Thiem a Roland Garroson elszenvedett első fordulós veresége után a héten Mallorcán tér vissza, felfrissülve vág neki a füves pályás szezonnak.

A tavalyi US Open-bajnok hiába a mezőny egyik legjobb salakos teniszezője, idén nem igazán sikerült összeszednie magát kedvenc borításán, és jóval gyengébb eredményeket hozott a salakszezonban, mint az elmúlt években. Fizikai és mentális problémákkal is küzdött, s a Roland Garroson sem tudott javítani, és rögtön az első fordulóban kiesett.
Thiem a héten Mallorcán füvön próbálkozik. Úgy érzi, sikerült feltöltődnie, és jobb állapotban várja a szezon folytatását, mint ahogy az utóbbi hónapokban teljesített. Füves pályán azonban kevésbé magabiztos, így nem tudja, mit várjon magától.
Tenisz
Mégis súlyos Thiem sérülése, Wimbledont is kihagyja
24/06/2021 16:50
Rögtön a Roland Garros után hazamentem, és két héten át keménypályán edzettem, hogy újra helyre tegyem az ütéseimet, mert a salakszezonban nem úgy működtek, ahogy kellett volna. Most újra elégedett vagyok az ütéseimmel, a lábmunkámmal. Két napot edzettem füvön Ausztriában, és eddig négy napot Mallorcán, elég jól érzem magam. Füvön azonban sosem tudhatod, mi fog történni”-mondta el Thiem.
Az osztrák teniszező tavaly megnyerte a US Opent, azóta viszont saját bevallása szerint is motivációs problémákkal küzd, most azonban kezd kilábalni belőlük.
Ez teljesen normális, megtörténik néha. Nagyon keményen dolgozol egy bizonyos célért, egy nagy célért, és aztán végre eléred. Az én esetemben három elveszített Grand Slam-döntő után nagy megkönnyebbülés volt, mikor nyertem végre. Ezután elkezdtem picit gondolkodni és a motivációm is elment kicsit.
„De ahogy telik-múlik az idő, újra jobb és jobb lesz. Most már ismételten jól érzem magam, normális állapotban vagyok…A Roland Garroson nem tudtam elég jól játszani, füvön sosem tudod, mi fog történni, úgyhogy csak megpróbálsz önbizalmat gyűjteni, keményen edzeni, és mérkőzéseket nyerni.”

Dominic Thiem

Fotó: Getty Images

Thiem mindössze kilenc mérkőzést nyert meg idén nyolc vereség mellett, és elmúlt öt versenyéből csak egyszer tudott egymás után két találkozót is behúzni, Madridban jutott el az elődöntőig. Az osztrák teniszező megköszönte edzőjének, Nicolas Massunak a támogatást, aki szerinte sokat segít, hogy szép lassan túljusson problémáin.
Nagyon fontos ő számomra. Nem egyszerű ez a mostani szezon, de ő mindig a fényt látja, és jó energiákat hoz magával, ami sokat segít nekem. Mostanában nem éreztem magam jól a pályán, de ő mindig ott volt mellettem. Azt hiszem, hamarosan visszatérek a régi szintemre, és szeretném megköszönni neki, hogy mindig mellettem állt és támogatott.
A US Open-bajnok úgy gondolja, motivációhiánya mellett azért is megy neki idén rosszabbul, mert a szezon előtt kevesebbet edzett, így az elmúlt évekhez képest fizikálisan is lemaradásban van. Thiem azt már korábban bejelentette, hogy nem lesz ott az olimpián, Wimbledonban azonban arra készül, hogy jobban teljesítsen, mint a Roland Garroson.
„Nem tudom, mi lesz Wimbledonban, de szeretnék jól szerepelni, és az azt követő tornákon is, miközben jó teniszt akarok bemutatni.”
ATP Santa Ponsa
Medvedev idén először nyert meccset füvön, Thiem előnyből adta fel
22/06/2021 19:39
Tenisz
Osaka igent, Nadal és Thiem nemet mondott Tokióra
18/06/2021 16:04