Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Udvardy Luca top10-es játékos lenne a junior ranglistán, ha osztottak volna pontokat Wimbledonban

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/07/2022 - 14:19 GMT+2

Emlékezetes pillanatokról és elszalasztott lehetőségekről beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Udvardy Luca, aki vasárnap junior döntőt vívott a wimbledoni teniszbajnokságon.

Udvardy Luca

Fotó: MTI

Udvardy Luca: én minden meccsre úgy megyek ki, hogy megnyerem

A korosztályos Grand Slam-torna egyetlen magyarja a fináléban kikapott az első kiemelt amerikai Liv Hovdétól.
"A százéves centerpályán volt a döntő, én még soha nem játszottam ekkora stadionban. Sokan nézték a meccset, hangosak is voltak, de nekem nagyon tetszett az egész. A döntőben amúgy megvoltak az esélyeim, de Liv most jobban jött ki a szorosabb pontokból. Annyi biztos, hogy mindketten nagyon izgultunk. Én minden meccsre úgy megyek ki, hogy megnyerem, de a Grand Slameken már csak jó játékosok vannak" - tette hozzá a mindig édesanyjával utazó Udvardy Luca, aki 19. a junior rangsorban, és ha Wimbledon után osztottak volna ranglista pontokat - ez az oroszok és a fehéroroszok kizárása miatt nem történt meg -, akkor most már top 10-es lenne.
Két nappal később már a Római Teniszakadémia salakján küzdött Szabanin Natáliával, de nagy csatában kikaptak egy tajvani-indonéz duótól.
picture

Szabanin Natália (b) és Udvardy Luca a tajvani Hszie Jü-csie és az indonéz Jessy Rompies elleni mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna nyolcaddöntőjében a Római Teniszakadémián 2022. július 12-én. MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI

"Ez volt az első alkalom, hogy fűről salakra kellett átállnom. Három hétig füvön szerepeltem, életemben először játszottam ezen a borításon, úgyhogy nehéz és furcsa volt a váltás. Natival ezzel együtt jó meccset játszottunk, főleg úgy, hogy ez volt az első párosunk együtt" - mondta a 16 éves játékos.
Udvardy elárulta, hogy győztes meccs esetén babonából mindig ugyanazt reggelizi azon a héten, amíg versenyben van, valamint, hogy Roger Federer a példaképe, illetve nagy álma nővérével, Udvardy Pannával párosban sikereket aratni.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés