Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Most éppen a wimbledoni győztes szólta le a WTA-döntő rendezését

Minich Réka

Frissítve 01/11/2023 - 17:26 GMT+1

Már a cancúni WTA-döntő kezdése előtt sokan kritizálták a rendezőket, miután az ideiglenes csarnok és a pályák csak az utolsó percre készültek el. Az első meccseket követően az indulatok nem csillapodtak, ráadásul többen is a világszövetségbe szálltak bele. A legfrissebb beszólás éppen Marketa Vondroušová, az idei wimbledoni győztes részéről érkezett.

Aryna Sabalenka és Marketa Vondrousova kritizálták a pálya körülményeit a héten Mexikóban zajló WTA-döntőn.

Fotó: Getty Images

Kritikán aluli pályák, ráadásul a WTA-t nem érdekli a játékosok véleménye. Több játékos is komolyan beszólt a WTA-döntő körülményire.
Az év kiemelkedő eseménye, aminek a legjobb játékosok csatározásáról kéne szólnia. Ezzel a céllal hozták létre néhány éve a WTA-döntőt, aminek az utóbbi szezonokban egyre inkább kérdéses a sorsa.
Tavaly Fort Worthben rendezték meg a tornát, ahol az óriási csarnokban szinte csak lézengtek a drukkerek, ráadásul a Billie Jean King-kupával szinte egyidőben zajlott, így a legjobbaknak dönteniük kellett, hogy hol induljanak.
Remélhettük volna, hogy a WTA tanul a tavaly történtekből, de egyáltalán nem így lett. Cancún csak néhány hete vált végleges helyszínné, az ideiglenes csarnok és a pályák pedig éppen, hogy kész lettek a rajtra. A Billie Jean King-kupa pedig megint rögtön a zárás után kezdődik, így a játékosoknak megint választaniuk kellett a két verseny között.
Az első mérkőzéseket követően többen is nyíltan kritizálták a rendezést és a világszövetség teljesítményét is. Aryna Sabalenka teljesítményén ugyan nem látszott – 6-0, 6-1-re nyert Sakkari ellen –, de a pálya minősége miatt komolyan veszélyben érezte az egészségét is.
„Örülök, hogy nem zökkentem ki a körülmények miatt. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy nagyot csalódtam a WTA-ban. Egy döntőnek nem ilyen szinten kéne megrendezésre kerülnie.
A labda pattanása teljesen kiszámíthatatlan, annyira rossz a borítás, hogy sokszor félek rendesen mozogni, ráadásul ezen a pályán csak egyszer edzhettünk a kezdés előtt. Óriási a tét, számomra elfogadhatatlan, hogy így kell játszanunk.
Örülök, hogy Mexikóban lehetek és tudom, hogy nem a pályát építők tehetnek az egészről, láttam, hogy mekkora munkát végeztek, hogy készen legyenek időben. A WTA-ra haragszom, hogy ilyen helyzetbe hozott minket.”
A világelső kritikájához csatlakozott a wimbledoni győztes Marketa Vondroušová is, aki az Iga Swiatek elleni nyitókörös vereségét követően beszélt csalódottságáról.
„Az első WTA-döntőm egyáltalán nem olyan, mint amilyennek képzeltem. Egész évben keményen dolgozunk azért, hogy itt lehessünk, de egy nagy csalódás az egész. A csarnok egyáltalán nem áll készen ekkora meccsek megrendezésére, a WTA embereit pedig láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy mi, a résztvevők hogy érezzük magunkat.
Nem úgy tűnik, mintha bárki is figyelne ránk, vagy adna a véleményünkre. Szomorú vagyok.”
A wimbledoni döntő másik résztvevője, Ons Jabeur is egyetértett társaival, ő még a torna előtt mondta el a lesújtó véleményét.
„Nem örülök, hogy ilyen későn tudtuk csak kipróbálni a pályát. Egy ekkora tornán már sokkal korábban készen kellett volna lenni, remélem, hogy ilyen soha többet nem fog előfordulni.”
Az idei WTA-döntő akár illene is a világszövetség teljesítményéhez, hiszen a játékosok és a WTA viszonya egyre feszültebb. A férfi és női játékosok közötti pénzdíjkülönbségek egyre nagyobb felháborodást vált ki a női teniszezők részéről. A játékosok azt is próbálták elérni, hogy kedvezőbbek legyenek a mérkőzések időbeosztásai, hiszen a késő éjszakai befejezések negatívan befolyásolták az esélyeket a további meccseken. A WTA részéről nem igazán voltak nyitottak a problémák megoldására, ami egyre inkább frusztrálttá teszi a játékosokat.
Forrás: Tennis Majors
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés