Maria Sharapova nevetett volna ki bennünket a legjobban, ha azt mondtuk volna akár csak három évvel ezelőtt is, hogy a címbeli jelző jogos lesz, mert a Roland Garroson fog először duplázni, és hogy ez lesz a legsikeresebb Grand Slam tornája.
Sharapova az élő példa arra, hogy egyszerűen bármi lehetséges. Mozoghatsz te úgy, mint "tehén a jégen" (ezt ő maga mondta), hiányozhat mindenféle csúszási képesség a lábmunkádból, hagyhatsz te ki válloperáció után majdnem egy évet és tanulhatod újra a szervát - ha igazán akarod, bármire képes vagy.
Maria Sharapova húsz mérkőzés óta veretlen a háromszettes salakos meccseken, és ha éppen kontratámadós tenisz kell a győzelemhez, akkor azt játszik. A Garrost úgy nyerte meg idén, hogy az utolsó négy (!) meccsén három szettet játszott, és amikor muszáj volt, akkor fáradtan is képes volt egy szinttel feljebb emelni a játéka színvonalát.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01

Fotó: Eurosport

Maria Sharapova úgy lett másodszor is Párizs királynője, hogy soha még ilyen küzdelemre nem kényszerítették Grand Slam döntőben. Úgy nyert, hogy valószínűleg ő tudta a legjobban, hogy az a lány, aki vele szemben áll, nem véletlenül lesz egyszer világelső és Grand Slam bajnok.
De majd csak Sharapova után. Akinek ettől a pillanattól kezdve már csak egyetlenegy mérkőzést kell megvédenie ebben a szezonban, így ne csodálkozzuk, ha Párizs királynője hamarosan a világ királynője is lehet.
Most pedig jöjjön egy gyors podcast Köves Gáborral, melyet minden idők egyik legjobb női döntője után készítettünk.
French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53