• Rafael Nadal kilencedik alkalommal jutott a Roland Garros elődöntőjébe
  • A korábbi nyolc alkalommal mindig megnyerte a tornát
  • David Ferrert 22. alkalommal győzte le
  • Nyolcadik alkalommal került szetthátrányba Párizsban, mindössze egyszer nem sikerült fordítania
A lényeg továbbra is az, hogy Robin Söderling az egyetlen ember, aki Rafát legyőzte a Garroson. Pedig nem így indult. Elég sok minden szólt Ferrer mellett, például az, hogy Nadalnak nem voltak minőségi ellenfelei a negyeddöntőig, az, hogy ez a meccs most negyeddöntő volt, nem pedig döntő, mint tavaly. Az is Ferrer mellett szólt, hogy az utsó három meccsükből kettőt ő nyert, továbbá, hogy Monte Carloban hosszú idő után végre salakon is megverte Nadalt. Ehhez jött még az első játszma, ahol konokul nyüstölve Nadal fonákját, ötven perc alatt előnybe került. Ritkán lehet olyat látni, hogy Nadal ilyen elkeseredetten próbálja valahogy átütni az ellenfél tenyeresére a labdát, és nem jár sikerrel. Ferrer irányított végig, amikor lehetett, és úgy nyerte a szettet, hogy jobb volt Nadalnál.
Majd befűzték a régi filmet. Rafa feljavult, a harmadik és negyedik szettben valószínűtlen teniszt nyújtott, ámde egy nyuszi ellen. Egy nyuszi ellen, aki elkezdett ugyan néha sprintelni, de hinni abban, hogy ma esetleg ő nyer, abban egy pillanatig nem hitt.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
De azt hiszem, ha hitt volna, akkor se vitte volna többre. Nadal a harmadik szettben konkrétan nem hibázott. Persze ez mindig olyan mint a libikóka, amikor az egyik jön föl, akkor a másik megy le. Hogy mi volt előbb, azt megmondani nehéz. Egy azonban biztos: van néhány játékos - gyanítom ők a legnagyobbak - akik maguk is felfelé indulnak el akkor, amikor az ellenfél emel a színvonalon. David Ferrer nem tartozik közéjük, ez most már nem először látszott. Ő ilyenkor inkább elfutna.
Az elődöntőben Nadal majd Murrayvel találkozik aki ötben verte Monfilst, az utolsó szettet 20 perc alatt behúzva, és ezáltal éppen megúszva azt, hogy holnap is vissza kelljen jönnie. Ami az elődöntő szempontjából örvendetes. A francia nézők szempontjából kevésbé. Majdnem fél tíz volt, amikor elkezdték a döntő szettet, és nem volt még háromnegyed amikor kezet ráztak. Úgy, hogy Monfils, ha akar, még Isnerrel vagy Raonic-al is képes húsz percig játszani egy labdamenetet. De most valahogy elszakadt a cérna, így aztán hiába egyenlített 0:2-ről.
French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53