Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osaka felszabadultan tér vissza, már nem érzi nyomásnak a teniszt

Minich Réka

Publikálva 30/12/2023 - 18:48 GMT+1

Naomi Osaka készen áll a visszatérésére, a japán teniszező júliusban szülte meg kislányát, Ausztráliában viszont már újra a pályán láthatjuk. Osaka most elmondta, hogy még magát is meglepte azzal, hogy mennyire nyitott lett a társaival a Touron, miközben egyre magabiztosabbnak érzi magát a pályán és azon kívül is.

Naomi Osaka a helyi élővilággal ismerkedik Ausztráliában.

Fotó: Getty Images

Naomi Osaka már kevésbé zárkózik magába a Touron, ráadásul kislánya születése óta sokkal jobban értékeli a teniszt is.
Még csak néhány napja érkezett meg Ausztráliába Naomi Osaka, de már mindenki számára látványos, hogy mekkora változáson ment keresztül. Korábban rendszeresen óriási fejhallgatóval vonult a pályára, hogy ezzel is kizárja a külvilágot az extrém módon introvertált lány.
Az a 15 hónap viszont, amit a pályától távol töltött, megváltoztatta. Osaka Brisbane-ben nyilatkozott.
„Nagyon új most még minden a számomra, de magamat is megleptem ezzel. Most kezdek rájönni, hogy mennyire jó is a többi teniszezővel beszélgetni. Néhányan üdvözöltek is, hogy visszatértem, ami sokat jelent a számomra. Most csak próbálom magamba szívni a hangulatot.”
Osaka utoljára 2022-ben Tokióban lépett pályára, de a második forduló előtt betegség miatt kénytelen volt visszalépni. Néhány hónappal később bejelentette, hogy gyermeket vár, Shai pedig júliusban született meg. Most a japán teniszező kislánya nélkül érkezett Ausztráliába.
„Úgy éreztem, hogy egy ilyen hosszú repülőút még túl sok lenne Shai számára. Mindig nagyon szomorú leszek, ha sírni hallom, így nem akartam ennek kitenni.”
Osaka elmondta, hogy már néhány edzés után érezte, hogy kezd visszatérni a versenyszelleme. Most azt is elmondta, hogy 26 évesen, édesanyaként sokkal nyugodtabbnak érzi magát, emiatt pedig könnyebben meg fog tudni birkózni az élsporttal járó nyomással.
„Sokkal magabiztosabbnak érzem magam. Korábban sosem akartam beszélgetést kezdeményezni a többiekkel, csak egy nagy falat emeltem magam köré. Most pedig itt vagyok és másokkal is keresem a kontaktot, ráadásul nagyon is élvezem.
Sokat kihagytam, nagy élmény újra itt lenni és nézni, hogy mennyit változott mindenki a másfél év alatt.
A szünet után sokkal jobban tudom értékelni az egész sportágat. A szülés után jobban megértettem, hogy mekkora fizikai munka idáig elérni.
Megtanultam szeretni a testem, hiszen egészen különleges, hogy min mentem keresztül, mégis újra itt lehetek.”
Osaka korábban egy interjúban elmesélte, hogy nem volt egyszerű a számára a terhesség és a szülés sem. A terhesség alatt egy bakteriális fertőzést kapott el, ami nagyban növeli a halvaszületés kockázatát, majd a szülés alatt Shai nyakára tekeredett a köldökzsinór. Szerencsére mindezek ellenére a kislány egészségesen jött világra. Az élmények viszont megerősítették Osakát.
„A szülés utáni néhány hónap olyan volt, mintha nem is a saját testemben lennék. Nagyon ideges voltam, de lépésről lépésre haladtunk és a kemény munkának köszönhetően most itt vagyok végül.
Nem lenne így, ha nem érezném úgy, hogy készen állok. Nem akarok csalódást okozni azoknak az embereknek, akik alig várják, hogy újra a pályán láthassanak és főleg nem akarok csalódást okozni saját magamnak.”
Osakának nincsenek konkrét elvárásai magával szemben, elmondása szerint óvatosan optimista, de sokkal inkább kíváncsi, hogy mire lehet képes. Az edzéseken jól játszott, de azzal ő is tisztában van, hogy az éles meccsek egészen mást jelentenek.
„Inkább izgatott vagyok, mint ideges, de persze az utóbbi is, hiszen már régóta nem játszottam. Nyilvánvalóan jól akarok teljesíteni, de nem várom azt, hogy rögtön nyerjek is. Nem igazán tudom, hogy hol járok a többiekhez képest, ezért most az a legfontosabb, hogy magamnak bizonyítsak.”
Osaka a brisbane-i torna 1. fordulójában a világranglista 84. helyén álló Tamara Korpatsch ellen lép pályára, ha ott pedig nyerni tudna, akkor rögtön egy kemény meccs várhatna rá Karolina Pliskova ellen.
Forrás: WTA Tennis

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés