Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

IX. Rafael

Eurosport
Eurosport

Publikálva 08/06/2014 - 21:46 GMT+2

A világelső Rafael Nadal maradt, akit azonban ki tudja mikor látunk újra teniszezni.

Fotó: Eurosport

Őszintén szólva sokat gondolkodtam azon, hogy miért vannak sportágak ahol - ne szépítsük - kussolni kell labdamenet közben. Először akkor gondolkodtam el amikor a Tabánban egy édesapa tettleg készült inzultálni, amiért hazaindultam, miközben két pályával arrébb kisfia, Tizenegyéves Józsika adogatáshoz készülődött. Először megpróbáltam meggyőzni, hogy egyfelől ez ezen a szinten azért mégiscsak túlzás, másfelől pedig egyébként is csapatbajnokság zajlik, ergo minden pályán játszanak.
Nem jártam sikerrel. És gyanítom Szerbiában se jártak sikerrel az ottani teniszedzők, mert Djokovic papa is hasonló habitus, ha jól sejtem. Ennek most Nole kárát látja nyilván, bár butaság lenne azt állítani, hogyha annak idején hozzászoktatják ahhoz, hogy nem csak síri csöndben lehet szerválni, akkor nem üti azt a kettőshibát meccslabdánál. Mint ahogyan azt is butaság lenne állítani, hogyha síri csend van, akkor nem üt kettőshibát, hiszen két éve is azt ütött Nadal ellen ugyanígy, a Garros döntőjében.
És még csak azt se lehet mondani, hogy nem ezen múlott, mert múlhatott éppen ezen is.
Csak azt lehet mondani, hogy így igazságos. Mégpedig azért, mert bármennyire is magas szinten kezdett a szerb, és bármennyire is kihasználta a meccs elején, hogy az akkor még nedves pálya neki fekszik, Nadal a felszáradó pályán fokozatosan átvette az irányítást, és a negyedik szett közepére gyakorlatilag felőrölte a szerbet. Megmutatta, hogy ellene tényleg lehetetlen három szettet nyerni salakon, Párizsban, napos időben meg pláne. 2/1 szett 4/2-nél gyakorlatilag megnyerte a meccset, úgy festett, csak a segédmunka marad hátra, amikor egyre jobban elkezdte zavarni a háta.
Az a háta, ami miatt már az Ausztrál Open döntőjét sem tudta lejátszani tisztességgel. Gyakorlatilag elmúlt a szervája, a szerb könnyedén egyenlített, és mivel érezte, hogy lehet esélye, feltámadni látszott. Kiegyenlített, és 4/4-nél gyakorlatilag Rafa torkára tette a kést.
Egyértelmű volt, hogy öt szettben a spanyol aligha tud nyerni, és az is kétséges, hogy tudja-e még kétszer hozni a szerváját, majd megnyerni mondjuk a rövidítést. Az egyetlen esélynek az látszott, hogy valahogy összefoltozza magát még tíz percre, megnyeri az adogatását majd break-el. És ezt az esélyét képes volt sérülten is megragadni. Élete egyik leghősiesebb szerva game-je után harminc semmiről elvette Nole szerváját. Vagy inkább Nole vesztette azt el, hiszen a kettőshiba mellett rontott még kettőt, és ütött egy lágy fonák előkészítést.
És ha így tekintjük, akkor az a nézői bekiabálás meccslabdánál, a két szerva között, tényleg csak egy pici szelete a meccsnek.
A világelső Rafael Nadal maradt, akit azonban ki tudja mikor látunk újra teniszezni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés