Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szabanin egy szettet tudott nyerni a Roland Garros elődöntőse ellen

Eurosport Magyarország

Frissítve 12/07/2022 - 14:09 GMT+2

Szabanin Natália remekül helytállt, de az első fordulóban kiesett a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

Szabanin Natália (Fotó: MTK)

Fotó: Other Agency

Szabanin Natália remekül helytállt, de az első fordulóban kiesett a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

Kedden igazi nagyüzem zajlott a Római Teniszakadémián, mint Márky Jenő tornaigazgató az MTI-nek elmondta, hétfőnként általában még nem mindegyik játékos érkezik meg a helyszínre, így szűkebb játékrendet lehet csak összeállítani. A következő napon viszont az Asbóth József Stadion és a mellékutca túloldalán található Grandstand mellett még az 1-es pályán is zajlottak meccsek, sőt egy magyar páros is - Jani Réka és Nagy Adrienn - csak ezen a hátsó játéktéren kapott helyet.
A centerpálya nyitómérkőzésén Szabanin Natália szállt szembe élete első WTA-főtáblás meccsén Martina Trevisannal. A szabadkártyás budapesti teniszező a héten igazi hőstettet hajtott végre azzal, hogy - mivel a közelmúltban megnyert egy szerbiai és egy hollandiai 25 ezer dolláros versenyt - 314 (!) helyet javítva a 386. helyre ugrott a világranglistán.
picture

Martina Trevisan

Fotó: Getty Images

Ezzel együtt is messze elmaradt riválisának eredményeitől, ugyanis az olasz játékos a 26. a WTA-rangsorban, és az idén elődöntőt játszott a Roland Garroson. Szabanin alaposan meglepte mindössze 160 centis ellenfelét, és pontos, agresszív ütésekkel 4:0-ra elhúzott. A firenzei teniszező visszabrékelt, két gém erejéig összeszedte magát, de aztán Szabanin kemény fonákjai után, egy kettős hibával elbukta a szerváját és a szettet is.
A második játszmában Trevisan dupla brékkel 3:0-ra meglépett, ahonnan a magyar még 3:2-re felzárkózott, de onnantól szétesett a játéka. Továbbra is próbálta rövidre zárni a labdameneteket, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott, miközben az olasz türelmesen ütögetett, és sorozatban kilenc gémet hozva megnyerte a meccset. A találkozó 1 óra 38 percig tartott.
"Az első szett után kicsit elfogytam" - összegzett az MTI-nek a 18 éves Szabanin. "Sok meccsem volt az elmúlt hetekben, pihenni sem nagyon tudtam, és miközben Trevisan folyamatosan tartotta a szintet, én visszaestem. Az elején nem is gondolkoztam, magától ment minden, de ahogy telt az idő, úgy éreztem, hogy fáradok. Nagyszerű volt játszani itt, és örülök, hogy párosban még pályára léphetek" - tette hozzá


A folytatásban a centeren Bondár Anna, utána Gálfi Dalma, majd Udvardy Panna lép pályára egyesben, Szabanin és a junior wimbledoni döntős Udvardy Luca pedig párosban. A Grandstanden Jani Réka lesz érdekelt, míg Jani és Nagy duója estefelé szerepel az 1-esen.
A hétfői nyitónapon Babos Tímea és Stollár Fanny már búcsúzott a Római-parton.
Eredmények:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Martina Trevisan (olasz, 2.)-Szabanin Natália 2:6, 6:2, 6:0
később:
Bondár Anna (9.)-Jesika Malecková (cseh) 13.00 körül
Jani Réka-Elisabetta Cocciaretto (olasz) 13.00 körül
Gálfi Dalma-Despina Papamichail (görög) 15.00 körül
Udvardy Panna-Ana Bogdan (román) 17.00 körül
páros, nyolcaddöntő:
Jani Réka, Nagy Adrienn-Ekaterine Gorgodze, Oksana Kalashnikova (georgiai, 4.) 16.00 körül
Szabanin Natália, Udvardy Luca - Hszie Jü-csie, Jessy Rompies (tajvani, indonéz) 19.00 körül
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés