Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Idén már Grand Slamet is nyerne a tavaly két GS-döntőt játszó, világranglista-4. Jabeur

Takács Márton

Publikálva 11/04/2023 - 19:15 GMT+2

Credit One Charleston Open: Ons Jabeur a címvédő Belinda Bencic elleni szoros sikerrel szerezte meg idei első tornagyőzelmét. A tunéziai teniszező tavaly két Grand Slam-döntőt is játszott, most arra készül, hogy meg is nyerjen egy majört.

Australian Open: Vondrousova - Jabeur - a mérkőzés legjobb pillanatai

Ons Jabeur az önbizalomnövelő tornagyőzelme után még nagyobb célokat tűzött ki maga elé.
Ott kiállítom majd a nagy trófeakészletemet, a wimbledoni és a többi kupával, amit meg akarok nyerni
Ezt Ons Jabeur jegyezte meg a hétvégi, Charleston-ban aratott sikere után. A kiváló teniszező a hírek szerint új házat épít Tunéziában. A vasárnapi charlestoni döntő után azzal viccelődött, hogy egy nagy trófeaszobát fog építeni, amely elég nagy ahhoz, hogy az összes cím, amiről álmodik, elférjen benne.
A charlestoni bajnoki címével a világranglista negyedik helyére előrelépő Jabeur a pályafutása negyedik tornáját nyerte, a másodikat salakon, Belinda Bencic felett aratott 7:6(6), 6:4-es győzelmével.
A 2020-as szezon kezdete óta Jabeur már 38 mérkőzést nyert ezen a borításon, a legtöbbet a touron, eggyel többet, mint a világelső, kétszeres Roland Garros-győztes Iga Świątek ez idő alatt.
"Már régóta meg akartam nyerni ezt a versenyt. Az emberek csodálatosak voltak velem. Szóval jó, hogy van egy nagyszerű emlékem itt, Charlestonban, és ez egy elég jó kezdés a salakos szezonban.
Nagyon izgatott vagyok, hogy Párizsba mehetek és ünnepelhetek a családommal és a kis unokaöcsémmel, aki épp három hete született. Ez az ő ajándéka. Ő még nem tudja, de ez az ő ajándéka." - mondta a Charlestonban tavaly a fináléban éppen Bencictől vereséget szenvedő Jabeur.
picture

Jabeur szeme a labdán és a távlati célokon

Fotó: AFP

A dél-karolinai zöld salakos torna behúzása után a tunéziai úgy véli, hogy ismét rálépett a legnagyobb álma felé vezető útra.
A világranglista 4. helyezettje nem viccel az álmai megvalósításával. Azt mondta, hogy a trófea felemelése víziójának elültetése a fejében segített neki átvészelni a nehéz próbatételt, amit Bencic legyőzése jelentett.
"Ha valamit meg akarsz tenni, higgy benne, és csak te tudod igazán manifesztálni" - mondta Steve Weissmannak, a Tennis Channel munkatársának.
"Vasárnap valahogy ezt csináltam. Elképzeltem, ahogy a kezemben tartom a trófeát. Elképzeltem magam a győzelem utáni fotózáson, valahogy azt a képet a fejemben, hogy már megnyertem a címet, és megtörtént."
picture

Jabeur és az idei első trófeája

Fotó: AFP

Most, hogy újra egészségesnek és fittnek érzi magát februári műtétje után, Jabeur reméli, hogy hamarosan még nagyobb címek következnek a karrierjében. Szeretné, ha a 2023-as idény a 2022-es áttörő szezonjának folytatása lenne, a logikus következő lépés pedig a két Grand Slam-döntőbe jutás után nyilván a GS-győzelem lenne.
Vajon szerinte mi szükséges ahhoz, hogy salakon még sikeresebb legyen?
"Őszintén szólva, továbbra is ez a hozzáállás és ez a játék szükséges. Örülök, hogy kezdem megtalálni a ritmusomat, és remélem, hogy a testem engedi majd, hogy játszhassak. Izgatottan várom Stuttgartot, Madridot és Rómát. A salak igazán csodálatos, és imádom. Rengeteg apróságon dolgozom. Haladok az utamon lépésről lépésre, és idén a Grand Slamért megyek."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés