Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

#rg14#paris@rolandgarros

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/06/2014 - 19:21 GMT+2

Arra, hogy ez milyen Garros volt, nem nehéz válaszolni, mert egy Garros nem lehet rossz.

Fotó: Eurosport

  • Rafael Nadal kilencedik alkalommal győzött a Garroson
  • Open Erában soha nem nyert senki ennyiszer egy Grand Slam tornán
  • És nem is fog
  • Maria Sharapova a Grand Slam tornák közül először Párizsban tudott duplázni
  • Először fordult elő a hölgyeknél, hogy az első három kiemelt nem jutott túl a harmadik fordulón
  • Novak Djokovicnak nem jött össze a karrier Grand Slam
  • Ernests Gulbis és Andrea Petkovic életében először elődöntőt játszott
  • Babos Timi pedig vegyes párosban az elődöntőig jutott
  • De a képek úgyis többet mondanak:
Arra, hogy ez milyen Garros volt, nem nehéz válaszolni, mert egy Garros nem lehet rossz. Egyrészt maga a helyszín, Párizs, még a franciák valamennyi hülyeségével együtt is verhetetlen.
Másfelől mi magyarok a teniszt azért mégiscsak salakon játszanánk. Tehát ez a torna áll a négy közül azért a legközelebb a szívünkhöz.
Mindegyiknek megvan a varázsa persze, de tudjuk valamennyien, hogy fűre például soha az életbe rá nem tehetjük a lábunkat, ergo a wimbledoni tornát úgy szemléljük, mint az arisztokraták játékát, amit jó nézni, de sajna nem a miénk. A másik kettő meg meg ugye messze van. Jó volna persze oda is eljutni, de erre körülbelül annyi esélyünk van, mint holnapután után ott lenni mondjuk a Maracanában. "Betonon" meg minek teniszeznénk, ha lehet salakon is?
Párizs viszont a miénk. Nem mondom, hogy a Bakonyunk, mert az nagyon rosszul mutatna egy ilyen írásban, de aki volt már ott, akár a Garroson, akár a Garroson kívül, az tudja miről beszélek. És ráadásul még a mi teniszünket is játsszák. Ha például megnézte valaki a női páros döntőjét, az rögtön láthatta, hogy ahogyan ott játszottak, az semmiben sem különbözött egy öregfiúk párostól a Római parton.
Igaz, itt láthattunk két nőt hátul állni, ami azért még a Rómain is csak akkor fordul elő, amikor az páros egyik tagja már annyira fáradt, hogy előre sem tud sétálni a hálóhoz. Akkor történik ilyen, ha valaki annyira fáradt mint Nadal vagy Djokovic volt a döntőben. Jó, persze negyed (mit negyed, huszonnegyed) annyi futástól. Azt szoktam mondani, hogy mind a négy GS-nek megvan a bája, mind a négy csodálatos a maga nemében, de most úgy őszintén, hol másutt jutna bárkinek az eszébe ilyen videót csinálni?
No ugye. Ez egy olyan torna, aminek a döntőjét látni kell, de ha valaki nem látta, akkor az elolvashatja, hogy mi történt a női döntő, illetve  a férfi alatt. És ha valaki még mindig nem tudná, hogy milyen volt az idei Garros, annak álljon itt minden idők legnagyobb salakpályás teniszezőjének twitter oldala június 9-én este fél hétkor. Egy viszonylag illusztris névsorral.
picture

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés