Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal - Djokovic döntő lesz

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/06/2014 - 20:22 GMT+2

Zsinórban ez a harmadik év, hogy összefutnak a Garroson, tavaly és tavalyelőtt is Nadal győzött.

Fotó: Eurosport

  • Rafael Nadal ismét bejutott a döntőbe a Roland Garroson, miután simán legyőzte Andy Murrayt
  • Kilencedik döntőjére készülhet Párizsban, ő az első játékos akinek ez összejött
  • Novak Djokovic négy játszmában verte Ernests Gulbist a másik elődöntőben
  • Zsinórban ez a harmadik év, hogy összefutnak a Garroson, tavaly és tavalyelőtt is Nadal győzött
Amikor Djokovic könnyedén megnyerte a második játszmát is az addig gyöngén játszó Ernests Gulbis ellen, úgy festett, hogy a mai elődöntők semmiféle izgalmat nem tartogatnak. Azt, hogy Nadal megszenvedhet Murray-vel, azt annak ellenére lehetett kizárni, hogy az utolsó meccsükön Rómában a skót nemcsak, hogy szettet nyert, hanem a döntő játszmában break előnye is volt. Egyszerűen kizártnak tűnt, hogy a napos, száraz időben a Chatrier-n, Rafa kedvenc pályáján, bármi kárt tehessen a spanyolban. Nem is tett aztán, de ezt akkor, a Nole-Gulbis második játszmájának végén, még csak sejthettük.
Akkor úgy gondoltuk, hogy délután ötkor tán már egy pohár boron is túl leszünk, annyira simának tűnt minden.
Ámde 2/2-nél a harmadik szettben a szerb elcsapkodott egy fogadójátékot, ahol pedig simán elvehette volna Gulbis adogatójátékát ha picit figyel. A következő game-ben még valahogy, nagy nehezen hozta az adogatását, ami ahhoz képest, hogy negyven semmije volt, azért meglepő (mármint, hogy megszenvedett vele), de innentől kezdve a szerb teljesen elveszítette a fonalat.
Nem tudott koncentrálni, Gulbis egyre jobban játszott és szépített. Pedig előzetesen erre a mérkőzésre a legbiztosabb tipp az volt, hogy ha Djokovic behúzza az első két szettet, akkor simán nyer háromban.
Hát nem így lett. Nem csak a koncentrációját és a szettet veszítette el a szerb, hanem erőtlenné vált a játéka, néha csak kóválygott a melegben, pedig alig több mint két órája játszottak. Meg is indult a találgatás rögtön, vajon Nole ismételten az érdemes művészi címre hajt-e, enpluszegyedszer immáron, vagy tényleg picit megnyomta a nem várt hőség.
Bár úgy hiszem az utóbbit csak a rajongók és azok hitték, akik még sosem látták játszani.
Negyedik szett 3/3-nál ismét előkerült a sportoló a színművész helyett, Gulbis pedig megtapasztalta azt, amit oly sokan tudnak már a legjobbak közül. Sose szabad hinni Novak Djokovic testbeszédének. Ha lehetőség volna rá - gyanítom - még most is ott ülne a pálya közepén és csóválgatná a fejét, nem értvén mégis mi történt az utolsó 5 percben.
Fichier sélectionné dans Sport
De nem volt lehetősége ott ücsörögni, mert jött Nadal, és még gyorsan letakarította a pályáról Murrayt, úgy, hogy a skót fele annyi pontot nyert mint Rafa, és mindössze tíz labdamenetet fogott fogadóként. Három méterrel az alapvonal mögött játszott Murray, ott ahol Nadal ellen nem lehet játszani, ha az ember nyerni szeretne. Igaz, Andy nem önszántából játszott onnan, Nadal tolta oda hátra, ami egyben a vasárnapi döntőre is tanulságul szolgál.
Ha Rafa ezt Djokovic-al is megteszi, akkor nyerni fog.
De még az is lehet, hogy akkor is, ha nem.
Fichier sélectionné dans Sport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés