Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Legjobbjai nélkül áll ki a női teniszválogatott, a kapitány a meglepetésben bízik

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/04/2024 - 14:33 GMT+2

Billie Jean King-kupa - Három éljátékosa, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna nélkül áll ki a magyar női teniszválogatott a jövő héten a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornájára, amelynek a portugáliai Oeiras ad otthont.

Megvan a magyar válogatott kerete a BJK-kupára (Fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

Bondár, Gálfi és Udvardy nélkül a magyarok Portugáliában
A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint Palágyi Miklós szövetségi kapitány abban bízott, Bondár és Gálfi úgy szerepel a márciusi versenyeken, hogy a legjobb százban jegyzik őket és így főtáblások lesznek a Roland Garroson, de nem így történt.
"Sajnos eddig nem sikerült megszerezniük a szükséges pontokat, és a Billie Jean King-kupa hete az utolsó lehetőség nekik arra, hogy selejtező nélkül főtáblások legyenek a következő Grand Slamen. Végtelenül sajnálom, hogy ezért nem a legerősebb csapattal utazunk Oeirasba, de az ő eredményes egyéni szereplésük az olimpiai kvalifikáció szempontjából is meghatározó lehet. Szurkolok nekik és bízom benne, hogy Babos Timivel és a fiatalokkal tudunk meglepetést okozni" - fogalmazott Palágyi.
A magyar válogatottat így Babos Tímea (160.), Stollár Fanny (282.), Szabanin Natália (581.) és Nagy Adrienn (717.) alkotja. A tornán még a házigazdák, továbbá Ausztria, Bulgária, Dánia, Görögország, Lettország, Hollandia, Norvégia, Szerbia, Svédország és Törökország vesz részt, a csoportok sorsolását vasárnap tartják.
A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3-1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek be a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés