Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray nem a Tiafoe elleni nagy győzelmét emelte ki, hanem az emlékezetes öltözői beszélgetésüket

Takács Márton

Publikálva 21/10/2021 - 16:25 GMT+2

Andy Murray 7:6, 6:7, 7:6-ra nyerte a Francis Tiafoe elleni mérkőzését Antwerpenben, ami már önmagában is nagy dolog lenne, de a háromszoros Grand Slam-győztes brit ennél is fontosabbnak tartja, hogy közel 900 profi meccses pályafutása során ez volt mindössze a harmadik alkalom, hogy hosszan elbeszélgetett a parti után aktuális ellenfelével.

Andy Murray a Frances Tiafoe elleni meccse végén

Fotó: Getty Images

Az öltözői csevegés nyomot hagyott a korábbi világelsőn.

Az egyik legszórakoztatóbb dolog Andy Murray megszólalásait követni, idén pláne. Marha jó tweeteket és Instagram-posztokat közöl, vicceseket, egyben fontosakat nyilatkozik, tele humorral és öniróniával, könnyedséggel, mintha nem kéne annyira komolyan venni azt, amit ma profi tenisznek hívunk.
Pedig ő ezzel együtt is azt teszi. Az eredményeitől függetlenül az egész sportvilág egyik legnagyobb hőse ez a fickó, aki hétről hétre csípőprotézissel rohangál a glóbusz különböző teniszpályáin, és játszik olykor fenomenálisan, vagy legalábbis emlékezetesen.
Ahogy teszi a héten Belgiumban. Murray nem fogja egyhamar elfelejteni legutóbbi meccsnyerő ütését, miután 3 óra 45 perces csatát vívott kedden a European Openen. A skót a lehető legszorosabb, legkisebb különbségű győzelmet könyvelhetett el, amikor 7:6(2), 6:7(7), 7:6(8) arányban nyert a 23 éves Frances Tiafoe ellen Antwerpenben.
De a megnyert utolsó ponton túl - amely a második fordulóban a második kiemelt Diego Schwartzmannal való összecsapást jelenti - nem a győzelem jellege volt az, ami a korábbi világelsőben megragadt. Sokkal inkább az a hosszas beszélgetés, amelyet közvetlenül utána folytatott ellenfelével.
Andy Murray játszott már Grand Slam-döntőket és ötszettes mérkőzéseket is bőven, de még ő is azt mondja, hogy soha nem játszott még olyan meccset, mint amilyet most Frances Tiafoe ellen.
picture

Murray legyőzte Frances Tiafoe-t és továbbjutott a 2. fordulóba

"Azt hiszem, ez volt az első alkalom a pályafutásom során, hogy 7:6, 6:7, 7:6-ra nyertem meg egy mérkőzést. Azt hiszem, ez volt a leghosszabb háromszettes meccs, amit valaha játszottam. Most fáradt vagyok, nyilvánvalóan hihetetlen csata volt. Egy ilyen mérkőzésen nyilvánvalóan nagyon sok minden múlik. Olyan apró volt a különbség. A végén különösen jól adogattam, ami segített. Ezt ki tudtam használni, és amire emlékezni fogok, az az, hogy utána talán 30 percet töltöttem az öltözőben, hogy Frances-szel beszélgethessek."
Ennek azért van ekkora jelentősége, mert saját bevallása szerint a pályafutása eddigi 897 profi mérkőzéséből mindössze két olyan alkalomra emlékszik, hogy a mérkőzés után az öltözőben beszélgetett volna aktuális ellenfelével - mindkétszer az ő győzelmét követően. Az első alkalom a 2008-as US Open nyitófordulója után volt, a második pedig a 2010-es wimbledoni második körben.
2021 októberében jött a harmadik, nem aprózza el a brit legény.
"Azt hiszem, talán egyszer volt ilyen beszélgetésem... kétszer, de nagyon röviden a mérkőzések után az öltözőben. Egyszer Melzerrel a US Openen, miután öt szettben legyőztem őt, és beszélgettünk egy kicsit a meccsről, aztán egyszer pedig a Jarkko Nieminen elleni parti után, mert arra vártunk, hogy beszélhessünk a királynővel, miután játszottunk. Ott álltunk egymás mellett, és beszélgettünk a meccsről."
picture

Murray és Tiafoe

Fotó: Eurosport

És hogy milyen volt 11 évet követően az egyéni rekordot jelentő harmadik csevej?
"Hosszasan elbeszélgettem Frances-szel, úgyhogy valószínűleg erre is emlékezni fogok, ahogy az ölelésre is a végén. Azt hiszem, annyi minden történt, hogy nem emlékszem a meccs sok pontjára, de a vége nyilván különleges volt. Soha nem játszottam még ilyen mérkőzést a touron. Az öltözőben sokkal mélyebben elbeszélgettünk a teniszről, nem is annyira a meccsről. Ez elég ritka, azt mondhatom."
A győzelem egy újabb lépés volt oda, ahová a 34 éves korábbi világelső vissza akar jutni, bár ennek ára volt.
"Nagyszerű dolog egy ilyen találkozót megnyerni, még akkor is, ha fizikálisan - különösen ezeken a testnek borzalmas fedett pályákon – pláne jobban szerettem volna, ha könnyebben megy" - idézte őt a belgiumi francia nyelvű sajtó.
picture

Andy Murray érthető módon egy csöppet elfáradt a közel négy órás meccsén

Fotó: Imago

Murray így is kapott egy szabadnapot a Schwartzman elleni csütörtökön kora este rendezendő második körös meccse előtt.
"Beszélek a csapattal a napi tervről. Ütögethetek, dolgozhatok a teremben, vagy csak a pihenésre és a regenerálódásra koncentrálhatok. Meg kell néznem az állapotomat, amint felkelek. Soha nem tudhatjuk, milyen lesz a következő nap."
Úgy tűnik, a háromszoros Grand Slam-bajnok szeret Antwerpenben játszani. A 2019-es ottani sikerével első tornagyőzelmét szerezte meg azóta, hogy visszatért a csípőműtétje után, amely majdnem végleg kiszorította őt a mezőnyből.
részben via ATP, tennis.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés