Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal fájdalmas vereségről, Fritz hihetetlen sikerről beszélt az Indian Wells-i döntő után

Takács Márton

Publikálva 21/03/2022 - 11:14 GMT+1

Rafael Nadal csalódottan nyilatkozott arról, hogy nem sikerült teljesítenie tervét, hogy a salakpályás szezonnak veretlenül vágjon neki, miután Indian Wellsben a döntőben meglepetésre két játszmában kikapott az amerikai Taylor Fritz-től. Fritz egy gyerekkori álom megvalósulásáról beszélt a finálé után.

Két elcsigázott teniszező, Taylor Fritz és Rafael Nadal fogott kezet a döntő után

Fotó: AFP

20 győztes meccs után az Indian Wells-i fináléban ért véget Rafael Nadal sorozata, Taylor Fritz lett a bajnok a sivatagban.
Rafael Nadal frusztrált volt, amiért fizikailag nem volt a legjobb formája közelében a fináléban, miközben már az bődületes, hogy 35 évesen, sérülésből és a koronavírus-fertőzéséből visszatérve március vége felé kapott ki először 2022-ben.
Miközben Taylor Fritz a pályafutása eddigi legnagyobb tornagyőzelmét aratta azzal, hogy legyőzte a láthatóan küszködő spanyolt, és lenyűgöző módon megtörte az Ausztrál Open idei győztesének tökéletes 2022-es rajtját a sivatagi ATP-tornán.
A döntő előtt nyilván Nadal számított a legnagyobb favoritnak 20 meccses győztes sorozata ért véget a vasárnapi vereségével, amikor a 20. kiemelt amerikai 6:3 7:6-ra nyert ellene. Andre Agassi 2001-es győzelme óta Fritz lett az első amerikai, aki felemelhette az Indian Wells-i trófeát.
Nadal hétfőn a világranglista 3. helyére lépett fel így is, de nem tudta leplezni csalódottságát a trófea átadásakor, mivel lemaradt a rekordot jelentő 37. Masters-címéről, de a vereséget tipikusan szívélyesen viselte.
"Gratulálok neked, Taylor!" - mondta Nadal a pályán mondott beszédében. "Szép volt a mai nap, neked és a csapatodnak. Nagyszerűen csináltad. Tudom, hogy ez egy nagy nap mindannyiótok számára, úgyhogy élvezzétek ki. Nagyon jól játszottál. Az elmúlt két hétben minden tőlem telhetőt megtettem. Ma ez nem sikerült, de azt hiszem, a végéig jól küzdöttem, és ennek örülök.
Nagyon érzelmesen indult számomra a szezon. Már jó ideje nem volt lehetőségem itt játszani, és mindenki tudja, hogy ez kétségkívül az egyik kedvenc helyem, így nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Nagyon élveztem minden egyes napot, amit itt, Indian Wellsben tölthettem. Remélem, hogy a következő néhány évben is visszajövök ide!"
picture

Taylor Fritz megtörte Rafael Nadal veretlenségi sorozatát

A 21-szeres Grand Slam-bajnok a Carlos Alcaraz elleni epikus győzelme során összeszedett egy mellkasi problémát, és a nyitó szettben végig elhagyatottan és kissé elveszetten játszott, majd kiábrándító módon elveszítette a döntőt.
Később, a sajtótájékoztatóján Nadal arról beszélt, hogy csalódott, amiért nem sikerült teljesítenie a küldetését, hogy a salakpályás szezonig veretlen maradjon.
"Őszintén szólva, tökéletes mérleggel akartam nekivágni a salakpályás szezonnak" - vallotta be Nadal. "Ez nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szép lett volna. Szomorú vagyok, mert nem tudtam igazán versenyezni. Nehéz ilyen érzéseket érezni, minden nap, de különösen a döntőben nagyon-nagyon csúnya. De igen, a sportban nem a múltról kell beszélni. A máról kell beszélnünk, és a mai nehéz nap számomra.
Légzési problémáim voltak. Nem tudom, hogy a bordámmal van-e valami, még nem tudom. Amikor lélegzem, amikor mozgok, mintha egy tű lenne itt bent állandóan. Kicsit szédülök, mert fájdalmas. Ez egy olyan fájdalom, ami nagyon korlátoz engem."
picture

Nadal nagy sorozata ért véget az Indian Wells-i döntőben

Fotó: AFP

Fritz, aki a kaliforniai sivatagban elért sikerének köszönhetően karrierje eddigi legjobb eredményét elérve a 8. helyre jött fel hétfőn a világranglistán, az Andrey Rublev elleni elődöntőjét követően bokasérüléssel küzdött, és elismerte, hogy ez komoly gondot jelentett az élete eddigi legnagyobb meccse előtti órákban.
"Ez olyan, mint azok a gyerekkori álmok, amikről sosem gondoltuk volna, hogy valóra válhatnak. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez a valóság. Nem is tudom leírni, hogy milyen képtelenség, hogy úgy tudtam játszani, mint ma a bokámmal. Soha nem éreztem még ennél nagyobb fájdalmat egy meccs előtt. Néhány irányváltoztatást tettem a lépéseimmel, és sikítottam. Kemény volt.
A mérkőzés előtt sokat dolgoztunk a bokámon. Az érzelmek hullámvasútján mentem keresztül, mert úgy gondoltam, hogy semmiképp sem játszhatok. Aztán kimentem a hátsó pályára ütögetni, és boldog voltam, úgy véltem, hogy játszhatok. A pályán egyáltalán nem volt rám hatással, úgyhogy nem is lehetnék boldogabb."
Majd hozzátette: "Egész életemben vesztettem meccseket a nagyfiúk ellen. Olyan érzés, mintha legyőzhetetlenek lennének. A legnagyobb pályákon nincs más út, hogy megnyerj egy nagy címet, mint hogy a legjobbakat kell ehhez legyőzni. Rafa veretlen volt eddig. Remélem, jól van, tudom, hogy történt vele valami. El sem tudom képzelni, hogy érzi magát a teste 20 meccs után.”
picture

Fritz padlót fogott a győzelme után

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés