Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

80%-os térd, erőltetett visszatérés – a kétszeres GS-döntős ragaszkodott Indian Wellshez

Eurosport Magyarország

Publikálva 12/03/2023 - 20:21 GMT+1

Hiányzott neki a versenyzés és nem akart sok helyet bukni a rangsorban – nagyjából így lehet összefoglalni, miért döntött úgy Ons Jabeur, hogy elindul az Indian Wells-i tornán. A tunéziai játékos elismerte: messze nincs még tökéletes állapotban, kicsit meg is bánta a döntését, de végül győzelemmel mutatkozott be a tornán.

Australian Open: Vondrousova - Jabeur - a mérkőzés legjobb pillanatai

Ons Jabeur az első szettben megbánta, hogy vállalta a játékot Indian Wellsben, de aztán megfordította a mérkőzést.
A tunéziai teniszező számára nem indult jól a 2023-as szezon, hiszen az adelaide-i elődöntőjét követően az ausztrál nyílt teniszbajnokságon már a 2. fordulóban búcsúzott, utána pedig meg kellett műteni a térdét. Februárban így egyáltalán nem lépett pályára, a dohai és a dubaji versenyt is kihagyta, a visszatérését pedig Indian Wellsre időzítette.
Jabeur három játszmában legyőzte a lengyel Magdalena Frech-t a 2. fordulóban, amivel 4-2-re javította az idei mérlegét. A kétszeres Grand Slam-döntős teniszező azonban elismerte, messze nincs még 100%-os állapotban a sérülése után, és az első játszmát követően meg is bánta, hogy bevállalta a játékot.
„Nehéz döntés volt, hogy végül eljövök a versenyre, de én voltam az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy Indian Wellsre és Miamira visszatérjek. Valószínűleg túl korai volt, de új kihívásként tekintettem rá. Az első szett után megbántam, de azt mondtam magamnak, fogadjam el a történteket, küzdjek tovább, és majd meglátjuk, hogyan alakul. Biztos vagyok benne, hogy meccsről meccsre jobb lesz.”
„Sportoló vagyok, és nem könnyű hosszú ideig kimaradni a versenyzésből. Hiányzott, hogy a pályán legyek, a ranglistán sem akartam túlságosan visszacsúszni. Máris kihagytam két 500-as és egy 1000-es versenyt, most pedig két újabb 1000-es következik. Szóval igyekeztem erre a versenyre és Miamira felkészülni, úgy voltam vele, majd meglátjuk, hogyan alakul. Csavartam egyet az egészen.”
Csináltam belőle egy kihívást, hogy ha erőnlétileg nem is állok készen, akkor is tesztelhetem a mentális egészségem, vagy megdolgoztathatom az agyamat.
Jabeur egyébként úgy számol, körülbelül 80%-os állapotban van a műtött térde, a fájdalom viszont eltűnt, ami mindenképpen jó hír a folytatásra nézve. A tunéziai teniszezőnek a 2022-es idénye sem indult jobban – Indian Wellsben például már az első meccsét elveszítette – a salakpályás szezontól kezdve azonban csúcsformában teniszezett. Valami ilyesmi lehet most is a célja.
Könnyű dolga azonban a folytatásban sem lesz, hiszen azzal a Markéta Vondroušovával játszik a 32 között, aki három szettben legyőzte őt az Australian Openen. „Nagyszerű mérkőzés lesz. Tudom, mennyire szereti ezt a borítást, szóval az egészen biztos, hogy egy újabb kihívás előtt állok” – mondta a tunéziai teniszező.
Forrás: Ubitennis
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés