Babos és Stollár első mérkőzésén a második kiemelt kazah Anna Danilinát és szerb Aleksandra Krunicot verte, majd a negyeddöntőben nagy csatában bizonyult jobbnak Bondár Annánál és Udvardy Pannánál. A szombati elődöntőben a háló túloldalán a lengyel Katarzyna Piter és a belga Kimberley Zimmermann állt, akik egyéniben el sem indultak Budapesten.
Babos és Stollár is már hétfőn kiesett egyesben, így azóta mindketten a párosra koncentrálhattak. Előbbi négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok párosban, Stollár pedig kétszer is első lett párosban a Római-parton: 2018-ban a spanyol Georgina Garcia Perez, tavaly a román Mihaela Buzarnescu oldalán ünnepelhetett, 2019-ben pedig döntőt vívott a brit Heather Watson párjaként.
A szombati elődöntő sorozatban öt brékkel indult, majd többnyire a jóval összeszokottabb rivális irányította a játékot, és 2:2 után 5:2-re elhúzott. Piter azonban nem tudta kiszerválni a szettet, Babosék két játszmalabdát hárítva brékeltek, csakhogy Stollár sem tudta hozni az adogatását, ami már a szettbe került.
Hungarian Grand Prix
A Babos-Stollár kettős legyőzte a Bondár-Udvardy párost a budapesti negyeddöntőben
14/07/2022 13:14
A folytatásban már csak a magyarok brékeltek, méghozzá a játszma elején és a végén, így 6:3-mal kiegyenlítettek. Jöhetett a párosban az utolsó szettet helyettesítő, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés, amelyben a jobban adogató rivális 3-1-re, majd 5-2-re elhúzott. A hazai kettős 3-7-ről 6-7-re még felzárkózott, de ezután már nem nyert pontot. A találkozó 1 óra 22 percig tartott.
Az egyesek elődöntőjében előbb a címvédő kazah Julija Putyinceva és Krunic csap majd össze, majd - várhatóan 15 óra körül - a kilencedik kiemelt Bondár Anna következik az amerikai Bernarda Pera ellen.

Eredmény:

páros, elődöntő:
  • Katarzyna Piter, Kimberley Zimmermann (lengyel, belga)-Babos Tímea, Stollár Fanny 6:3, 3:6, 10-6 - döntő rövidítés

    Forrás: MTI
Hungarian Grand Prix
Udvardy Luca top10-es játékos lenne a junior ranglistán, ha osztottak volna pontokat Wimbledonban
14/07/2022 12:02
Hungarian Grand Prix
Szabanin egy szettet tudott nyerni a Roland Garros elődöntőse ellen
12/07/2022 12:04