb szezonom, de próbálkoztam. Keményen próbálkoztam, és mindent megtettem, és ez idén bejött. Szóval ez a legnagyobb célom."
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés