Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadalnak Indian Wells után jött a feketeleves: bordatörés miatt bő egy hónapra kidőlt

Takács Márton

Publikálva 22/03/2022 - 16:29 GMT+1

Az Ausztrál Open idei bajnoka, Rafael Nadal négy-hat hétre kidőlt a Taylor Fritz elleni vasárnapi Indian Wells-i döntőbeli vereség során elszenvedett bordatörése miatt. Így lemarad a salakszezon első feléről, és minimális ideje lehet rendesen, minőségi felvezető tornákon való részvétellel felkészülnie a Roland Garrosra, ahol vissza akarja szerezni tavaly elveszített trónját Novak Djokovictól.

Rafael Nadal úgy készül, hogy a Roland Garrosra már minden oké lesz vele

Fotó: AFP

Rafael Nadal bordatörés miatt lemarad a salakpályás szezon első feléről.
Rafael Nadal 20 győztes meccsel kezdte 2022-t, Indian Wellsben esélyesként vágott neki a döntőnek, de ott a hozzá hasonlóan sérülten játszó Taylor Fritz megtréfálta és megszakította látványos sorozatát. Ha ez nem lett volna elég, keddre kiderült, hogy Nadal négy-hathetes kihagyásra kényszerül, mert bordatörést szenvedett. Na, bumm.
A 21-szeres Grand Slam-győztes láthatóan kellemetlenül érezte magát a Fritz elleni, Indian Wells-i döntőbeli vereség során, látszott rajta, hogy fizikális problémákkal küszködik, és a finálé után említette is a nyilatkozatában, hogy nehezen tudott levegőt venni, mellkasi fájdalmakkal küszködött, kezelést is kapott a meccs során.
"Őszintén szólva, tökéletes mérleggel akartam nekivágni a salakpályás szezonnak" - vallotta be a kaliforniai veresége után Nadal. "Ez nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szép lett volna. Szomorú vagyok, mert nem tudtam igazán versenyezni. Nehéz ilyen érzéseket érezni, minden nap, de különösen a döntőben nagyon-nagyon csúnya.
Légzési problémáim voltak. Nem tudom, hogy a bordámmal van-e valami, még nem tudom. Amikor lélegzem, amikor mozgok, mintha egy tű lenne itt bent állandóan. Kicsit szédülök, mert fájdalmas. Ez egy olyan fájdalom, ami nagyon korlátoz engem."
picture

Taylor Fritz megtörte Rafael Nadal veretlenségi sorozatát

Mint azóta kiderült, legalább egy hónapos kihagyás vár rá. Így kevés ideje marad arra, hogy felkészüljön a Roland Garrosra, ahol visszaszerezné párizsi trónját, amelyet tavaly az őt az elődöntőben felülmúló Novak Djokovic foglalt el.
A 35 éves klasszis a kaliforniai torna alatt mellizomsérüléssel küzdött, de kedden, amikor visszatért Spanyolországba, még azt mondta a riportereknek, hogy "minden rendben”.
Egy orvossal, Angel Ruiz-Cotorróval való konzultáció után azonban még aznap kiderült, hogy a bal harmadik bordaívben van egy repedés - ezt a sérülést a döntőn szedte össze a spanyol. A felépülésére négy-hat hét szükséges, ez pedig igen nagymértékben szűkítik a lehetőségeit a 2022-es francia nyílt teniszbajnokságra való felkészülésre, ahol vissza akarja venni a koronát nagy riválisától, Djokovictól.
picture

Vereség az Indian Wells-i döntőben, majd egy, a vártnál komolyabb sérülés, ezek nem Nadal napjai

Fotó: AFP

Nadalt a spanyol rádió, a Cadena Ser így idézi:
"Ez nem jó hír, nem számítottam erre. El vagyok keseredve, szomorú lettem, mert a szezon remek kezdete után nagyon jó érzésekkel és jó eredményekkel értem el az év egy nagyon fontos szakaszához. De mindig is megvolt bennem az a harci szellem, ami az ilyen hosszabb kihagyásokból való felépüléshez kell. Türelmes leszek és keményen dolgozom a felépülésem után. Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást."
Nadal így kihagyni kényszerül az európai salakszezon első felét, és jó esetben valamikor csak májusban térhet vissza. A salakpályás idényben április végéig Houstonban, Marrákesben, Monte-Carlóban (Masters), Barcelonában, Belgrádban, Münchenben és Estorilban rendeznek tornát az ő kedvenc borításán, ezekről szinte biztosan lemarad.
Kérdés, hogy a májusi salakos versenyek közül melyiken térhet vissza. Május 1-től Madridban, 8-tól Rómában 1000-es tornára kerül sor, talán utóbbira játékra kész állapotban lehet. Akárhogy is, a május 22-én kezdődő Roland Garros előtt egy vagy két rávezető torna férhet bele, amennyiben tényleg hat héten át lesz maródi
picture

A kényszerű szünete alatt pláne jól jöhet a szurkolói támogatása

Fotó: AFP

részben via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés